Siyasetin altındasınız hemşerim!

Eski Onursal Başkan Mehmet Ali Han’ın sosyal medyada yaptığı paylaşım üzerine gelişen haberlerin ardından Han Kardeşler’den bir açıklama geldi.

Siyasetin altındasınız hemşerim!
Editör: Karamanca
05 Aralık 2023 - 10:43 - Güncelleme: 05 Aralık 2023 - 10:53




Karaman Futbol Kulübü’nün gönüllerdeki yeri ve her şeyiyle memleketimize ait olduğu hususunda tüm hemşerilerimizle hemfikiriz. Bu nedenle haberlerimizin muhatabının kulüp değil, memleketimize ve yöneticilerimize istikamet vermek isteyen Han Kardeşler olduğunu belirtmekte fayda var.

Siyaset üstü olmak!

Han Kardeşler’in, kulübün sosyal medya hesabı üzerinden servis edilen ve geçtiğimiz gün işlediğimiz habere cevap niteliği taşıyan açıklamasında ‘’Siyaset üstüyüz’’ mesajı verildi. İnsanların, kendilerini önemli bir yerde konumlandırmak ve mühimsetmek adına sere serpe kullandıkları bir kavram oldu ‘Siyaset üstü olmak’. Oysa siyaset, elindeki tüm yetkileri halktan ve halk desteğinden aldığından dolayı üzerinde başka bir güç var mıdır? ‘Demokrasinin beşiği’ diye nitelendirmez miyiz siyaseti? ‘Siyaset üstü’ söyleminin kucaklayıcı veya birleştirici bir tarafı da olmadığından, aslında halkın desteğiyle seçilenlere karşı bir güç-baskı oluşturma gayretinin yansımasıdır.

Zira demokraside sistem, vatandaşların talep ve isteklerine göre şekil alır. Siyaset üstü olmak veya olmaya çalışmak, halktaki taleplerle alakası olmadığından demokratik bir konum değildir. Siyasette bizzat katılımcı olan halk, siyaset üstü olmakta ise seyirci olmaktan öteye gidemez. Dolayısıyla Han Kardeşler’in bu söylemleri, daha önceki haberimizde belirttiğimiz durumların ve nasıl bir ruh haliyle şehre baktıklarının da tekrar eden bir yansımasıdır.

Siyaseti alta almaya çalışmak!

Bu sözleri sarf ederken, dün altında ezildikleri varsa bazı siyasilerin bugün üstüne çıktıklarını anlatmaya çalışıyorlarsa onu bilemeyiz. Yani aralarında bu tür bir vardiyalı değişim söz konusu ise belirtmeliler. Zira barınacağı mecrayı, oynadığı sahayı ve karşılanmasını beklediği taleplerini siyasilerden dileyenlerin siyasetin üstünde olmadıkları açık bir durum değil mi? Sürekli siyasileri hedef almak, siyaset üstü olduğunu belirtmek ‘’acaba bir yerlere mesaj mı veriyorlar’’ sorusunu akıllara getiriyor. Buradan kamu vicdanı adına sormak isteriz; geçmişte bir şeyler alıp verdiğiniz siyasi var mı? Onların, aldıklarının karşılığını vermediklerini ifşa edeceğinize dair sufle mi veriyorsunuz?

Velhasıl, toplumumuzun her kesimini kucaklaması gereken bir kulübün sürekli ‘Siyaset ve siyasi’ kelimeleri ile anılması kitleyi kutuplaştırmaktan öteye gitmez. Kulübün böylesi açıklamalardan kaçınması, geçmişte yönetici olsa bile günümüzde aktif bir görevi olmayanlara söz hakkı vermemesi doğru olacaktır. Yakalanan başarı ivmesini kimsenin gölgede bırakmasına izin verilmemelidir.

Haber & Yorum / Karamanca.net

YORUMLAR

  • 0 Yorum