Lekelere Uzman Tedavisi ile Elveda

Leke problemi kadın, erkek, genç ya da yetişkin herkesin karşılaştığı bir cilt problemidir.

Lekelere Uzman Tedavisi ile Elveda
Editör: Karamanca
23 Kasım 2020 - 19:57 - Güncelleme: 23 Kasım 2020 - 20:00




Çoğu zaman bir uzman yardımı almadan yok etmeye çalışmak imkânsız hale gelir. Çünkü lekeye neden olan unsurlar çok farklıdır. En çok neden olan şeyler sivilce veya aknelerin sıkılması, güneşin zararlı ışınları, ağda, yaşlılık ve yanlış cilt bakım ürünü veya makyaj malzemesi kullanmaktır.

Lekeler kendiliğinden geçebilir veya ömür boyu sizinle kalabilir. Çoğu zaman doğal yöntemler denenir ancak pek bir işe yaramaz, özellikle derin lekeleri azaltmaz bile. Eğer kozmetik veya dermokozmetik ürün kullanmaktan sıkıldıysanız lazer ile leke tedavisi yaptırabilirsiniz. Mevcut lekeleri tamamen ortadan kaldırır ve yeni oluşumların önüne geçer.

Lazer Leke Tedavisi Nedir?

Lazer ile leke tedavisi kadın veya erkek birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bu kadar tercih edilmesinin nedeni kalıcı olmasıdır. Cilt bakım ürünleriyle lekelerin rengini açmaya çalışmak uzun zaman alır, lazer tedavide ise kısa sürede kalıcı olarak kurtulabilirsiniz. Ancak elbette doktorun söylediği şeylere çok dikkat etmesi gerekir. Bazı lekeler daha minik ve az belirgindir, ancak bazıları kişinin dış görünüşü etkiler ve derindir. Bu anlamda işe yaramayacak kimyasal ürünlere para vermek yerine, tek seferde hepsini yok edecek bir işlem tercih edebilirsiniz.

Leke Tedavisi Nasıl Yapılır?

Peki, leke tedavisi nasıl yapılır? Bu işlem için tek bir yöntem kullanılmamaktadır. Çünkü herkesin leke kaynağı, derinliği veya sıklığı değişiklik gösterir. Nedenlere göre tedavide değişiklik gösterir. Yani güneş yüzünden oluşan lekeyle sivilce lekesi aynı tedavi ile sonuçlanmaz. Bu yüzden en önemli aşama, analiz aşamasıdır.
Bu aşamada lekenin ortaya çıkış nedeni araştırılır, yani kaynak tespit edilir. Leke tedavisi Elazığ bu konuda tüm uzmanlığını ortaya koyar ve aksi durumların yaşanmasını engeller. Tedavi esnasında sabırlı olmak gerekmektedir. Çünkü ilk günlerden hemen olumlu sonuç olmak zordur. Gözle görülebilir etkiler en az 3-4 ay sonra kendini belli etmeye başlar.

Leke Tedavisi Uygulamaları

Lazer tedavisi en çok bilinendir ve 3’e ayrılır. Bunlar;
  1. IPL yani yoğunlaştırılmış ışık atımları
  2. Q-Swıtch
  3. Nd-YAG
Tedavide ilaçlarda kullanılabilir. Hidrokinon, retinoidler, azelaikasid, arbutin, kortizon, anti-oksidan, C ve E vitamini takviyeleri leke tedavisinde etkilidir. Bir diğer uygulamada kimyasal ve fiziksel peelingtir. Hangisinin size daha uygun olduğunu Dr. Dilara Turgut ile görüşme sonrasında öğrenebilirsiniz. Ayrıca daha ayrıntılı bilgiye web sitesinden de ulaşabilirsiniz.

Q-Swıtched Uygulaması

En çok tercih edilen leke tedavisi yöntemlerinden biridir. Son teknoloji olarak adlandırılır ve vücudun çeşitli yerlerinde oluşan lekeleri hedef alır. Renk ayırt etmeden tüm dövmeleri silebilir, iyi huylu benleri tedavi edebilir, güneş ve yaşlılık lekelerini yok eder, hormonal lekeleri tedavi eder ve akneye bağlı lekelerin kalıcı olarak giderilmesini sağlar.

Bu uygulamalar ile lekelerden ömür boyu kurtulabilirsiniz. Dr. Dilara Turgut her kişinin cilt tipine göre tedavi uygular, bu noktada gelen kişinin isteği sorulur ancak onun cilt tipine ve lekelerine uygun değilse yapılmaz. Tedaviler sonrasında pürüzsüz ve ışıltılı bir cilde sahip olunabilir.

Lekeler Tekrar Ortaya Çıkar Mı?

En çok sorulan sorulardan biridir, tedaviler sonrası bir daha hayatınız boyunca leke meydana gelmeyeceği söz konusu değildir. Çünkü burada amaç mevcut lekeleri yok etmektir. Leke oluşumu engellenmez, burada iş size düşer. Daha dikkatli davranırsanız ve cildinizi temiz tutarsanız lekelenme meydana gelmez. Güneş kremi sürerek dışarı çıkmak, sivilcelerle sürekli oynamamak leke oluşumunu azaltacaktır.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum