Köyde ark kazarken kayaların altında kalan şahıs hayatını kaybetti

Karaman'da su arkı kazdığı sırada kayaların üzerine devrilmesi sonucu ağır yaralanan şahıs kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Köyde ark kazarken kayaların altında kalan şahıs hayatını kaybetti
Editör: Karamanca
07 Aralık 2021 - 14:25 - Güncelleme: 07 Aralık 2021 - 16:11




Olay, bugün saat 13.30 sıralarında merkeze bağlı Başkışla Köyünde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, köydeki arazide su arkı kazıldığı sırada meyilli araziden kopan kaya parçaları arkın içine yuvarlandı.

Arkın içinde çalışma yapan 42 yaşındaki Hasan Hüseyin Önal kayaların altında kaldı.

Köylülerin yardımıyla göçük altından çıkartılan yaralı şahıs ihbar üzerine köye gelen sağlık ekiplerince ambulansa alınarak Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Ağır yaralı olarak geldiği hastanede hemen tedavi altına alınan Hasan Hüseyin Önal, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

“Acı haberi Vali Işık verdi”

Olayın duyulmasının ardından hastaneye gelen Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, doktorlardan bilgi altıktan sonra Önal’ın ailesiyle görüştü.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Vali Işık, “Başkışka köyümüzde arazisine su almak için kazı yapan 42 yaşındaki bir gencimiz maalesef göçük altında kaldı. Olay yerine yaklaşık 25 dakika içerisinde ambulansımız hemen hareket etti.

Ambulansımız oraya vardığında Öcal, köylüler tarafından toprak altından çıkarılmıştı. Biz olay yerine gittik. Ambulansla hastaneye sevkini sağladık.

Burada arkadaşlarımız gerek yolda olsun gerek burada olsun kalp masajına devam ettiler. Fakat kaybettik. ”dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum