MHP Karaman'da tüm kadrolarıyla sahada

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi tarafından tüm yurtta başlatılan ‘’Komşum nasılsın?’’ programları, Karaman’da il, ilçe ve belde teşkilatları ile belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştiriliyor.

MHP Karaman'da tüm kadrolarıyla sahada
Editör: Karamanca
05 Aralık 2022 - 10:46 - Güncelleme: 05 Aralık 2022 - 12:29




Kent merkezinin yanı sıra tüm ilçe ve kasabalarda devam eden program kapsamında bazen bir bazen de birkaç hanenin bir araya geldiği toplantılar düzenleniyor. Toplantılara katılan vatandaşlara; parti yöneticilerinin yanı sıra belediye başkanları Savaş Kalaycı, Yüksel Büyükkarcı, Recep Boyacıoğlu ve Ahmet Arı tarafından iç politika, terörle mücadele ve gündeme dair konular anlatılıyor.

Komşuluğun sosyal hayat içerisindeki önemine dikkat çeken MHP Karaman İl Başkanı Mahmut Ünüvar, ‘’İnsanın ömrü boyunca geçirdiği sosyal hayat içerisinde; aile, akraba ve komşu şeklinde sıralanan en önemli üç halka vardır. Kişilerin; zorluklarla mücadele ederken öncelikli yardımlaşma ve dayanışma içine girebileceği kişiler olması bakımından komşular, bazen bir akraba gibi yakın kimseler olur’’ dedi. Özellikle Türk İslam toplum hayatında komşuluğun önemli bir yeri olduğunu söyleyen Başkan Ünüvar konuyla ilgili açıklamasında;


‘’Günlük hayatımızın vazgeçilmez bir toplumsal yaşam alanı olan komşuluğa yüce kitabımız Kuran’ı Kerim, ‘Uzak ve yakın komşulara güzel muamele edin’ şeklinde emredici bir şekilde yer vermiştir. Öte yandan kültürümüzde komşuluk, ‘Ev alma komşu al’ atasözü ile alınacak evden bile daha önemli görülmüştür. Genel Başkanımızın talimatlarıyla tüm yurtta başlatılan ‘’Komşum Nasılsın?’’ programları vesilesi ile toplumumuzda sosyal yapının en temel dinamiklerinden olan komşularımızla bağlarımızı tekrar perçinliyoruz. Bazen acıyı, bazen sevinci ve bazen de özel bir anı paylaştığımız gibi gündeme dair görüşlerimizi de paylaşıyor, memleketin bekasını ilgilendiren hususları ele alıyoruz.

Londra’dan para, Almanya’dan danışman ve Amerika’dan yazar getireceklerini söyleyerek devlet yönetimine talip olanların toplumun değerlerine ne kadar duyarsız ve uzak olduklarını anlatıyoruz. Hemşerilerimizin istismar ve inkâr politikalarına, teslimiyet ve tutarsız siyasete karşı duruşuna şahit oluyor her biri ile iftihar ediyoruz. Bütün bu bilgilendirme toplantıları vesilesi ile nihai arzumuz Cumhur Başkanımızın yaklaşan seçimlerde tekrar seçilmesi ve partimizin T. B. M. M. güçlü bir şekilde temsil imkânına kavuşmasıdır. Bu vesileyle bizlere kapılarını açan alicenap komşularımıza şükranlarımı sunuyorum’’ ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum