Köy mezarlığında sırt sırta bağlanmış Arapça yazılı kaşıklar bulundu

Köy mezarlığında bir birine bantlanmış üzerinde Arapça yazılar olan tahta kaşıklar bulundu. Kaşıkları bulan muhtar, ''Cinciler, muskacılar boş durmuyor'' dedi. Arapça yazılı kaşıklar akıllara 'Kaşık Büyüsü'nü getirdi.

Editör: Karamanca
11 Haziran 2021 - 11:11 - Güncelleme: 11 Haziran 2021 - 15:04




Olay, bugün merkeze bağlı Dereköy Köyü mezarlığında meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, mezarlık ziyareti yapan köy muhtarı Şaban Cingil duvarın dibinde bantlanmış bir şeyler görünce alarak incelemeye başladı.

Bantları açılan nesnenin iki adet tahta kaşık olduğu ortaya çıkarken, kaşıkların üzerlerindeki Arapça yazılar ve sırt sırta bantlanmış olması dikkat çekti.

Şakınlığını gizleyemeyen muhtar, ''Allah Allah, cinciler muskacılar büyücüler boş durmuyor'' diyerek duruma tepki gösterdi.

Kaşık büyüsü nedir

Araştırmalara göre kaşık büyüsü tek bir dinin veya mezhebin kullandığı bir büyü değil. Zaman zaman farklı din ve mezheplerden kişiler bu büyüyü kullanmış.

Kaşık büyüsü tahta kaşıklara hazırlayan kişinin kendi dilinde veya Arapça farklı sözler ve dualar yazılarak yapılan bir büyü.

Bazen ise bir büyü olmayıp, kendilerinde büyü olduğuna inanan kişilerin bu büyüyü bozmak için kaşık hazırlattığı olabiliyor. Kaşıkların üzerine birleştirmek ya da ayırmak istenilen kişi veya kişilerin isimleri de yazılıyor.

Bu yazılar farklı maksatlara göre de değişkenlik gösterirken, yine bu maksatlara göre kaşıkların da bağlanış şekli değişiyor. 

Büyüyü yaptırmaktaki maksat kişileri barıştırmak ve birleştirmekse kaşıklar bir birine bakacak şekilde, şayet kişilerin arasını açmak veya ayırmak içinse kaşıklar sırt sırta bağlanıyor.

Dolayısıyla her şekilde kaşıklar iki kişinin bir birine olan bağını temsil ediyor. Kaşıklar ip yerine plastik veya bez parçaları ile bağlanıyor. Hazırlanan büyü bazen toprağa bazen de mezarlığa gömülüyor.

Bir Ayet

Andolsun ki (o sihri) satın alanın ahirette hiçbir nasibinin olmadığını çok iyi biliyorlardı. Nefislerini karşılığında sattıkları şey ne kötüdür. Keşke bilselerdi! (2/Bakara 102)

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • ŞABAN GÖKTAŞ
    2 yıl önce
    SIRT SIRTA SARILIP MEZARA GÖMÜL DIYSE AYIRMAK ICIN ÖLÜMÜNE KADAR AYRI KALMASI ICIN YAPILMIŞ
Günün Başlıkları