Kurumsal Marka Siteleri için Profesyonel SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

SEO çalışmaları web sitenizin görünürlüğünü artırmak için muhteşem bir çalışmadır. Arama motorlarında en üst sıralarda yer almak için yapmanız gerekenlerden daha önceki yazılarımızda bahsetmiştik.

Kurumsal Marka Siteleri için Profesyonel SEO Çalışması Nasıl Yapılır?
Editör: Karamanca
20 Aralık 2021 - 13:05




Ama SEO çalışmalarının da bir mantığı var. Profesyonel ve kaliteli bir şekilde yapıldığında başarılı sonuçlara ulaşılır. Size bu profesyonelliği sağlayacak olan da tabii ki Antalya SEO dir.

Bireysel olarak elbette halledebileceğiniz bir iştir fakat profesyonel destek ile en hızlık şekilde SEO’ya uygun içerikler ile dolu olan bir web sitesi haline gelmiş olacaksınız. Size özel yapılacak olan analizler ile en üst derecede verim aldığınızda aramam motorlarında da en üst düzeyde yer almış olacaksınız.
Özellikle Google için SEO çalışmaları yapılmaktadır. Profesyonel bir SEO çalışması kullanıcıların en çok kullandığı arama motorlarına öncelik verir. Bu da genelde Google'dır.

Dediğimiz profesyonel ve kaliteli hizmet, şu şekilde açıklanabilir: Site içi optimizasyonlar, içerikler, açıklama ve başlıklar, web sitesi kullanım kolaylığı ve görsel materyallerin doğru kullanımı. Tüm bunlar tek bir SEO hizmetinde kullanılabilir. Bunun için de yanınızda Antalya SEO hizmeti olmuş olacak. Fakat ufak bir bilgi daha ekleyelim. SEO çalışmasından hemen önce bir ön hazırlık mevcuttur. Bu en doğru şekilde SEO hizmeti verebilmek içindir. Anahtar kelime kullanımı ve diğer rakip web sayfaları ile aranızdaki farklar analiz edilir. SEO çalışması alt başlıklara ayrılabilir: Bunlar: Site içi SEO çalışmaları ve site dışı SEO çalışmalarıdır.

Site içi SEO çalışmalarında arama motorlarının siteleri verdikleri puanları etkileyecek önemli noktaların üzerine düşülür. Yine yukarda ufakça bahsettiğimiz gibi kodlamalar, herkes tarafından kolayca anlaşılabilen bir ara yüz ve sitenin yazılı ve görsel içerikleri ön plandadır diyebiliriz. Böylelikle kullanıcılar her zaman sizi tercih edecek dolayısıyla da arama motorlarında en üst sıralarda gözükeceksiniz. Kulağa çok hoş geliyor değil mi?

İçerik kısmına geldiğimizde ise kullanıcıya okurken keyif veren, bilgilendiren ve özgün olan içerikler her zaman ilk sıralarda gelir. Profesyonel SEO çalışmalarında da bunlara oldukça önem verilmektedir. Tabii bunların haricinde de imla kurallarına ve noktalama kurallarına uyan dilbilgisi ve diğer her türlü açıdan web sitenin dilinin kurallarına uygun şekildeki içerikler de artı bir adım öne geçmektedir. İçeriğin uzunluğu ne bilgi göremeyecek kadar az ne de insanları sıkacak kadar çok olmalıdır. Böylelikle en doğru hizmet ile yani İzmir SEO ile ziyaretçiler aradığını hem kolayca bulacak hem de sıkılmadan bilgilenmiş olacaklardır.

Yavaş açılan veya görsel anlamda çok karışık olan web siteleri de kullanıcılarını hızlı bir şekilde kaybetmektedir. Yazı fontları, renkler, gereksiz alt başlıklar, basıldığında yeni sekme açan seçenekler…Bunlar yanlış olduğunda veya kullanıcının hoşuna gitmediğinde doğal olarak sizi, yani web sitenizi de aşağı sıralara çekecektir. Bunlara ek daha çok bilgisayar ve bilişimden anlayan kişilerin de önerdiği gibi gereksiz kodlamalar yerine rahat taranabilen ve anlaşılır kodlar, kod yapıları hem arama motoru botları hem de meraklıları için daha iyi olacaktır.
Bir diğer önemli konu da arama motoru etiketleri. Profesyonel bir SEO hizmeti ile yanlış etiketlerden dolayı indeks kayıplarına neden olan durumlardan kurtulacak, eksikleri fazlalıkları görecek ve bu doğru etiketlemeler sayesinde en kolay şekilde arama motorları ve kullanıcılar tarafından algılanacaktır.

Site dışı SEO çalışmaları ise site dışındaki ilgi ve paylaşımları içermektedir. Site dışı SEO çalışması da site içi SEO çalışması kadar önemli bir konudur.  Büyük yanlışlar ve hatalar sonucu web siteniz silinebiliyor. Özellikle de arama motorlarını yanıltan içerikler oldukça zarar vericidir.

Site dışı SEO çalışmalarında ise bir diğer önemli nokta “backlink” olmaktadır. Backlink, referans verme amacı ile başka bir web sitesine yönlendiren link olarak adlandırılmaktadır. Bu bir öneri yoluyla da olabilir. Böylelikle arama motoru da güvenilir siteden gelen öneriyi de güvenli olarak kabul etmektedir. Bunu aynı matematikteki dostumun dostu dostumdur gibi artı ile artının çarpımı kuralına da benzetebiliriz.

Fakat backlinklerde de doğallık fazlasıyla önemlidir. SEO Rendesi ile de bu önemli noktaları en doğru hali ile halletmiş olacaksınız. Kapı bu durumda da yine iyi bir içeriğe açılmış oluyor. İyi, doğru ve özgün bir içerik sağladığınızda doğal olarak ilgi çekersiniz ve başka web siteleri de sizi önermekten çekinmez. Fakat sürekli backlink almak veya backlink yapmak da çok doğru değildir. Kaliteyi gösteren tek şey backlink değildir. Profesyonel SEO hizmetlerinde her şey kararında yapılır. İndexleme, mobile uyumluluk, robots.txt dosyalarınızın doğru yüklenmiş olması ve domain bir diğer önemli unsurlardandır. Doğru bir domain ile kullanıcıların yolu her zaman size çıkmış olacaktır. Uzantılar da ufak da olsa profesyonel SEO çalışmalarınıza katkı sağlamaktadır.

Yazımızda siz değerli okuyucular, web sitesi sahipleri ve internet kullanıcılarına en doğru bilgileri, profesyonel SEO çalışmalarının nasıl yapılacağını en doğru ve en net şekilde açıklamaya çalıştık.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum