Periyodik Araç Bakımının Önemi

Her aracın yıllık bakıma girmesi gerekmektedir. Yıllık bakımlar ile araçların tüm sistemlerinin doğru bir şekilde işleyip işlemediği denetlenmektedir.

Periyodik Araç Bakımının Önemi
Editör: Karamanca
02 Nisan 2022 - 14:10




Bu denetimler hem araç sahibinin hem de trafik akışının güvenliğini sağlamaktadır. Öyle ki, denetimler sırasında tespit edilebilen hasarlar sayesinde araçların sistematik bir arızadan kaynaklı kaza yapmasının önüne geçilir. Bu konuya dikkat çekmek isteyen yedek parça firması aloparca.com kurucusunun Ebru Özülkü, periyodik bakımın önemini sizler için anlattı.

1. Periyodik Araç Bakımı Trafik Kazası Oranını Azaltıyor
Periyodik bakımlarda, araçların fren sistemleri, yağ düzeyleri kontrolleri ve filtre bakımları gerçekleştirilir. Sistemlerde oluşan veya oluşabilecek hasarlar tespit edilerek bu hasarların tamiri sağlanır. Yapılan bu ön tespit sayesinde araçların sürüş anında yaşayacakları bir sistematik arızanın önüne geçilebilir. Örneğin fren sisteminde yaşanacak bir arıza durumu ciddi kazalara sebep olabilir. Bundan dolayı yıllık periyodik bakım aksatılmamalıdır.

2. Periyodik Araç Bakımı Nerelerde Yapılır?

Periyodik araç bakımı, direkt olarak aracınızın yetkili servisinde yaptırılabilir. Örneğin, Peugeot aracınızın bakımı Peugeot servisinde veya Chevrolet bakımı ise Chevrolet servisinde yapılabilir. Bunun yanı sıra devlet tarafından geçerli sayılan bakım onayı veren firmalar da bulunmaktadır. Bazı dönemlerde daha kolay ulaşım ve hızlı teslimattan dolayı bu firmalara yönelim artabilmektedir. Bakım ücretleri araçtan araca ve yapılan işlemlere göre değişiklik gösterebilir. Kimi zaman bu bahsedilen özel firmalar indirim dönemine girebilir.

3. Periyodik Bakım İhmali Ceza İle Sonuçlanır

Trafik güvenliği açısından yıllık periyodik bakımlar devlet tarafından zorunlu tutulmaktadır. Araç bakımı geciken araçlar, geciken aya göre para cezası ödemektedirler. Ödenen cezalar, Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi Başkanlığı’na aktarılmaktadır. Polis denetim ve çevirmelerinde yıllık bakımın ihmal edildiği tespit edilmesi halinde ceza sistemi uygulanmaktadır. Ceza oranları her yıl değişkenlik göstermektedir. Güvenlik açısından olduğu kadar maddi açıdan da bakımlar aksatılmamalıdır.

4. Periyodik Bakım Sonrası Yedek Parçalara İhtiyaç Duyulabilir

Periyodik bakım sonrasında yedek parça veya motor yağı ihtiyacı oluşabilmektedir. Bu durumda kişiler ihtiyaçlarını ya teknik servislerin mağaza bölümünde veya online yedek parça sitelerinden karşılarlar. Yedek parça alışverişi sırasında online’a yönelim her geçen gün artmaktadır. PeugeotKişiler yedek parça fiyatları açısından kıyaslama yapabilmek adına online alışverişi tercih etmektedir. Bunun yanı sıra, Renault, Ford, Fiat, Hyundai, Opel, Oto Yedek Parça, Peugeot, Mercedes, Toyota, Volkswagen, Nissan, Skoda, Kia, Citroen, Honda, BMW, Mazda, Tofaş, Mitsubishi, Volvo, Lada, Chevrolet veya Audi gibi tüm araç marklarının orijinal yedek parça ürünlerine ulaşabilirler.

Yedek parça ürün alınırken parçalar ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Parçalar, orjinal veya muadil parçalar olmalıdır. Yan sanayi ürünler aracın mevcut hasarını daha kötü bir hale getirebilmektedir. Bu durum hasar maliyetinin artması hatta çoğu zaman aracın kalıcı hasarlı olması ile sonuçlanabilir.

Aydın Post

YORUMLAR

  • 0 Yorum