Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen seçimleri yapıldı

Karaman İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen seçimleri yapıldı. 8 adayın yarıştığı seçimin kazananları belli oldu.

Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen seçimleri yapıldı
Editör: Karamanca
03 Haziran 2021 - 13:11 - Güncelleme: 03 Haziran 2021 - 16:14




2’si il genel meclisi üyeleri arasından 2’si ise muhtarlar arasından olmak üzere 4 ismin seçilerek göreve geleceği Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümenliği seçimi tamamlandı.

MHP’li üyeler göz dolduruyor

Yaptıkları köy ziyaretleri ile eksiklikleri yerinde tespit edip, doğru hizmetin ulaştırılması noktasında çalışkanlıklarıyla göz dolduran MHP’li il genel meclis üyeleri her kesimden takdir topluyor. MHP’li üyeler; 17 üyeden oluşan İl Genel Meclisi’nde 2 kişi olmalarına karşın, ortaya koydukları performans ve özverili çalışmaları ile partilerinin yüz akı olmayı başardılar. Veli Ülküsever ile Adem Gök’ün kırsal kesim ve köy muhtarlarıyla oluşturduğu gönül bağının sağlamlığı bugün sandıktan çıkan sonuçla bir kez daha ispatlandı. Adem Gök, girdiği 3. seçimden de oyunu artırarak çıkmayı başardı.

8 aday yarıştı

Bugün Lütfi Elvan Kongre Merkezi’nde açılış ve yoklama ile başlayan meclis toplantısında, 2020 mali yılı kesin hesabın ibrası ve diğer gündem maddeleri görüşüldü. Daha sonra yeni encümen üyelerinin belirlenmesi için oy kullanma işlemine geçildi. Seçimde il genel meclisi üyelerinden; Milliyetçi Hareket Partisi İl Genel Meclis üyesi Adem Gök, Ak Parti İl Genel Meclis üyeleri Adem Kapar ve Hakkı Karaduman olmak üzere 3 isim yarıştı. Merkeze bağlı köy muhtarlarından ise; Yazılı Köyü Muhtarı Hüseyin Köpüklüoğlu, Beydili Köyü Muhtarı Cemil Tümer, Sarıkaya Köyü Muhtarı Halil Kılınçarslan, Çukurbağ Köyü Muhtarı Aşır Aslan ile Dereköy Köyü Muhtarı Şaban Cingil yarıştı.

Köylere Hizmet Götürme Birliği encümenleri, merkeze bağlı 93 köy muhtarı ile merkeze bağlı 6 il genel meclis üyesi olmak üzere toplamda 99 kişiden seçime katılanların oyları ile belirleniyor. Oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından yapılan sayıma göre;

Adem Gök: 63
Adem Kapar: 36
Hakkı Karaduman: 67
Hüseyin Köpüklüoğlu: 59
Cemil Tümer: 51
Halil Kılınçarslan: 7
Aşır Aslan: 14
Şaban Cingil: 33


Şeklinde oy aldılar. Bu sonuçla birlikte 3’ü il genel meclisi üyesi, 5’i muhtar olmak üzere 8 adaydan; Adem Gök, Hakkı Karaduman, Hüseyin Köpüklüoğlu ve Cemil Tümer encümen olarak seçilmiş oldular.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum