Muhtar konuşurken gözyaşlarını tutamadı, sorumluları saydı

Karaman'da Taşkale köyü muhtarı Hasan Karaca beraberindeki köylülerle birlikte Atatürk Mahallesindeki bozuk yolda kameraların karşısına geçti.

Muhtar konuşurken gözyaşlarını tutamadı, sorumluları saydı
Editör: Karamanca
20 Eylül 2023 - 16:18 - Güncelleme: 20 Eylül 2023 - 16:50




Muhtar Karaca özellikle bazı siyasilerin isimlerini zikrederek “Biz ne Afrika'da bir devletiz nede sizler sömürgeci bir İngilizsiniz” dedi. Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Muhtar Karaca kendilerine açıkça 'sizin buradan oy çıkmadığı için yapılmayacak' denildiğini söyledi. Duygulanan ve ağlamaya başlayan muhtar konuşmasını tamamlayamadı.

Geçtiğimiz çarşamba günü köy minibüsünün karıştığı üzücü bir olay yaşadıklarını hatırlatan Muhtar Hasan Karaca kazanın her ne kadar Ereğli yolu 30'un kilometrede olmuş olsada gördüğünüz bu yolda değil lastik çelik palet olsa bile dayanmaz dedi.

Muhtarlığı sürecinde gerekli mercilere, gerekli kişilere hatta üstüne vazife olmayan makam mevki sahibi kişilerede aracı olmaları için sürekli ricada bulundunu aktaran Karaca sözlerini şöyle sürdürdü; “Karlışaltığım her bürokrat müdür, öğretim üyesi, milletvekili, siyasetçi herkese Taşkale'nin önemini anlattım. Anlatırken özellikle şunlara dikkat çektim. Taşkale Karaman'ın aynasıdır. Dünya da tek olan tahıl ambarları ve dünya da yine tek olan taşa oyulmuş Taş Cami, Manazan Mağaraları ve Manazan Manastırı (papazlık), Ballı kaya, konuşan kayalar, Kısık Kalyonu, İncesu Mağarası (Astım Mağarası), İkiz Mağaralar (Asarin), Gürlük Mesire Yeri, Karain Şelalesi, Sınıryer Göleti, kendine özgül giyim tarzı, ağız yapısı, halısı, türküleri, Şiirleri, ağıtları, beyitleri, atasözleri ve hazır cevap oluşları, Selçuklu eseri, Orta cami ve köprüsü, en önemlisi Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Atatürk'ün ata yurdudur.

Kıymetli basın mensupları bu saydığım özelliklerden dolayı Taşkale’miz bu yıl yaklaşık 500.000 ziyaretçiye ulaşacak bu gelen ziyaretçiler içerisinde en çok gurbetçi vatandaşlarımız ve misafirleri, Balkan Türkleri, Azerbaycan Türkleri, Ruslar, Koreliler, bilim adamları ve akademisyenler var.

Değerli basın mensupları Taşkale’de yaklaşık aktif 22 adet mermer ocağı ve 4 adet kesim fabrikası vardır. Bu mermer ocaklarının yaklaşık bu yıl devlete 80 milyon gibi bir katkısı var. Ortalama bu yıl önceki yıllara göre üretimleri % 35 "lere kadar düştükleri halde ödedikleri meblağ bu kadar. Tam faaliyet çalıştıklarında devlete ödedikleri katkı payı bu meblanın iki katını geçmektedir. O sebepten ötürü bu yolu yapmanız bir ihsan değil bizim hakkımızdır.
Biz ne Afrika’da bir devletiz nede siz sömürgeci İngiliz Devletisiniz. Bizler bu ülkenin namuslu, şerefli, işini en iyi yapan vatanperver yurtdaşlarız.

Eyüp Çayır, Adem Kapar, Hakkı Karaduman, Mustafa Yangöz şimdi sizlere soruyorum bu kaza da iki ölü ikisi ağır 13 yaralı ve Taşkale'ye gelen 500. 000 ziyaretçiye mi idi bu kesilen ceza yada Taşkale'ye miydi. Yine soruyorum vicdanınız rahat mı? Ben her türlü sonuca hazırım siz hazır mısınız? 

Siyasetteki oy kaybınızı ve beceriksizliğinizi Taşkale ye kestiğiniz ceza ile kendinizi aklamış mı oldunuz? Sayın valim ben bu basın açıklamasını yapmadan önce sizinle görüşmem gerektiğini bilen bir muhtarım bu olayda size saygısızlık yapmayı hiç düşünmedim. Ama sizden önceki gelen sayın valilerimize bu olayları ve mağduriyetlerimizi anlattım hepsi bana hak verdi. Ama il genel meclisini hiçbir zaman geçemedim. O sebepten ötürü yine beni boyalı laflarla kandıracaklarını düşündüğümden dolayı sizi rahatsız etmedim.

Sayın Cumhur Başkanım siz ki Afganlıya, Suriyeliye, İranlıya hatta şu anda Uyraknalı’ya kucak açmış bir lidersiniz bu metal yorgunluğuna uğramış kişilerden bizleri kurtarın” dedi. Muhtar Karaca konuşmasında, İl Genel Meclisi Üyeleri Adem Gök ve Mustafa Atabay'ı ayırdığını belirterek, ''Her zaman bizden yana oldular sağolsunlar onlar bu hizmetin buraya gelmesini savundu'' diye söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum