Memleketine dönen gurbetçi köye pizzacı dükkanı açtı

Memleket hasretiyle yıllar sonra köyüne dönmeye karar veren Moris Dal, Üçköy köyünde pizza dükkanı açtı.

Memleketine dönen gurbetçi köye pizzacı dükkanı açtı
Editör: Karamanca
06 Eylül 2023 - 14:14 - Güncelleme: 06 Eylül 2023 - 14:26




Mardin'in Midyat ilçesinden terör olayları nedeniyle Avrupa'ya göç eden Süryani Moris Dal, 43 yıl sonra geri döndüğü köyünde pizzacı dükkanı açtı. Köy pizza dükkanının açılmasının ardından turistlerin uğrak yeri haline geldi.

Memleket hasretiyle yıllar sonra köyüne dönmeye karar veren Moris Dal, Üçköy köyünde pizza dükkanı açtı. Köy, taş fırında yapılan pizzalarla birlikte yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline geldi. 43 sene sonra memleketine dönen Dal, bu köyde doğduğunu belirterek, Almanya'ya giderken 8 yaşında olduğunu, 43 sene sonra memleketlerine döndüklerini söyledi.

Bu işi Almanya'da 24 sene yaptığını anlatan Dal, "Bu yüzden iş bize yabancı değil. Orada öğrendik, buraya geldik. Buralara da canlılık verdik. Ben buradan giderken 8 yaşlarındaydım, hep o köy özlemi kalmıştı içimde. Bir gün döneceğime inanıyordum. Buraya geldiğimizde acaba ne yapabiliriz diye bir baktık ve burada bir boşluk vardı. Biz o boşluğu doldurduk" dedi.

Köye Türkiye'nin her tarafından turistler geldiğini belirten Dal, "Güzel insanlar ile karşılaşıyoruz. Almanya'da bu işi 24 sene yaptım. Oradan geldi aklıma bu fikir. Binayı da sıfırdan inşa ettik. Burada elektrik, su, hiçbir şey yoktu. Amcaoğlum ile birlikte yaptık burayı. Bir sene oldu, çok iyi gidiyor" diye konuştu.

Pizzalarının ince ve oldukça büyük olduğunu söyleyen Dal, "Türkiye ve Avrupa genelinde tanındık. Türkiye'de yeni bir stil yaptık. Pizzalarımız İsveç stilidir, ince ve çok büyüktür. En az 40 santim büyüklüğünde yapıyoruz. İnce olduğu için mideye de rahatsızlık vermiyor. Yiyen bir daha yiyor. Bu pizzayı denemeyen herkesi davet ediyorum buraya. Gelen bir daha geliyor" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum