Neptün Soyer

Charlie Hebdo dergisi paylaşımının ortaya çıkmasıyla gündeme gelen Neptün Soyer'e tepkiler gecikmedi.

Neptün Soyer
Editör: Karamanca
30 Ekim 2020 - 01:50 - Güncelleme: 30 Ekim 2020 - 02:02




Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’e (S. A. V.) hakaret içerikli karikatürler yayımlayan Charlie Hebdo Dergisi’ne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer’in destek verdiği ortaya çıktı.

Neptün Soyer'in milyonlarca kullanıcısı olan fotoğraf paylaşım sitesi Instagram'daki kişisel hesabından Charlie Hebdo'ya destek için derginin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (S.A.V.) hakaret eden sayısıyla çekilmiş fotoğrafını paylaştığı öğrenildi. Neptün Soyer’in üç yıl önce paylaştığı fotoğrafı bugün sildiği bilgi edinildi.

 Neptün Soyer'in Charlie Hebdo dergisi ile ilgili yaptığı paylaşıma AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'dan tepki geldi. Twitter adresinden konuya ilişkin açıklama yapan Hamza Dağ:

"Peygamber Efendimiz'e hakaret eden paçavrayı şeref madalyası gibi paylaşmanız milletimizin değerlerine nasıl yabancı olduğunuzu göstermektedir. Bin yıldır Müslüman olan bir şehrin başkanının eşi olmak sorumlu davranmayı gerektirir. Yaptığınız seviyesizce ve düşmancadır. Çok yazık!" dedi. Öte yandan Neptün Soyer'e Ak Parti İzmir teşkilatının yanı sıra yurt genelinden de tepkiler geldi.

Melih Gökçek'ten tepki

Önceki dönem Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'te Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Neptün Soyer'e tepki gösterdi. Tunç Soyer'e ''Karına sahip ol'' diyen Gökçek paylaşımında;

''İzmir Bel Bşk Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer’in Peygamberimiz Hz. Muhammed'e hakaret eden karikatürleri yayınlayan Charlie Hebdo'ya destek verdiği ortaya çıktı. Kadın tasvip etmese bu öesajı atmaz. Soyer karına sahip ol. Biz peygamberimize dil uzatılmasını hazmetmeyiz. Bilesin'' sözlerine yer verdi.

Neptün Soyer kimdir

1966 yılında Balıkesir'de dünyaya gelen Neptün Soyer, babası memur olmasından dolayı tahsilini farklı şehirlerde tamamladı. Uuzun yıllar çalıştığı Turizm sektöründe kendi kurduğu şirket ile faaliyet göstermiş olup bu vesileyle de İzmir Seferhisar'a yerleşmiştir. 2000-2017 yılları arasında ilkokul öğretmenliği yaptığı öğrenilen Neptün Soyer, kooperatifçilik işleri ile uğraşıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile evli olan Neptün Soyer'in Defne ve Duygu adında iki kızı var.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum