Ses İzolasyon Malzemesi

Günümüzde iş makinelerinin oluşturduğu rahatsız edici seslerin yalıtım yapılmaması durumunda çalışma alanlarına ulaştığı durumlar oluşabilmektedir.

Ses İzolasyon Malzemesi
Editör: Karamanca
03 Kasım 2020 - 16:47 - Güncelleme: 03 Kasım 2020 - 16:52




Bu durumun önüne geçilmediğinde personelleriniz rahatsız edici seslerden dolayı çalışma veriminde kayıp yaşayacaktır. Bu durumun önüne geçebilmek adına iyi bir ses yalıtımı yapmanız gerekmektedir. Ses İzolasyon Malzemesi dekoratif görünüme sahip olması nedeniyle piyasada muadilini bulabileceğiniz ürün çeşitleridir bu muadil ürünler ise sizlere yeterli seviyede ses yalıtımı yapmamakla birlikte gereksiz masrafa neden olabilmektedir. Doğru bir yalıtım yapabilmek adına alanınıza en uygun ürünlerin kullanımını sağlamanız gerekmektedir. Sizlere alanlarınızda kullanabileceğiniz akustik Ses İzolasyon Malzemesi hakkında bilgilendirmeler aktaracağız. Akustik ses izolasyonu jeneratör, kompresör gibi iş makinelerinin kullanıldığı alanda iyi bir yalıtım yapıp diğer alanlara ses geçişine engel olmak adına ilk başta kabin içerisinde bulunması gerekmektedir.

mobilya

Bu kabinin tüm alanlarına tavan zemin duvar gibi alanlarına ses izolasyon malzemesi kullanarak ses geçişine engel olabilirsiniz. Zeminlerinizde akustik şilte, akustik bariyer gibi ürünlerin kullanımını sağlayarak yerdeki titreşimi azaltarak ses geçişini zemininizde engel olabilirsiniz. Tavan ve duvarlarınız için ses yalıtım yapmak istediğinizde doğru ürünleri kullanabilmeniz için akustik bariyerli bondex sünger veya alüminyum kaplı sünger gibi süngerlerin kullanımı önerilmektedir. Ürünlerin alev ilerletmez yapısı olsa bile ürünler inşaat ürünleri gibi bir görünüm elde etmesi nedeniyle ürünleri akustik görünüme sahip olan yumurta süngerlerle kaplayabilir veya alçıpan ile ürünleri gizleyebilirsiniz. Ses yalıtım malzemeleri duvar, tavan ve zemin ses izolasyon ve yalıtım uygulamalarında kullanılan malzemelerdir. Akustik sünger, yanmaz akustik sünger, basotect melamin sünger, akustik panel, kauçuk ve mantar esaslı zemin levhaları, ses yalıtım süngerleri (süngerpan, bariyerli yanmaz sünger, bariyerli basotect sünger, bariyerli süngerpan) eva ses yalıtım ve alçıpan bandı, ağır ses kesici bariyer, çimento esaslı heraklit levha, akustik ahşap pan bu malzemelerdendir. Zemin malzemeleri parke ya da şap altında kullanılmaktadır. Mantarlı kauçuk parke altına serilerek kauçuk levha da şap altında uygulanmaktadır. Kauçuk tabanlı akustik halı ise zemine serilerek uygulanır. Sadece ek yerleri yapıştırılmaktadır. Ses İzolasyon Malzemesi çeşidi olan süngerpan duvar ya da tavanda mevcut duvarın yüzeyine yapıştırılarak uygulanır. Daha sonrasında çelik ya da ahşap karkas ile 5 cm hava boşluğu oluşturulacak alçıpan ile üzerine kapatılır. Gerekli görülürse zemin uygulamalarında da kullanılabilir.

karaman haber

Akustik yalıtım konusunda oldukça başarılı olan ürünler arasında yer alan adebond süngerleri Turkish Acoustic mağazalarından veya e ticaret sitelerinden temin edebilirsiniz. Aynı zamanda Heraklite ahşap yünü‘nün yapılışı ahşap talaşının rendelenmişi ve çimentonun özel metotlarla levha haline getirilmesiyle oluşur. Heraklite ahşap levhalar çok dayanıklıdır. Çimento, ağaç liflerinin tabii elastikiyet özelliğini muhafaza eder. Heraklite ahşap yünü sadece ses yalıtımı sağlamaz, ısı yalıtımında çok iyi bir yalıtım malzemesidir. Ses İzolasyon Malzemesi çeşitlerini temin edebileceğiniz en doğru adresler arasında Turkish Acoustic mağazaları yer almaktadır. Aksi halde ürünleri doğru yerlerden temin etmemeniz halinde dekoratif görünüme sahip olan akustik emilim değerleri olmayan ürünler temin edebilirsiniz. Bu duruma düşmemek adına ürünleri temin etmeden önce akustik emilim değerleri yanmazlık değerleri gibi değerlerin karşılaştırılması önerilmektedir. Turkish Acoustic tarafından üretimi gerçekleştirilen akustik ürünler teknik şartnamelere uygun olarak üretimi gerçekleştirilmektedir. Yüksek metrajlarda talebinize uygun ebatlar için Turkish Acoustic tarafından özel üretim gerçekleştirilebilmektedir. Yüksek ses dalgaları oluşan makine seslerine engel olunabilecek ortamlarda yüksek ses emilim değerlerine sahip olan ürünler olarak birçok çeşide hizmet verecek akustik ürünler bulunmaktadır.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları