Nihat Şen'den Türkiye'ye Örnek Olacak Proje

Nihat Şen'den Türkiye'ye Örnek Olacak Proje
Editör: Karamanca
28 Mart 2024 - 18:40 - Güncelleme: 28 Mart 2024 - 18:44




AK Parti Karaman İl Genel Meclisi Üyeliği adayı Nihat Şen, Türkiye’de aile hekimliği uygulamasının, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimi noktasında başarı elde ettiğini belirterek, ‘’Bu başarının ilham verici etkisinden yola çıkarak, ülkenin tarım ve hukuk alanlarında da benzer bir hizmet modeli geliştirilmelidir’’ dedi. Şen, uygulamanın ilk etapta Karaman’da denenmesi adına fizibilite çalışması yaptıklarını söyledi.

Karaman’ın tarım şehri olmasından yola çıkıldığını belirten Şen, hukuksal haklar konusunda da merkezden taşraya kadar kentin bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Alanında uzman bir ekiple uygulanabilirliği belirlemek adına çalışma yürüttüklerini belirten Şen, konuyla ilgili açıklamasında;

‘’Uygulamanın temel amacı; tarım ve hukuk alanlarında uzmanlaşmış danışmanlara kolay erişim sağlayarak, vatandaşların günlük hayatlarında karşılaştıkları sorunlara çözüm sunmaktır. Bu uygulama aracılığıyla, vatandaşlarımızın tarımsal faaliyetlerinde verimliliği artırmak ve hukuki konularda bilinçlenmelerini sağlamak hedeflenmektedir. Başlangıçta, tıpkı aile hekimleri gibi hukuk danışmanlığı için avukatlardan, tarım danışmanlığı için de ziraat alanındaki uzmanlardan müteşekkil bir ağ oluşturulacak. Devamında ise şehrin her mahalle ve köyü, oluşturulan uzman ağına paylaştırılacak.

Tarım şehri olan ilimizde; ziraatla uğraşan ve ekip biçmek isteyen hemşerilerimiz, arazisinin hangi ürüne elverişli olduğunu, toprağın yapısı ve ekim sonrası sürecin nasıl işleyeceğini kendisiyle irtibat halinde olan uzmandan öğrenecek. Böylelikle tarımsal üretim süreçlerinde, verimliliği artırmak için bilgi desteği sağlanmış olacak ve üretim safhasında karşılaşılan sorunlara çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirilmiş olacak. Ayrıca ilimizdeki farklı toprak ve rakım yapısına bağlı olarak, ekimi uzmanınca tavsiye edilen ürünler dolayısıyla da çeşitlilik artmış olacak.

Öte yandan hukuki haklar, bireylerin yasalarla güvence altına alınmış temel hak ve özgürlükleridir. Bu haklar; adaletin sağlanması, toplumsal düzenin korunması ve herkesin eşit bir şekilde yasalar önünde hak sahibi olması için hayati öneme sahiptir. Hukuki hakların bilinmesi, bireylerin yaşamlarını güvence altına almak ve haklarını korumak için temel bir adımdır.

Biz bu adımı daha ileriye taşımak ve gerek kırsal kesimdeki gerekse kent merkezindeki hemşerilerimizin istedikleri an hukuk alanında bilgi alabileceği bir sistemi hayata geçirebilmek için gayret ediyoruz. Böylelikle her ailenin; bir aile hekimi, bir aile avukatı ve bir de aile ziraat danışmanı olmuş olacak. Üzerinde çalıştığımız bu uygulama hayata geçirilebildiği takdirde, şehrimizin yaşam kalitesi artacak ve insanımız geleceğe güvenle bakacak. Her açıdan daha adil ve demokratik bir Karaman için, birlikte başaracağız.’’ İfadelerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum