Saç ve Vücudu Tıraş Ederken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kişisel bakımın en önemli parçası, saç ve vücut tıraşına dikkat etmek. Peki saç ve vücut tıraşında nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Saç ve Vücudu Tıraş Ederken Nelere Dikkat Edilmeli?
Editör: Karamanca
26 Temmuz 2022 - 11:06




Saç tıraşı ve vücut tıraşı, belli konulara dikkat edilerek hassas bir şekilde yapılması gereken bir işlem. Tıraş esnasında dikkatsiz davranılması ve gerekli hazırlıkların yapılmaması, kötü bir tıraş deneyimine yol açabilir. tirassepetim.com’dan İmren Kesser tıraş esnasında dikkat edileceklere dair önemli bilgiler paylaştı.

Vücut tıraş için hazır mı?

Yönetici Kesser iyi bir tıraş deneyimi için dikkat edilmesi gerekenleri şöyle açıkladı:

Tıraş olmak, bakımlı bir vücuda sahip olmanın ilk adımı. Saç ve vücut tıraşı esnasında belli konularda dikkatli olunması, kusursuz bir sonuç almak için çok önemli. Tıraş olurken ilk adım ne olmalı dendiğinde ise, bunun yanıtı tabii ki cildi hazırlamak. Genel olarak vücut tıraşı öncesinde, tüylerin, kılların yumuşaması iyi olacaktır. Bunun için, ılık bir su ile duş alınabilir. Çok uzun sürmesine gerek olmayan bu işlemin ardından, tüylerin alınması çok daha kolay bir hale gelecek. Tüylerin yumuşaması için banyo yaparken, bu sürede saç ve vücut bakımı da yapılabilir.

Tıraş için jel kullanılmalı mı?

Saç ve vücut tıraşı için en önemli araç, erkek ve kadın jilet ürünleri. Jilet hazırlandıktan sonra, uygulama öncesinde son aşama ise vücuda bir jel sürmek. Jel uygulaması, jiletle tüyleri almadan önceki son adım. Bazı kişiler, jel ya da farklı bir yardımcı uygulamadan doğrudan jilet de kullanabiliyor ancak bunun amacı cildin tıraş sonrasında da iyi bir hissiyata sahip olması. Jel olmadan vücut tıraş edildiğinde ciltte bir kuruluk söz konusu olabilir. Bunun için tıraş sabunu ya da tıraş jeli gibi seçenekler tercih edilmeli. Tıraş bölgesine ilgili yardımcı ürünler sürüldükten sonra köpürtülebilir, bu aşamada cilt, temizlik için hazırdır.

Tıraş tüylerin çıkış yönüne doğru mu yapılmalı?

Erkek tıraş bıçağı hazırlandıktan sonra, saç ve vücut tıraşı için son adım jiletle tüyleri, kılları almak. Bu noktada dikkat edilecek şey, tüylerin çıkış yönüne doğru jileti hareket ettirmek. Bu durum, en iyi temizlik etkisini sunması nedeniyle önemli. Tüylerin çıkış yönüne ters kesim yapılırsa, tüm kıllar alınmayacağı için istenen temizlik etkisi görülmeyebilir. Jilet yardımı ile tüyler, kıllar alındıktan sonra vücut ve saç yıkanır ve temizliğin ne derece başarılı olduğu görülebilir. Tüylerin alınması esnasında batık ve ciltteki farklı problemli noktalara karşı hassas olunmalıdır. Tıraş esnasında jiletin fazla bastırılmaması da çok önemlidir, aksi durumda çizikler meydana gelebilir. Ciltte kanayan bir noktanın olması durumunda, pamuk ve kolonya ile uygulama yapılabilir. Tüylerin halen kaldığı yerler varsa, işlem tekrarlanabilir. Tıraş sonrasında baş ve vücut bölgesine nemlendirici benzeri bakım ürünleri sürmek, ciltte iyi bir deneyim sunabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum