Salçalık biber ve domatesler bu adreste

Mutfakların vazgeçilmez malzemesi olan ve neredeyse her yemekte kullanılan salçalıklar görücüye çıktı. Vatandaşların, salçalık ürünlere sezon boyunca rahat ve kolay erişebilmeleri adına satış yapılacak nokta belirlendi.

Salçalık biber ve domatesler bu adreste
Editör: Karamanca
19 Ağustos 2023 - 17:27 - Güncelleme: 19 Ağustos 2023 - 17:50




Karamanlılar için salçalık domates temini artık çok daha kolay hale geldi. Manavlar ve Pazarcılar Odası'nın talebi üzerine Karaman Belediyesi, haftanın her günü salçalık domates satışına olanak tanımak amacıyla yeni bir alan tahsis etti.

Bu karara göre, İmamı Azam Camisi ve Pirireis Kültür Merkezi çevresindeki bölgede artık haftanın her günü, günlük toplanan taze salçalık domates bulunabilecek.

Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Kılınç, bu konu hakkında yaptığı açıklamada, "Semt pazarları, Karamanlıların sebze-meyve ihtiyaçlarını her hafta farklı bölgelerde karşılayabildikleri önemli bir yerdir. Ancak salçalık domates gibi özel bir ürünün yılda bir kez satılması, pazarda yoğunluk ve belirsizlik oluşturmaktadır. Hemşerilerimiz, pazar ortamında bu ürünü incelemekte ve tercih etmekte zorlanıyorlar," dedi.

Başkan Kılınç, pazardaki yoğunluğun ürün seçimini zorlaştırması ve ürün taşınmasının güçlük çıkarması nedeniyle, salçalık domates satışının diğer ürünlerden ayrılmasının doğru bir karar olduğunu belirtti. Başkan Kılınç, "Artık sezon boyunca, haftanın her günü, salçalık domateslerimizi bu alanda bulabileceksiniz. Bu yeni alanın merkezi konumu ve sakin trafik akışı, hem biz pazarcılar hem de tüketiciler için büyük bir kolaylık sağlayacak" diye konuştu.

Belirtilen adreste tezgah açan pazarcı esnafları salçalık ürünlerin kilosunun 7 liradan başladığını söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum