Mehmet Sarıkaya: ''Oda başkanı bu dönüşüme ayak uydurmalı''

Karaman’da birçok esnaf odasında genel kurul takvimi tamamlanırken, herkesin merakla beklediği Bakkallar ve Bayiler Odası seçimi yarın (Pazar) yapılacak. Mevcut Başkan Bayram Uysal’ın karşısındaki en kuvvetli aday olarak görülen Mehmet Sarıkaya’nın sandıktan açık ara önde çıkması bekleniyor.

Mehmet Sarıkaya: ''Oda başkanı bu dönüşüme ayak uydurmalı''
Editör: Karamanca
08 Ocak 2022 - 21:03




Güven duygusunun insanlar arasındaki ilişkinin en temelini oluşturduğunu belirten Başkan adayı Sarıkaya, ‘’Adaylığımızı açıkladığımız günden bu yana her günümüzü sahada esnafımızla, üyelerimizle birlikte geçirdik.

Esnafımız, bağlı olduğu oda yönetimi ile iletişiminin kuvvetli, sağlıklı ve uzun vadeli olmasını istediğini açıkça beyan ediyor. Seçimde veya aidat konularında hatırlanmanın güven olgusunu yıprattığını belirten esnafımız, bu durumun esnafı yalnızlaştırdığını dile getiriyor’’ dedi.

Modernleşme ve küreselleşmenin geleneksel esnaf kültürüne olumlu veya olumsuz etkileri olduğunu belirten Sarıkaya açıklamasında; ‘’Oda başkan ve yönetimi bu dönüşüme ayak uydurmalı ve esnafın sürece uygun gelişimine katkı sağlamalıdır.

Alış-veriş kültüründeki gelişime göre, esnafımız da Ahilik kurallarına bağlı kalarak mesleki anlamda geliştirilmelidir. Elbette bu esnafın kendi çabaları ile mümkünse de, bu güncellenmenin tüm sektöre yayılması örgütlü bir şekilde yani oda tarafından yapılmalıdır.

Acaba Oda kendi hal ve çalışmasını, şikâyetlere konu pencereden baktığında nasıl görmektedir? Piyasa koşullarının iyileştirilmesi, ekonomik gelişim ve esnafın teşviklerden istifade etmesi anlamında bu güne kadar bir çalışma yapmış mıdır? Her geçen gün değişen koşullara karşı üyelerini bilgilendirme ve koşullara uygun hale getirme konularında bir eğitimi var mıdır?

İşte bu ve benzeri sorular, yeni bir yönetimin ve güçlü bir kadronun yola çıkmasına ivme kazandırmıştır. Sektörde özlenen birlik, beraberlik ve dayanışma ortamının canlandırılması, güven ortamının oluşması için tüm üyelerimizin de görüşmelerimizde beyan ettiği gibi ‘Değişim şart’tır.

Bu duygu ve düşüncelerle yarın gerçekleştireceğimiz genel kurulumuzda tüm üyelerimizin desteklerini bekliyor, odamız ve esnafımız için sandıktan hayırlı sonuçlar çıkmasını temenni ediyorum. Bu güne kadar şahsıma gösterdikleri teveccühten dolayı tüm üye esnafımıza teşekkürlerimi sunuyorum.’’ Sözlerine yer verdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum