Milletvekili Adayı Ünüvar Basına Teşekkür Etti

28. Dönem Karaman Milletvekili Adayı Mahmut Ünüvar, basın mensuplarıyla kahvaltılı programda bira araya gelerek seçim sürecinde partiye ve şahsına verdikleri destekten dolayı basın mensuplarına teşekkür etti.

Milletvekili Adayı Ünüvar Basına Teşekkür Etti
Editör: Karamanca
22 Haziran 2023 - 13:52 - Güncelleme: 22 Haziran 2023 - 14:13




Lezzenn Steak House’de düzenlenen kahvaltı programına, MHP Karaman İl Başkanı Durmuş Yıldızbaş, Ülkü Ocakları İl Başkanı Yusuf İslam Coşgun, MHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Uzel, 28. Dönem Karaman Milletvekili Adayı Mahmut Ünüvar, Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Önder Demirkollu, yerel basın mensupları ve MHP Teşkilatı katıldı.

Burada seçimde yaptıkları çalışmaları değerlendiren Ünüvar, seçim sürecinde Milliyetçi Hareket Partisi ve şahsına verdikleri desteklerden dolayı kentteki yerel basın mensuplarına teşekkür etti.

Seçim süreciyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Ünüvar, “İl Başkanımızın da ifade ettiği gibi ülke bir seçim atlattı. Doğal olarak bizde Karaman’da bu seçimde hem teşkilatımız hem de aday olarak ben sahada mücadele ettik. Ama nasibimiz kısmetimiz buymuş. Çok az bir farkla seçimlerden istediğimiz sonucu alamadık. Ama il başkanımızın belirttiği gibi. Her seçim bir sonraki seçimin hazırlığıdır. Teşkilatımız olarak, parti olarak önümüzdeki seçimlere biliyorsunuz kısa bir zamanda bir yerel seçimimiz var. Hep birlikte daha diri hazır olacağız. Bu seçimlerde şunu gördük ki eksik yerlerimiz var.

Bu eksiklerimizi tamamlayacağız, kapatacağız. Milliyetçi Hareket Partisi, Karaman’da bundan öncekinde olduğu gibi bundan sonraki seçimlerde de en iddialı en güçlü siyasi partilerden birisi olmuştur olmaya da devam edecektir. Seçim sürecinde ben hem parti olarak hem aday olarak sizlerin çok büyük desteğini sizlerin çok büyük katkısını hissetim. Her an bunu gördük gözlemledik. Biz kamuoyunda Milliyetçi Hareket Partisinin ve Mahmut Ünüvar isminin görünürlüğünün en yüksek olduğu parti ve aday olarak biliyoruz. Bunu tüm kamuoyu biliyor. Bunu evet biz gayret ettik ama bizden çok bunlar sizin sayenizde oldu, sizin desteğinizle oldu. Kimileri bu işe ticaret olarak bakıyor, biz asla sizin bize bizimde size öğle bakmadığımızı biliyoruz hissediyoruz. Karşılıklı bir duygu oluşturduk bir sevgi oluşturduk.  Biz üzerimize düşeni yaptık sizde bu süreçte bizlere katkı sağladınız. Ben önce Dernek başkanımıza ve sizlere bu hususta Milliyetçi Hareket Partisine ve şahsıma göstermiş olduğunuz katkıdan destekten dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Allah hepinizden razı olsun. Gönül istedi ki milletvekili olalım bugün burada bu şehrin sorunlarını konuşalım sorunlarını tartışalım çözüm odaklı işler yapalım. Ama biz amentü etmiş insanlarız nasip kısmet diyoruz. Bir ülkücüye yakışır şekilde bir teşkilata yakışır şekilde biz mücadelemizi verdik. Takdir tabi ki de Karaman’ın takdir tabi ki de seçmenin. Seçmen böyle uygun gördü. Tabi bunları yapıyorken sahada eksiklerimizin olduğunu hissettik gördük. Şimdi önümüzdeki süreçte partimizin Ağustos’ta başlayacak kongrelerimiz var. Taze kan, değişiklik işte eksik olan yerlerimizi tamamlama gibi hususlarımızı kapatıp önümüzdeki süreçte önümüzdeki dönemdeki seçime seçimlere hazırlık yapacağız.

Ben daha önceki konuşmalarımda da söyledim şahsım adına konuşuyorum. 13 yaşında ülkü ocaklarına mensup olmuş, gönül vermiş bir dava eriyim. İlçe başkanlığı il başkanlığı ve milletvekilliği adaylığı, genel başkanımız liderimiz, partimiz ne emrettiyse yaptık. Bundan sonrada dava eri olarak bize ne vazife düşerse yapmaya hazırız. Bize görev verilirse devam ederiz bize görev verilmezse bir ülkücüye yakışır şekilde partimizin emrinde, liderimizin emrinde hayatımızı işimiz gücümüz. Biz Karaman’dayız bunu hep ifade ettim seçim sürecinde de. Biz buraya aitiz. Burada yaşamaya sizlerle bir arada olmaya devam edeceğiz. Seçim kaybedildi evet nasip evet kısmet ve inancımız gereği söylediğimiz. Ama ne içim kaybedildiği hususunda da birtakım tespitlerimiz var, birtakım çalışmalarımız var. Bu mücadelede beklediğimiz desteği beklediğimiz yerlerden tam anlamıyla alamadığımızı düşünüyoruz.

Her ülkücü Milliyetçi Hareket Partisi sayesinde bir yerlere gelmiş bir görev bir makam koltuk sahibi olmuş arkadaşlarımızın bu işe katkı sağladığını düşünüyorum. Bundan başkada başka bir şey düşünmek istemiyorum. Ben ülkücülerin üzerine düşeni yaptığını söyleyebilirim. Ama neticede birde bu işin nasibi kısmeti var. Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 25 oyu varken aynı oranda oy alıyor. Karaman’da oyunu yüzde 30 arttırdı. Bu bir neden. İttifaklar içerisindeki dağılım. İşte küçük partiler, Zafer Partisi, Büyük Birlik Partisi bizim tahminimizin üzerinde oy aldılar. Bunlar birer neden.

Bölgesel aday tercihi farklı bir neden. Milliyetçi Hareket Partisi ne gerekiyorsa gücü imkânı dahilinde yapmaya gayret etti. Bir saatten sonrada iş nasip kısmet diyoruz. Sandıklar açıldı yüzde 60 oranına kadar biz milletvekili çıkardı. Sonrasında özellikle ilçelerden gelen oyalarla geriye düştük. En büyük eksiğimiz ilçelerde istediğimiz oyu alamadığımızı düşünüyoruz. Oralarda eksik kaldığımızı düşünüyoruz. O eksiklerimizi de en kısa sürede teşkilatımız, il başkanımız, ilçe başkanımız, ocak başkanımız, kadın kolları başkanımız bir araya gelecekler eksiklerimizi tamamlayacağız önümüzdeki seçimlere hazırlanacağız düşünüyoruz” dedi.

Program konuşmalarının ardından sohbet havasında geçti. Program günün anısına çekilen toplu hatıra fotoğrafıyla son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum