Manyetik Pompaların Sağladığı Avantajlardan Yararlanmak İçin TPM Mühendislik Doğru Adres

Manyetik pompalar endüstriyel süreçlerde sıklıkla kurulan ekipmanlardır.

Manyetik Pompaların Sağladığı Avantajlardan Yararlanmak İçin TPM Mühendislik Doğru Adres
Editör: Karamanca
28 Ağustos 2023 - 12:06




Pek çok farklı avantaj sağlayan manyetik pompa kullanımından optimum fayda sağlamak için güvenilirliği ve kalitesi kanıtlanmış markaların ürünlerinin tercih edilmesi önemlidir. Finish Thompson dünya çapında bilinen bir isimdir. Diğer tüm ürünlerinde olduğu gibi manyetik pompa çeşitlerinin kalitesi ve işlevselliği ile de öne çıkar. TPM Mühendislik uzun yıllardır Finish Thompson markasının Türkiye distribütörlüğünü üstlenmektedir. Siz de manyetik pompa ve diğer ihtiyaçlarınız için TPM Mühendislik ile iletişime geçebilir, markanın kaliteli ve işlevsel çözümlerinden faydalanabilirsiniz.

Sıvı formdaki tehlikeli kimyasal maddelerin güvenli bir şekilde tahliye edilmesi ancak manyetik pompaların kullanılması sayesinde mümkündür. Kullanım sırasında manyetik pompa sıvının yer aldığı kabın içerisine doğrudan yerleştirilir. Manyetik pompa kullanımı başta sızdırmazlık olmak üzere çok sayıda fayda sağladığından işletmeler açısından doğru manyetik pompa seçimi çok önemlidir.

Manyetik pompa kullanmak, tehlikeli kimyasalların insan sağlığına ve çevreye zarar vermesini önleme konusunda kritik bir öneme sahiptir. Sıvıların sızıntı söz konusu olmadan, güvenli bir şekilde tahliye edilmesi halinde yaşanması olası riskler ortadan kaldırılabilmektedir.

Diğer pompa türlerine göre manyetik pompaların kurulumu daha kolay ve pratiktir. Montaj işlemleri daha hızlı tamamlanır. Böylece işletmeler iş planlarının gerisinde kalmaz, farklı aksaklıklar yaşamazlar.

Manyetik pompaların sahip oldukları işlevleri yerine getirmesi ve performans kaybı yaşamaması için ek bir parça kullanılması gerekmez. Manyetikli pompalar dayanıklı yapıları sayesinde tehlikeli kimyasal maddelerin transferini güvenli bir şekilde ve hiçbir deformasyon yaşanmadan gerçekleştirirler. Buna bağlı olarak firmaların bakım için ayırması gereken zaman ve bütçede tasarruf sağlanabilir.

Özel tasarımları ve sağlam yapıları, manyetik pompaların uzun yıllar boyunca üst düzey çalışma performansı sergilemesine yardımcı olur. Sızıntı riski olmadığından, sıvıların pompa üzerinde bozulmaya neden olması riski yoktur. Ayrıca uzun yıllar boyunca bakım, onarım ve tamirat yapılması gerekmez.

Kaliteli ve İşlevsel Çözümler İçin TPM Mühendislik Uzmanlığını Tercih Edin

Manyetik pompa kullanımıyla tehlikeli sıvıları güvenli bir şekilde tahliye etmek için, ek ilave sızdırmazlık elemanlarının ve ürünlerinin kullanılması gerekmez. Böylece salmastra, O-ring ve conta gibi parçaların değiştirilmesi için bütçe ya da vakit ayrılması ihtiyacı ortadan kalkar. Kimyasal ürünlerin zaman içerisinde bu parçalar üzerinde deformasyona neden olması riski vardır. Bu parçaları kullanmak aynı zamanda deformasyonu ve olası sızıntı risklerini önler.

Sızdırmaz ve dayanıklı yapıları sayesinde manyetik tahrikli pompalar, tahliye işlemi sırasında yaşanabilecek iş kazalarını ve yaralanmaları önlemeye yardımcı olur. Firmalarda yaşanan kazalar bu şekilde önemli oranda azaltılır ve riskler tamamen ortadan kaldırılabilir.

Manyetik pompa kullanmak işlemlerin pratik, güvenli ve hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlar. Bakım ve onarım ihtiyacına bağlı olarak işlemleri durdurmak ya da ek bütçe ayırmak gerekmez. Manyetik pompa kullanımının sağladığı avantajlar sırasında işletmeler iş süreçlerinin verimliliğini artırabilir, hatta kar marjlarını artırabilir. Bunun doğal bir sonucu olarak manyetik pompa kullanımı her geçen gün daha popüler bir hale gelir.

Manyetik Pompa Hangi Alanlarda Kullanılır?

Pompalar; farklı özelliklere sahip sıvıların transferinde, filtrasyonunda ve sirkülasyonunda kullanılan makinelerdir. Pompaların kullanılacağı alana ve sıvının özelliklerine bağlı olarak farklı tasarımlarla üretilmesi mümkündür. Sıvı formdaki tehlikeli kimyasal maddelerin transfer gerekliliklerine bağlı olarak ve dayanıklı materyaller kullanılarak üretilen pompalar ise manyetik pompa olarak adlandırılır.

Tahliyesi gerçekleştirilecek olan sıvı kaplarının içine doğrudan yerleştirilerek kullanılan manyetik pompaların dayanıklı ve özel tasarımı sayesinde; tehlikeli sıvı grubunda yer alan ürünler dahi güvenilir bir şekilde transfer edilebilir. Günümüzde manyetik pompaların en sık kullanıldığı alanlar şu şekilde sıralanabilir:
 
  • Nükleer tesislerde yer alan reaktörler düzenli olarak beslenmelidir. Gerekli güvenlik önlemleri alınmaz ve sızıntılar ortaya çıkarsa bu işlemlerin hayati riske neden olması söz konusu olabilir. Reaktör besleme işlemlerini manyetik tahrikli pompalar kullanarak yapmak, karşılaşılması olası riskleri önleme noktasında kritik bir rol üstlenir.
  • Bazı sıvı maddeler, conta ve benzer sızdırmazlık ürünlerinin üzerinde kristalleşmeye neden olabilir. Buna bağlı olarak pompa işlevlerini sürdürme ve sıvı özelliklerini koruma avantajı sağlanır. Manyetik pompalar, herhangi bir sızdırmazlık elemanı kullanılması gerekmeden yüksek performans gösterme özellikleri nedeniyle sıklıkla tercih edilirler.
  • Günümüzde ultra saflık derecesinde muhafaza edilmesi gereken bazı sıvılar vardır. Söz konusu sıvıların tahliyesi sürecinde manyetik tahrikli pompa kullanmak, saflık oranlarında değişiklik yaşanmasını önleyen işlevsel bir çözümdür.
  • Tehlikeli sıvı grubunda bulunan bazı maddeler, sızdırmazlık ürünlerinin kullanıldığı alanlarda çeşitli aşınmalar yaşanmasına yol açabilir. Bu duruma bağlı olarak sıvıların sızması gerek insan sağlığına gerek çevreye zarar verebilir. Manyetik pompa kullanmak bu aşamada işlevsel bir çözüm olarak öne çıkar. Aynı durum özellikle tehlikeli kimyasal maddelerin taşınmasında kullanılan tanker depolarını doldurup boşaltma sürecinde de geçerlidir.
  • Manyetik tahrikli pompaların yapısı pek çok sıvı maddenin tahliyesini yapmaya uygundur. Asit, baz, yanıcı, korozif ve diğer tehlikeli kimyasalların transferinin yapılması aşamasında en güvenilir seçeneklerden biri olarak öne çıkarlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum