Serin Havalarda Şık Gösteren 5 Kadın Kıyafeti

Kışın soğuk günlerinde, yaz ve bahar aylarının serin akşamlarında hem sıcak tutan hem de şık kıyafetlere ihtiyaç duyulur.

Serin Havalarda Şık Gösteren 5 Kadın Kıyafeti
Editör: Karamanca
02 Haziran 2022 - 10:09




Hazır giyim markaları bu ihtiyaca uygun yüzlerce farklı kıyafet üretmektedir. Bu kıyafetler ana kategorilere ayrılır. Ayrılan kıyafet kategorilerinde ise 5 kıyafet türü ön plana çıkmaktadır. Kadınların şıklığından ödün vermeden, yaptıkları kıyafet kombini için her bir seçeneğin ayrı avantajı bulunmaktadır. Sweatshirtler spor şıklığı ön plana çıkarırken, triko kazaklar klasik bir şıklık katar. Hırka, yelek veya panço ise dış giyim olarak geçen ancak kimi zaman kombinin ana parçası olarak kullanılan kıyafetler olmaktadır.

Sweatshirt

Pamuk, polyester ve kaşmir gibi hammaddelerden üretilen Sweatshirtler serin havalarda tercih edilen kıyafetler arasında yer alır. Kapüşonlu, kısa veya uzun kollu modelleri bulunur. Oversize modeller kadınlar kadar erkekler tarafından da tercih edilir. Genellikle çamaşır makinesinde yıkanmak için uygundurlar. 30 derece sıcaklıkta yıkanmaları önerilir. Sweatshirt modelleri, farklı renklerde ve desenlerde olabilmektedir. Bazı modellere cep veya fermuar gibi ek aksesuarlar eklenmektedir. Sıcak tutmaları ve şık olmaları sebebiyle soğuk kış günlerinde veya yazın serin akşamlarında tercih edilmektedir.

Triko Kazak

Genellikle pamuk, yün veya polyesterden üretilen triko kazaklar model çeşitliliği ve sıcak tutmaları sebebiyle serin günlerin sevilen kıyafetlerindendir. Kolsuz kesim veya uzun kollu, V yaka veya balıkçı yaka modeller, hazır giyim markalarının en çok ürettiği triko kazak modelleridir. Direkt olarak giyilebildikleri gibi gömlek veya tişört üzerine de giyilmektedirler. Farklı renklerde ve desenlerde triko kazak bulmak mümkündür. Farklı örgü modellerine sahip triko kazaklar da bulunmaktadır. Pantolon ve etekler üzerine giyilerek şık kombinler yapılmasına olanak tanır.

Hırka

Dış giyim olarak düşünülse de hırkalar bazı kıyafetlerin tamamlayıcısı olmaktadır. Yün, pamuk veya polyesterden üretilmektedirler. Diz veya bel hizasına kadar uzanan farklı boylarda hırkalar bulunur. Kesim şekline bağlı olarak farklı modellerde veya üzerine eklenen düğme, fermuar gibi aksesuarlar sayesinde farklı tasarımlarda hırkalar bulunmaktadır. Spor modellere sahip hırkalar bulunabildiği gibi klasik modeller de bulmak mümkündür.

Yelek

Dokuma kumaş, deri vb. hammaddelerden üretilen yelekler, yine kombin tamamlayan parçalardandır. Kolsuz modeller olması nedeniyle genellikle içlerine uzun kollu kıyafetler giyilerek kullanılmaktadır. Bazı yelek modelleri ise sıcak tutmasından ziyade modeli için tercih edilir. Bu modellerde kişiler direkt olarak yeleği giymektedir. Farklı renklerde yelekler üretilmektedir. Bel hizasında üretilebildikleri gibi uzun yelekler de bulunur.

Panço

Pamuk, yün ve polyesterden yapılan pançolar örgü desenleriyle üretilir. Eski popülerliğini kaybetmiş olsa da serin akşamlar için şık bir dokunuş olmaktadır. Bele takılan bir kemer ile kıyafetin ana parçası da olabilmektedir. Uzun kollu veya kolsuz modelleri bulunur. Farklı renkler, desenler ve uzunluklarda üretilmektedir. Çocukluk döneminden itibaren her yaş döneminde tercih edilirliği yüksek bir kıyafettir. Kazağı andıran yapısı sayesinde oldukça sıcak tutarlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum