Muammer Baran'ı karşılarında gören vatandaşlar şaşırdı

Karaman’da yıllar önce vefat eden şehrin sevilen simalarından Muammer Baran’ın heykeli çarşı merkezine yerleştirildi.

Muammer Baran'ı karşılarında gören vatandaşlar şaşırdı
Editör: Karamanca
29 Nisan 2020 - 16:46




Karaman’da yıllar önce vefat eden şehrin sevilen simalarından Muammer Baran’ın heykeli çarşı merkezine yerleştirildi. Heykeli karşılarında gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemedi.

İsmetpaşa Caddesi’nin kesiştiği sokaklardan biri olan 27. Sokak esnaflarından Süreyya Kayalık, Karaman’da halk tarafından çok sevilen Muammer Baran’ın bire bir heykelini yaptırarak iş yerinin önüne koydu. Heykel sanatçısı Necati Şenok tarafından yapılan heykelin plastik malzemeden yapıldığı öğrenildi.

Amacının sevilen ismi sokaklarında yaşatmak olduğunu söyleyen Süreyya Kayalık, ‘’Muammer Baran, Karamanımız için önemli bir yere sahip değerlerimizdendir. Yaşarken, zaman zaman işyerimize gelir ziyaret ederdi. Muammer Amca’nın oldukça hoş geçen sohbetleri kimi zaman düşündürür, kimi zamanda güldürürdü. Ülkemizin sanat güneşi Zeki Müren gibi naif ve Türkçemizi çok iyi kullanan bir dile sahip olması nedeniyle vatandaşlar tarafından çok sevilirdi. İsmini ve aziz hatıralarını yaşatmak adına yaptırdığımız heykeli sokağımıza koyduk’’ dedi.

Sürekli kırmızı renk elbise giymesi ile bilinen Muammer Baran’ın heykeli de kırmızı renkte. Alış veriş yapmak için sokağa giren vatandaşlar karşılarında Muammer Baran’ı görünce şaşkınlığını gizleyemezken, gerçeğine çok benzeyen heykel takdir topladı.


muammer baran

muammer baran karaman

süreyya kayalık

necati şenok
 

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Ali Beke Bilgiseven HORPAŞ GENEL BAŞKANI
    3 yıl önce
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.kar kış yaş yağmur demeden lisenin duvarına çıkarak her cuma ve pazartesi günü istiklal marşı merasimine katılarak hatıram dan çıkmıyor.karaman evliyası beyefendisi mübarek insanı unutmayalım en azından bir Fatiha okuyalım AMİN AMİN AMİN İNŞALLAH ????????
  • Mehmet
    3 yıl önce
    Süreyya haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır boynunda vebali nasıl ödeyeceksin!!!