Palet Streç Filmlerin Ağırlık, Uzunluk ve Dayanıklılık Seviyeleri

Çeşitli genişlikte olmakla beraber ve gerilebilirlik oranı %300’ü de bulmaktadır. Palet streç filmler sayesinde nakliye sırasında dökülme, mekanik hasar oluşma ve hava etkilerini ortadan kaldırma gibi olumsuz sonuçlar doğmamaktadır.

Palet Streç Filmlerin Ağırlık, Uzunluk ve Dayanıklılık Seviyeleri
Editör: Karamanca
26 Ekim 2022 - 10:25




Palet streç film, palet üstündeki ürünlerin ambalajlaması amacıyla kullanılmaktadır. Palet streç filmler bağlama bandı ya da paletleme çuvalı yerine sıkça tercih edilmektedir.  Çeşitli genişlikte olmakla beraber ve gerilebilirlik oranı %300’ü de bulmaktadır. Palet streç filmler sayesinde nakliye sırasında dökülme, mekanik hasar oluşma ve hava etkilerini ortadan kaldırma gibi olumsuz sonuçlar doğmamaktadır. Ürünler streç film sayesinde sıcak etkisine ihtiyaç duyulmadan çekme gücü ile sarılmakta ve streç filminin şekil hafızası ile sabitlenmektedir. Böylece kolay kullanım ve düşük maliyetler ile yüksek ambalaj performansı elde edilmektedir.

Palet streç film, çevreye zararlı olmayan geri dönüştürülebilir özelliği ile makine ve el ambalajlaması için uygun görülmektedir. Saydam, baskılı ya da renkli seçenekleri bulunmaktadır. Çiçek, meyve ve sebze paketlenmesinde ihtiyaç duyulan iyi hava geçirimlilik özelliği de sağlamaktadır. Palet streç filmler el ve makine ambalajlaması kullanımları ile farklı uzunluk, ağırlık ve dayanıklılık kriterlerine sahip olmaktadır. Streç filmlerin kalınlıkları yani dayanıklılık seviyeleri için ölçü olarak mikron terimi kullanılmaktadır. Bir matematik terimi olan mikronunun kısaltılmasında mic ifadesi yer almaktadır. 15, 17, 23 ve 46 mikron olarak gruplandırılan palet streç filmlerin her bir mikron ölçü farklı dayanıklılık seviyesine göre amaçlarını belirlemektedir. En küçük ve orta ölçekli yüklerden en ağır yüklerin paketlenmesinde mikron ölçekleri dayanıklılık seviyesinde büyük rol oynamaktadır.

Palet Streç Filmlerin Ölçüleri Hakkında
Özel sarma makine vasıtası ile yapılan paketlenmesinde tercih edilen palet streç filmlerin uzunlukları en az 850 metre, en fazla da 1800 metre olmaktadır. Metalosen streç filmler de yüksek kaliteli yapışkan içermelerinin yanı sıra uzunlukları en az 1100 metre ve en fazla 1800 metre kabul edilmektedir. Darbelere dayanıklı ve raf ömrü uzun olan palet streç filmler saklama ve depolama koşullarının sağlanmasına da destek vermektedirler.
Palet streç filmlerin ağrılıkları kilogram cinsinden belirlenmektedir. 1,5 kg ağırlığından başlayan streç filmler özellikle jumbo bobin olarak adlandırılan geniş toplarının 50 kg ağırlığa kadar çıktı bilinmektedir. Mikron değerlerine göre toplam ağırlıkları da orantılı bir şekilde artış göstermektedir. Mesela 300 metre ve 17 mikron olan palet streç film masurasız olarak hemen hemen 2,5 kilogramı bulmaktadır. 

Palet Streç Filmin Kullanım Alanları
Palet streç filmler, endüstriyel kullanımlar içinde uygun ambalajlama imkânı yaratmaktadır. Beyaz eşya sektöründe özellikle darbelere karşı yüksek dayanıklılık seviyesi göstermektedir. Ağır ve pahalı eşyaların nakliyesi sırasında hasar görmemesi anlamında büyük bir imkan sunmaktadır. 46 mikron kalınlığa sahip palet streç filmler en kalın ve dayanıklı modeller oldukları için tek katları ile bile kaliteli koruma koşulu oluşturmaktadır. Bıçak ve çivi gibi delici, kesici ürünlerin saklanmasında da tercih edildiği görülmektedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum