Mevlüt Akgün'ün temayül oyunu

AK Parti Karaman İl Başkanlığında 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Yerel Seçimler için teşkilat temayül yoklaması yapıldı.

Mevlüt Akgün'ün temayül oyunu
Editör: Karamanca
26 Kasım 2023 - 20:53 - Güncelleme: 26 Kasım 2023 - 21:12




81 ilde eşzamanlı yapılan temayül yoklamasının Karaman’daki bölümü İl Başkanlığı hizmet binasında gerçekleşti. Resmi başvuru sürecini tamamlayan belediye başkan adaylarından merkez belediye başkanlığı aday adaylarına 227 oy kullanıldığı bilgi edinildi. Oy kullanma işlemi dijital bir sistem üzerinden gerçekleşti.

9+1 oyunu

Temayül yoklamasına aday adaylarının yanı sıra önceki dönem milletvekillerinden Mevlüt Akgün’de katıldı. Akgün’ün herhangi bir başvurusu olmamasına karşın, oy kullanmaya gelen partililerden kendi isminin yazılmasını talep ettiği iddia edildi.

Aday adaylığı söz konusu olmayan Akgün için partinin farklı kademelerince partililerden oy verilmesi istendiği öne sürüldü. Duruma tepki gösteren bazı partililer;

‘’Genel merkezden ışık alamayınca, temayül vesilesiyle isminin oralarda gözükmesini ve ‘ben yerelde varım’ mesajını vermek istiyor. Parti kademelerinin bu duruma engel olmaması da bir işbirliği mi var? Sorusunu akıllara getiriyor.

Partimizin 9 tane bir birinden kıymetli aday adayı bulunuyor. Bunlar; teşkilatını, il başkanlığı saymış ve gönül verdikleri partilerine belli bir ücret yatırıp resmi bir şekilde başvuru yapmış kişiler. Partilileri, bu isimlerden birinden yana tercihe yönlendirmek dururken neden böyle bir oyun oynanıyor? Bu durum 9 aday adayına saygısızlık değil de nedir?

Her seçim öncesi belli başlı paravanların kamuoyunda isminin dolaştırılmasına şahit oluyorduk ancak, bu sefer ileri gitti. Partinin zor zamanında meydana inen 9 yiğitten biri olmamışsan, olanlara saygı göstereceksin. Genel Merkezimizin bu tür ayak oyunlarına prim vermeyeceğine inanıyoruz’’ diye konuştu.

YORUMLAR

  • 14 Yorum
  • Ahmet
    5 ay önce
    Bi cacik olmaz bunun gibilerden bi düsun artik partinin yakasindan
  • Samet
    5 ay önce
    Seviyoruz destekliyoruz diyenler olmuş. İyi de adam başvuru yapmamış. Yani bu nasıl bir anlayış ki başvuru yapmayıp destek istiyor veren de oh ne iyi oldu diyor. Başvuru yapanlara üzüldüm.
  • Garip
    5 ay önce
    Halen savunmak için kendini paralayanları görünce bir ben mi şaşırıyorum?
  • Garipçe
    5 ay önce
    Evet bir sen şaşırıyprsun
  • Mehmet
    5 ay önce
    Bakıyorum da mevlüt akgün beyin böyle bir talebi olmamış demek ki herkes seviyor ve istiyor ki yazmak istemiş o yüzden sorun yok. Mevlüt Akgünün sonuna kadar yanındayız
  • Sade
    5 ay önce
    Arkadaş ne mevlğtmüş bu herif annah
  • Sami
    5 ay önce
    Çünkü karamana mevlüt bey kadar hizmet eden biri olmadı. Bundan dolayı her seçim isteniyor kendisi. Yanındayız evelAllah
  • Yasin Ayhan
    5 ay önce
    yazdığınız haberde bir saçmalık var Mevlüt beyin böyle bir talebi olmuş diyelim kafalarına silah dayayıp tehditmi etmiş zorlamı yazdırmış Mevlüt Akgün Karamanda bu seçimi kazanabilecek tek aday bunu teşkilatta kabul ediyor bende temayülde oy kullandım mevlüt beyin böyle bir talebi olmadı güçlü bir isim olduğuna inandığım için yazdım
  • Hakiki ak partili
    5 ay önce
    Mevlütçüler şimdi çok kızacak ama gerçekler acıdır sobelenmişler
  • Akif
    5 ay önce
    Herhalde ismin hakiki akpli. Hakiki Ak Partililer Mevlüt Vekilimizi sever ve sayarlar. Sokağa çıktığımızda da halkın sesi Mevlüt Bey diyor. O yüzden kafanı böyle şeylere yorma.
  • Murat
    5 ay önce
    Yine mi bizans oyunu leyn bi bitmediniz kardeşim. Hey yarabbim ya
  • Hakan karaman
    5 ay önce
    Hâlâ gözü buralarda mi:)))
  • Hasan
    5 ay önce
    Yazık vallahi yazık
  • Nasuf akın
    5 ay önce
    Keşke şöyledeydin mevülüt Akgünün ün yeni fotosunu gönderseydim bu foto 20 yıl önce foto Yazık yazık bu habercilik degil