SEO Danışmanlığı Hizmeti İle Web Siteleri Düzenli Bir Yükseliş Yakalıyor

En genel tanımı ile web sitelerinin organik trafiğinin artırılmasına yönelik çalışmaların tamamı SEO olarak adlandırılıyor.

SEO Danışmanlığı Hizmeti İle Web Siteleri Düzenli Bir Yükseliş Yakalıyor
Editör: Karamanca
11 Ocak 2021 - 20:13 - Güncelleme: 12 Ocak 2021 - 17:16




SEO danışmanlığı İstanbul ve diğer metropollerimizde sıkça başvurulan hizmetlerden olup şirkete ve web sitesine özel bir SEO uzmanının çalışmalarından yararlanılmasını ifade ediyor. SEO danışmanlığı; söz konusu web sitesinin eksikliklerinin analiz edilmesi, hataların tespit edilmesi ve yapılması gerekenlerin sektör ve müşteri özelinde sunulması hizmeti olduğundan SEO danışmanlığı hizmeti alınacak olan kişilerin ve kurumların özenle seçilmesi gerekiyor.

SEO danışmanlığı hizmetinde SEO danışmanları; site içi optimizasyon, backlink analizi, site dışı optimizasyon, backlink temizliği, anahtar kelime analizi, rakip analizi ve sosyal medya analizi gibi pek çok farklı dijital faktörde raporlamalar sunarak rehberlik ediyorlar. Böylece firmaların internet platformundaki online itibarlarını ve prestijlerini etkin bir şekilde yönetiyorlar. Firmalar ile hedef kitle arasında etkili bir iletişim köprüsü oluşturabiliyorlar. 

Her web sitesinin ve her projenin kendine özgü bir yapısı bulunuyor. Bu nedenle SEO çalışmalarının proje özelinde yapılması son derece önemli bir konu olarak kabul ediliyor. Günümüzde SEO dijital pazarlama alanında en yüksek dönüşümü yaratan kanalların başında geliyor. SEO danışmanlığı hizmetleri; web sitesinin SEO konusunda analizlerinin yapılması, gerekli çalışmaların tespit edilip uygulanması ve sürdürülmesi, incelenmesi, raporlanması ve iyileştirilmesi çalışmalarını içeriyor. Web sitelerinin arama motorlarında daha çok kelime ile ilk sayfada yer alması için gerekli tüm işlemlerin yapıldığı, bunların kontrol ve analiz edildiği hizmetlerin tümünden oluşuyor.

Hazırlanan web ya da e-ticaret sitesi hazırlandığında bu sitenin altyapısının SEO ile uyumlu olması sitenin arama motorlarında başarılı olacağı anlamına gelmiyor. SEO başarısının elde edilebilmesi için web sitesinin içeriğinin sürekli güncellenmesi, yeni içerikler üretilmesi, sosyal medya bağlantısı, harici linkler edilmesi için bağlantılar gibi pek çok detaya ihtiyaç duyulabiliyor. 

Kurumsal SEO Hizmeti İle Rakiplerinizin Bir Adım Önünde Yer Alın

Kurumsal SEO İstanbul genelinde pek çok kişi ve kurum tarafından sunulan bir hizmet olsa da kurumsal SEO çalışmalarının konunun uzmanlarından alınması büyük önem taşıyor. Kurumsal SEO, kurumsal firmaları arama motorları sorgularında kolayca bulunabilmesi ve üst sıralara çıkabilmesi için teknik düzenlemelerin yapıldığı çalışmalardan oluşuyor. Kurumsal SEO çalışmalarında dikkat edilmesi gereken birden fazla konu bulunuyor. Yapılan kurumsal SEO çalışmaları ile kurumsal sitelerin trafiğinin artmasının yanı sıra markanın prestijine de büyük ölçüde katkı sağlanması söz konusu olabiliyor. Titizlikle gerçekleştirilen kurumsal SEO çalışmaları ile arama motorlarında daha üst sıralarda yer alınması ve daha fazla kişiye ulaşılması mümkün olabiliyor. Böylece kurumsal firmaların hizmetleri, ürünleri, teknik bilgisi, araştırmalarının tanıtım ve satış hacminin artırılması da sağlanabiliyor. 

Kurumsal SEO çalışmalarında en önemli adım firmanın hedeflerinin belirlenmesi olarak kabul ediliyor. Firma ayrıntılı bir şekilde analiz edilerek beklentileri ve hedefleri detaylı bir şekilde belirleniyor. Ardından rakip analizi ve sektör analizi yapılıyor. Sektör analizi çalışmalarının bir parçası olarak aynı segmente hitap eden diğer firmaların diğer bir deyişle rakip firmaların analizinin de yapılması gerekiyor. 

Kurumsal SEO çalışmaları kapsamında sektörde arama trafiği yüksek olan anahtar kelimeler tespit ediliyor. Site içeriği ile uyumlu, hedef kitleye ve firmaya uyan anahtar kelimelerin seçilmesi kurumsal SEO çalışmalarının başarıya ulaşmasında önemli bir rol oynuyor. Eğer kurumsal firma daha önceden bir alan adı almadıysa SEO’ya uygun bir domain seçilmesi gerekiyor. Seçilecek alan adının içerisinde anahtar kelimeyi barındırmasının yanı sıra akılda kalıcı, kısa ve net olması dikkat edilmesi gereken noktalar arasında yer alıyor. Bu durum web sitesinin tıklanma sayıları ve trafik oranı üzerinde etkili oluyor. Sitede bulunacak yazıların doğru şekilde oluşturulması, görsellerin uygunluğu, meta tag’lerin yerleştirilmesi, iç linklemelerin yapılması ve Page Speed çalışmaları, web sitelerini kullanıcı dostu bir site haline getirme noktasında yapılabilecek temel çalışmalar arasında yer alıyor. SEO uyumlu makalelerin ortalama olarak 500 kelimeden oluşması, her yazıda site içi SEO ayarlarında yer alan en çok 6 keyword olması gerekiyor. Genel olarak bakıldığında yazıdaki anahtar kelime oranının % 3-4’lük oranı geçmemesi tavsiye ediliyor.

Simur Digital Müşterilerine İhtiyaç Duydukları En Kaliteli Hizmeti Sunuyor

Simur Digital SEO danışmanlığı hizmeti kapsamında müşterilerine; sektör, rakipler ve rekabet analizi konularında destek sağlıyor. Hedef anahtar kelimeler Simur Digital’in uzman ekibi tarafından araştırılarak belirleniyor. Site içi optimizasyon, tüm imlemelerin yeniden inşa edilmesi, site hızının analiz edilmesi ve optimizasyonu sağlanıyor. SEO testleri ve site denetimleri yapılıyor. Sayfalama ve yinelenen içeriklerin düzenlemesi yapılıyor. Görseller ve gömülü videolar için optimizasyon çalışmaları yapılıyor; güncelliğini yitirmiş, eski ve kırık linkler düzenleniyor. 

Müşterilerin hedef kitlelerinin beklentilerini karşılayacak web siteleri ve içerikler oluşturulması, Simur Digital için başarılı bir SEO çalışmasının öncelikli hedefi olarak kabul ediliyor. Başarılı bir SEO çalışması kapsamında; yüksek kullanıcı etkileşimine sahip, kullanıcıların ihtiyaçlarını en üst düzeyde karşılayacak özellikteki içeriklerle bezenmiş ve dönüşümü düzenli olarak artıran web sitesi oluşturmayı amaçlıyor. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum