Özyalçın: "galatasaray'da Üslup Bozukluğu Görüyorum"

Galatasaray Kulübü’nün divan kurulu toplantısında konuşan İkinci Başkan Cengiz Özyalçın, “Şu günlerde Galatasaray’ın içinde tarz ve üslup bozukluğu olduğunu görüyorum

Özyalçın: "galatasaray'da Üslup Bozukluğu Görüyorum"
Editör: Karamanca
13 Ocak 2016 - 16:00




Galatasaray Kulübü’nün divan kurulu toplantısında konuşan İkinci Başkan Cengiz Özyalçın, “Şu günlerde Galatasaray’ın içinde tarz ve üslup bozukluğu olduğunu görüyorum. Galatasaraylı, eleştirileri yaparken demokratik yöntemlerle seçilmiş başkanına kullanacağı üslubuna dikkat etmek mecburiyetindedir” dedi.
Sarıkırmızılı kulübün Ocak Ayı Divan Kurulu Toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yönetim kurulu üyeleri ve divan kurulu üyeleri katıldı. Divan Kurulu toplantısında Tüzük Tadil Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Helvacı, bir sunum gerçekleştirdi.

“ÜSLUP BOZUKLUĞU GÖRÜYORUM”
Toplantıda söz alan Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Cengiz Özyalçın, sarıkırmızılı kulübün içinde tarz ve üslup bozukluğu olduğunu ifade etti. Özyalçın, "Son günlerde bildiğimiz ve tanıdığımız Galatasaraylıların görsel ve yazılı medya yoluyla eleştirilerini anlamış değilim. Şu günlerde Galatasaray’ın içinde tarz ve üslup bozukluğu olduğunu görüyorum. Galatasaraylı, eleştirileri yaparken demokratik yöntemlerle seçilmiş başkanına kullanacağı üslubuna dikkat etmek mecburiyetindedir. Bu, Galatasaray’da yazılı olmayan ritüellerdendir" şeklinde konuştu.

DİVAN BAŞKANINDAN ADNAN POLAT’A ELEŞTİRİ
Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar ise toplantı öncesi yaptığı açıklamada, kulübün eski başkanlarından Adnan Polat’ın açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. Aktar, “Eski başkanlardan Adnan Polat, çeşitli üyelerimizi ismen zikredip, bu kişileri küçük düşürecek, rencide edecek ifadeler kullanmıştır. Pek çok olayı ve konuyu, eksik, yanlış, taraflı ve hakikate aykırı şekilde ifade ederek, kamuoyunu yanlış yönlendirildiği kanaati taşıyorum. Umarım bu beyanları 5 yıl içinde bazı konu ve kişileri yanlış hatırlamaktan ileri gelsin. Aksi taktirde pek çok kişi kendisine çok ağır cevaplar vererek, Galatasaray başkanlık onurunu zedeler. Bu çeşit bir tartışmanın Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı’na yakışmayacağını düşünüyorum. Mevlana’nın çok bilinen ’her söze verecek cevabımız vardır’ tekerlemesinin devamını ‘ama bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye’ söyleyerek, olağan dışı başkanlıktan ayrılmak zorunda kalan Sayın Adnan Polat’ı rencide etmek istemem. Adnan Polat, Galatasaray belgelerinde 33. başkan olarak kayıtlıdır. Kendisine Galatasaray markasını zedeleyecek, kulübün onur ve saygınlığına zarar verecek açıklamalardan uzak durmasını tavsiye ederim" dedi.

YARSUVAT: “GALATASARAY’I BU ŞEKİLDE GÖTÜREMEYİZ”
Galatasaray’ın bir önceki başkanı Duygun Yarsuvat ise toplantıda söz alarak, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Yarsuvat, “Her gazeteyi açışta, her televizyon düğmesine basışta Galatasaray ile ilgili olumsuz haberler görüyorum. Bunun sebebi biziz. Kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz. Bir başkan çıkıp, Galatasaray hakkında sözler sarf ediyor. Ardından başka bir başkan çıkıp, onun hakkında olumsuz sözler sarf ediyor. Galatasaray’ı bu şekilde götüremeyiz. Galatasaray, bu şekilde başarıya ulaşamaz. Camia farklı sıfatlara bölündü. Tartışmalar öyle hale geldi ki; Galatasaraylı, derin Galatasaraylı, liseli, o da bitti liseciler çıktı. Bunlar, Galatasaray’ı bilmiyorlar. Galatasaray’ın ilkelerini benimseyen herkes Galatasaraylıdır. Galatasaray, ilkokuluyla, lisesiyle, üniversitesiyle, spor kulübüyle, vakıflarıyla ve dernekleriyle bir kültürdür. Onun için ’Galatasaray camiası’ diyoruz. Okulu olduğundan dolayı Galatasaray o kadar güçlüdür ki, kardeş kulüplerimiz okul kurmaya başlamıştır. Beşiktaş Koleji açıldı ve kapandı. Ardından dost kulübümüz Asya Kıtasında okul açmaya çalışmıştır. Açılan okullara kendi adını vermeye çalışmıştır ama başarılı olamamıştır, olamaz da. Galatasaray, diğerlerinden farklı bir kültürdür. Bu kültürün ilkelerini benimseyen herkes, Galatasaraylıdır. Onun için liseli, liseci, derin, sığ gibi sıfatlarla Galatasaraylıların bölünmesine müsaade etmeyelim. Bu tarz konuşmaları da özellikle başkanlık yapmış kişilerden duymayalım” ifadelerini kullandı.
Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek söz almazken, toplantı sonrası ise basın mensuplarının gündeme dair sorularına yanıt vermedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum