Liposuction Bir Zayıflama Yöntemi Değildir

Liposuction en basit şekliyle diyet ve egzersiz yoluyla kişilerin kurtulamadıkları dirençli yağları yok eden kozmetik bir işlem olarak tanımlanabilir. Liposuction işlemi genellikle kişinin şeklinin iyileştirilmesini istediği kalça, karın, uyluk, sırt, kol ya da çene altı bölgelerine uygulanır.

Liposuction Bir Zayıflama Yöntemi Değildir
Editör: Karamanca
20 Mart 2021 - 23:40 - Güncelleme: 21 Mart 2021 - 01:12




Liposuction cerrahi bir uygulama olduğundan kişinin uygunluğunun belirlenmesinde cerrahi görüş önemlidir. Liposuction kararı verilmeden önce hastanın tıbbi geçmişi detaylı bir şekilde incelenmelidir. Özellikle kardiyovasküler ve pulmoner geçmişi olan hastaların tıbbi geçmiş araştırmaları titizlikle yapılmalıdır. Hastanın düzenli olarak kullandığı ilaçlar ve alerjileri varsa bunlarla ilgili bilgi edinilmeli ve tüm bu bilgiler ışığında operasyon konusunda karar verilmelidir. Liposuction kararının verilmesinde fiziki muayene de oldukça önemli bir süreçtir. Karın bölgesine uygulanacak olan liposuction öncesinde fıtık kontrolünün yapılması ve karındaki yağ miktarının iyi hesaplanması gerekir. Aynı zamanda tansiyon ve şeker hastaları ile gebelere ve yeni doğum yapmış kişilere liposuction uygulanmaz.

Liposuction İstanbul uygulamasının başarısı üzerinde hastanın cilt elastikiyeti doğrudan etkilidir. Liposuction uygulanacak olan kişilerde cildin yeterli ölçüde esnekliğe sahip olması yağ alımının ardından bölgede büzüşme oluşmaması için önemlidir. Bu nedenle çok fazla kilo alıp vermiş olan ya da deri yüzeyinde çatlakları bulunan kişilere liposuction uygulaması önerilmez.

Liposuction Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kişilerin gelişim sürecinde vücuttaki yağ hücrelerinde de doğru orantı ile artış görülür. Gelişim sürecinin tamamlanması ile birlikte yağ hücre sayısı sabit kalsa da yağ hücrelerinin hacminde artış görülür. Hacim artışı doğrudan vücut endeksi üzerinde kilo artışına neden olur. Liposuction yöntemi ile cildin altındaki fazla yağ birikimleri özel kanüller aracılığı ile vakumla ya da özel olarak hazırlanmış enjektörlerin kullanılmasıyla emilir. Liposuction işleminde yağ birikiminin olduğu bölgelere anestezi bir solüsyon uygulanır ve yağ kitlesinin akışkan hale gelmesi sağlanır. Böylece yağlar homojen hale gerilerek erir. Ve fazla yağların rahat ve güvenilir bir şekilde alınması söz konusu olur.

Liposuction bölgesel yağlardan kurtulmaya ve vücut kontürünün şekillendirilmesine yönelik olarak yapılan bir yağ alma işlemi olup güvenli bir yöntemdir. Günümüzde yağ aldırma yöntemlerinde klasik liposuction yönteminin yanı sıra hasta için daha konforlu ancak minimal cerrahi gerektiren yöntemler de uygulanmaktadır. Bununla birlikte liposuction bir kilo verme yöntemi değildir. Aşırı kilolu olan kişilerin diyet ve egzersiz uygulayarak ya da mide bypass ameliyatı gibi bariatrik prosedürlerle kilo vermesi ve gerekli olduğu takdirde sonraki aşamada liposuction uygulanması önerilir. Liposuction diyet ve egzersizle ideal kilosuna ulaşmış ancak yine de bölgesel yağlanma sorununu çözümleyememiş kişilere bölgesel yağ fazlalıklarının alınması için uygulanır. Diğer bir deyişle liposuction kilo vermeye değil kilo verdikten sonra kalan bölgesel yağların eritilmesine yönelik bir işlem olma özelliğini taşır.

Liposuction İşleminden Sonra Bunlara Dikkat Etmelisiniz

Liposuction işleminin ardından bölgede bir miktar şişlik, morarma ve ağrı görülmesi normaldir. Uygulamanın ardından enfeksiyonun riskinin azaltılması ve ağrının kontrol altına alınması için antibiyotik ve ağrı kesici reçete edilebilir. 

Operasyondan sonra ödem oluşumunun engellenmesi için tuz kullanımı minimuma indirilmesi özellikle de tuz içeren hazır gıdalardan uzak durulmalıdır. Gün içerisinde kısa mesafede hafif tempolu yürüyüşler yapılması da ödem atılmasında etkili olabilir. Ayrıca günlük su miktarının tüketilmesine dikkat edilmelidir. Operasyondan sonra 15 gün süreyle alkoldan ve sigaradan uzak durulmaya özen gösterilmelidir.

Liposuction uygulamasından sonra bölgelerin sıkılaşması ve toplanması için korse kullanılmalıdır. Yaklaşık bir ay gece gündüz kullanımın ardından 3 hafta kadar yalnızca gündüz kullanımı doktor tarafından uygun görülebilir. Hastalar genellikle 1-7 gün arasında normale dönerler. Çok fazla yağ alındığı durumlarda hastanın kendisini sersemlemiş ve halsiz hissetmesi söz konusu olabilir. Ayağa kalktıklarında baş dönmesi gibi problemlerle karşılaşabilirler. Bu tür şikayetler olduğu takdirde bol sıvı alınması, beslenmeye dikkat edilmesi gerekir. Eğer operasyondan sonra kan değerlerinde düşme olması durumunda demir ilaçları kullanımı önerilebilir.

Herkesin vücudu ve cilt yapısı birbirinden farklı olduğundan liposuction uygulamasının sonuçları da kişiden kişiye değişir. Liposuction ameliyatından sonra kaybedilen yağlar geri alınabilir. Bu nedenle hastaların uygulamadan sonra düzenli beslenmeye ve egzersiz yapmaya özen göstermesi gerekir. Düzenli bir beslenme programı uygulamayan ve egzersiz yapmayan hastalar kaybettikleri yağları geri kazanma durumuyla karşı karşıya kalabilirler. Ancak sağlıklı beslenme ve spor ile kilosunu koruyan kişilerde liposuction uygulamasının sonuçları kalıcıdır.

Op. Dr. Evren İşçi Kliniği tüm estetik uygulamalar konusunda sunduğu kaliteli hizmet ve yüksek düzeyde müşteri memnuniyeti ile sektörün önde gelen isimlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Alanında uzman ekibi, en son teknolojilerin kullanılması ve hasta ile olan iletişime büyük önem verilmesi yalnızca İstanbul ilindeki değil ülkemizin diğer illerindeki hastaların da Op.Dr.Evren İşçi Kliniği’nin tercih etmesinin nedenlerindendir. Op.Dr.Evren İşçi Kliniği ile iletişime geçerek siz de botox, liposuction ve diğer tüm uygulamalar  ile ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum