Sarıveliler MHP'den 200 aileye gıda kolisi yardımı

Milliyetçi Hareket Partisi Sarıveliler İlçe Başkanlığı’nın her yıl geleneksel hale getirdiği Ramazan kolisi dağıtımı, bu yıl da birçok aileyi sevindirdi. Ramazan öncesi başlayan hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte 200 gıda kolisi ilçedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Sarıveliler MHP'den 200 aileye gıda kolisi yardımı
Editör: Karamanca
06 Nisan 2022 - 16:55 - Güncelleme: 06 Nisan 2022 - 17:02




Oruç ibadetiyle sorumlu tutulmanın birçok sebebi olduğunu belirten MHP Sarıveliler İlçe Başkanı Kasım Tunç, ‘’Ruhen olgunlaşma, sabırlı olma gibi sebeplerin yanı sıra Ramazan orucu, halden anlama yani sosyal yardımlaşmayı sağlamaktır’’ dedi.

Türk ahlak ve toplum yapısında yardımlaşmanın önemli bir gelenek olduğunu belirten Başkan Tunç konuyla ilgili açıklamasında;


‘’Hem kültürümüzün hem de dinimizin, üzerinde önemle durduğu bir konu olması hasebiyle her yıl Ramazan Ayı’nda bu geleneğimizi sürdürmeye gayret ediyoruz.

Haftalar öncesinden başlayan hazırlıklarımız neticesinde kolilerimiz gıda malzemeleriyle dolduruldu. İftar ve sahur sofralarına katkı sunmayı hedeflediğimiz kolilerimiz, arkadaşlarımızın da desteği ile daha önceden belirlenen ailelere ulaştırıldı.

Şu ana kadar ilçemizin farklı mahallelerinden toplamda 200 adrese teslim gerçekleştirildi. Gerek milli gerekse dini duyguları gereği dayanışmanın farkında olan hemşerilerimiz, bu kolilerin hazırlanmasında büyük katkı sağlıyorlar.

Kendisi tokken komşusunun aç olmasına razı olmayan hayırseverler, bu gönül işine bizleri de aracı kılıyor. Bizler de bu işi severek bir o kadar da özveriyle yapmaya özen gösteriyoruz. Yapılan hayırların kabul ve ibadetlerin makbul olmasını temenni ediyor, tüm hemşerilerime hayırlı Ramazanlar diliyorum’’ diye söyledi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum