Mahmut Ünüvar: ''Örtü altı sebze üretimi yaygınlaştırılmalı''

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Milletvekili adayı Mahmut Ünüvar, seçim çalışmaları kapsamında Cumartesi Pazarı’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

Mahmut Ünüvar: ''Örtü altı sebze üretimi yaygınlaştırılmalı''
Editör: Karamanca
08 Nisan 2023 - 18:13




Karaman’da yoğunlukla tüketilen sebze türlerinin mevsimleri dışında iklime bağlı olmadan yapay gelişme ortamlarında yetiştirilmesi gerektiğini belirten Milletvekili adayı Mahmut Ünüvar, ‘’Sera üretiminin teşvik edilmesi ve yaygınlaştırılması gerekir’’ dedi. Bu işe elverişli bölgeleri olması bakımından Karaman’ın şanslı olduğunu söyleyen Ünüvar;

‘’İlimizde genellikle kuru tarım diye tabir edilen hububat ve bakliyat ürünleri üzerine ekimler yapılıyor. Ayrıca rakımın yüksek olması nedeniyle de sebze yetiştirme dönemleri kısa kalıyor. Dolayısıyla sebze yetiştiriciliği kısıtlanan şehir, ihtiyacını başka bölgelerden getirerek sağlıyor. Bu durum nakliye başta olmak üzere başkaca maliyetler oluşturduğundan sebze fiyatlarına yansıyor. Bu yansımayı olumlu hale getirmekte, kentin ihtiyacı olan sebzeyi seracılık faaliyetleri ile kendisinin karşılamasıyla mümkün.

Bunun için; merkeze bağlı Damlapınar ve yakınındaki köyleri kapsayan Pamukdere mevkisi, Çukurbağ ve yakınındaki köyleri kapsayan Nunu vadisi ile Bucakkışla ve yakınındaki köyleri kapsayan bölgeler değerlendirilmeli. Bu bölgelerde yapılacak örtü altı üretim faaliyetlerinde, faaliyetin önemli bir gideri olan ısıtma maliyeti de aşağı çekilmiş olur.

Seracılığın teşviklerle desteklenmesi sonucu ilimizde turfanda sebzeciliği cazip hale gelecektir. Başka illerden getirilen sebzeye nazaran daha az masrafla tezgâha gelen ürünün etiketi de vatandaşı memnun edecek ve sürüm dediğimiz satış hızına yansıyacaktır. Karamanlının sebze giderinin yine Karaman’da kalması sağlandığından, hem ekonomik hem de istihdam açısından hepimizin kazanımı olacaktır.’’ diye söyledi.


MHP İl Başkanı Durmuş Yıldızbaş, Merkez İlçe Başkanı M. Mustafa Gözel ve partililerin eşlik ettiği ziyarette Ünüvar, vatandaşlarla sohbet ederek desteklerini talep etti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum