Sağlam: ''Güçlü Türkiye idealine hep birlikte yürüyeceğiz

14 Mayıs 2023 Seçimlerine bir hafta kala AK Parti Milletvekili Osman Sağlam saha çalışmalarına devam ediyor. Organize Sanayi, Tekmarsan Sanayi ve Anadolu Sanayi Bölgelerinde çalışmalarına devam eden Osman Sağlam “Ülkede tüccarın, üretenin önünü hep açan olduk yeni dönemde de açmaya devam edeceğiz” dedi.

Sağlam: ''Güçlü Türkiye idealine hep birlikte yürüyeceğiz
Editör: Karamanca
08 Mayıs 2023 - 16:39




“Güçlü ve büyük Türkiye idealine hep birlikte yürüyeceğiz. Üreticimizle, tüccarımızla, sanayicimizle bu ağır yükü birlikte kaldıracağız” diyen Sağlam “Canhıraş ve zor bir mücadelenin içerisindeyiz. Bölgesel ve küresel bir güç olan ülkemizi hep birlikte daha da güçlendireceğiz” dedi.

Yeni dönemde gümrük ve ticaret işlemlerini dijitalleşme merkezinde daha hızlı hale getireceğiz” vurgusu yapan Osman Sağlam “Gümrük kapıları ve gümrükleri modernize ederek yenilemeyi sürdüreceğiz. “dedi. Sağlam açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Modern teknolojiler ve organizasyonlar kanalıyla tüketici haklarını güçlendirmeye devam edeceğiz. Özellikle Çocuklar ve yaşlılar öncelikli olmak üzere hassas tüketici gruplarına özel önlemler getireceğiz.

Tüm piyasalarda rekabet ihlallerinin tespitinde ve soruşturma süreçlerinin yürütülmesinde etkinliği artıracağız. İhracatta Blokzincir Kullanımı ile ihracat işlemlerinde tüm gümrük ve lojistik süreçlerinin blokzincir altyapısı ile daha hızlı, kolay, etkin ve izlenir hale getireceğiz.

Hedef pazarlarda Yurt Dışı Lojistik Dağıtım Ağları kurulumlarını desteklemeye devam edeceğiz. Bu yolla, ihraç ürünlerimizin son alıcısına 24 ila 72 saat içerisinde ulaştıracak, ihraç yüklerimizin konsolide edilerek taşınmasını ve taşımacılık maliyetlerimizin yaklaşık yüzde 20 oranında azalmasını sağlayacağız. e-KİP (Elektronik Kolay İhracat Platformu) Platformunu hayata geçireceğiz. Yapay zekâ uygulamaları dahil gelişmiş teknoloji altyapısıyla hedef pazar belirleme noktasında e-ihracata yönelik çevrimiçi dijital danışmanlık verilmesini sağlayacağız.

Piyasa gözetimi ve denetimi ile ürün güvenliği mevzuatını, yeşil dönüşüm, döngüsel ekonomi ve yapay zeka üçgeninde güncel hale getireceğiz. Piyasa gözetimi ve denetimi konusunda yetkili kurumların etkin bir koordinasyon içinde görev yapmalarını sağlayıcı tedbirleri hayata geçireceğiz. Genç ve kadın girişimciliğine yönelik desteklerimizi artırarak sürdüreceğiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum