Muhtar haber verdi, köyde uzun araç kuyruğu oluştu

Muhtar haber verdi, köyde uzun araç kuyruğu oluştu
Editör: Karamanca
10 Haziran 2024 - 13:49 - Güncelleme: 10 Haziran 2024 - 14:00




Karaman'ın merkeze bağlı dağ köylerinde yaşayan çiftçiler, traktörlerinin vize işlemleri için şehir merkezine gitmekte zorlanıyorlardı. Bu duruma çözüm bulmak amacıyla Akçaalan köyü muhtarı Salih Arslan, ilgili mercilerle yaptığı görüşmeler sonucunda köyüne Gezici Araç Muayene İstasyonu'nun gelmesini sağladı.

Muhtar Salih Arslan'ın girişimleri, sadece Akçaalan köyü sakinlerine değil, çevre köylerde yaşayan vatandaşlara da büyük bir kolaylık sağladı. Akçaalan köyünde kurulan muayene istasyonundan, Ada, Bayır, Kalaba, Yukarı Kızılca, Aşağı Kızılca ve Selahattin köyleri de faydalanıyor. Köydeki istasyonun kurulmasıyla birlikte, çevre köylerden gelen traktör sahipleri uzun kuyruklar oluşturdu.

Muhtar Arslan, "Dağ köylerinde yaşayan vatandaşlarımızın şehir merkezine gitmeleri, hem zaman kaybı hem de maddi olarak zorluk oluşturuyordu. Bu nedenle, gezici istasyonun köyümüze gelmesi için gerekli girişimlerde bulunduk. Şimdi hem köyümüz hem de civar köyler bu hizmetten yararlanabiliyor. Vatandaşlarımızın memnuniyeti bizim için en büyük mutluluk" dedi.

Köylüler de uygulamadan memnuniyetlerini dile getirerek, hem zaman kaybından hem de ekstra masraf yapmaktan kurtulduklarını söylediler. Kısa sürede işlemleri tamamlanarak yola çıkan sürücüler Muhtar Arslan’a ve istasyon görevlilerine teşekkür ettiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum