Savaş Kalaycı'yı yalanlayan video

Editör: Karamanca
25 Mart 2024 - 18:13 - Güncelleme: 25 Mart 2024 - 18:35




Savaş Kalaycı’nın, Karaman’da yetişen elmalarla yapıldığını iddia ettiği ve adını ‘Pestelma’ koyduğu lokum işi fiyaskoyla sonuçlandı. Kalaycı’nın, yalanlarla ballandırdığı tatlı hikâyesi, ortaya çıkan video kaydıyla gerçek yüzünü göstererek sağlığımızı tehdit eden bir hileye dönüştü.

Ortaya çıkan skandal video; Kalaycı’nın bugüne kadar ‘’Yaptım, ettim’’ dediği her projeye dair güvenin ve dürüstlüğün sorgulandığı bir dönemin simgesi haline gelecek nitelikte. Aslında şehre dağıtılmaya başladığı günden itibaren Karamanlıların merak ettiği ve , ‘’Nerede ve hangi şartlarda üretiliyor’’ şeklinde soru işaretleri barındıran bir konuydu bu. Zira normal şartlarda bir belediye, böyle bir tesis kurduğunda kentteki tüm basın mensuplarını çağırır, üretim bantlarını ve işletmeyi gezdirip detayları anlatırdı. Kalaycı böyle yapmadı, ‘’Tesis kurduk üretiyoruz’’ diyerek konuyu geçiştirdi.

Meraklı vatandaşların çokluğu yüzünden Ongun A.Ş.’nin kapılarına çifte güvenlik birimleri koyulup, avlu duvarları yükseltildi ve bırakın içeriye girmeyi, dışarıdan sözde tesisin görülmesi bile engellenmeye çalışıldı. Nerede çekildiği belli olmayan videolar, farklı noktalardaki LED ekranlarda, reklam filmi gibi yayımlanarak soru işaretleri giderilmeye çalışıldı. Oysa bugün ortaya çıkan video gösteriyor ki, LED ekranlarda yayımlanan reklam filmi ile gerçeğin uzaktan yakından alakası yok. Velhasıl Kalaycı bu zokayı tüm şehre yedirdi..

Lokumlar kurtlanabilir!

Video kaydında, çalışmanın bir tesis ortamında olmadığı ve lokumların sağlıksız bir şekilde hijyenden uzak halde paketlendiği gözüküyor. Çalışan kadınların başlarında bone olmadığını ve bazı personelin çalışırken sigara içip tırnaklarının ojeli olduğunu anlatmaya gerek yok sanırım. Parmaklara sinen tütün kokusunun, saç kılı ve kepeğin, sofra sinisi üzerinde güzelce mıncıklanan lokumun dokusuna işlemiş olma ihtimalini de belirtmek elbette lüzumsuz olur. Hafızamız bize, bu tarz mekânlarda üretilen gıda maddelerinin kısa zamanda bakteri ürettiğini ve kurtlanabildiğini söylüyor.

Öte yandan detaylı bakıldığında, silindir şeklinde ve Ongun’a ait olmayan kutularda gelen lokumların kesilerek üzerinde Ongun yazan kutulara yerleştirildiği bariz belli. Yani işin en büyük yalanı da burada gizli olabilir ki, böyle bir iddia da zaten hep vardı! Adına ‘Pestelma’ denilen bu lokumları gerçekten Ongun’mu üretiyor, yoksa Konya’da merdiven altı bir firmadan alıp burada sadece kesip kutuya mı yerleştiriyor. Savaş Kalaycı’nın, halkı kandırarak sağlıksız bir ürünü tüm Karaman’a yedirmesi kabul edilemez bir gerçek. Daha önce yayımlanan haberlerimizde; mevcut belediye yönetiminin şeffaf ve güvenilir olmadığını, vatandaşın sorularından kaçtığını belirtmiştik. Şimdi yine halk adına soruyoruz;

- Adını ‘Pestelma’ koyduğunuz bu ürünün içinde gerçekten elma var mı, varsa bu elmayı kimden alıyorsunuz?
- Karaman halkı, kendilerine sunulan ürünlere güven duymak ister, bu Pestelma’ya ne kadar güvenelim?
- Gıda konusundaki hassasiyeti bu şekilde olan bir belediye, esnafı nasıl veya hangi yüzle denetler?
- Herhangi bir standardı olmayan bu ürünü ev ev dağıtıyorsunuz ya, iftarda tüketen vatandaşımız hastanelik olsa bu vebal kimin?
- Bu lokumlardan bozulup kurtlandığı için toprağa gömdürdüğünüz oldu mu hiç?
- Kendiniz gönül rahatlığıyla tüketiyor musunuz, çocuklarınıza yediriyor musunuz?

Haber / Ayvaz İhsan Tekir

YORUMLAR

  • 0 Yorum