Koronavirüs kehaneti meraklandırdı, kim bu David Rockefeller?

2010 yılında Yahudi zenginler olarak bilinen Rockefeller ailesine ait vakfın virüsü bildiği ortaya çıktı. 'Teknoloji ve Uluslararası Kalkınmanın Geleceği için Senaryolar' adını taşıyan rapor bir süre vakfın internet sitesinde yayımda kalırken..

Koronavirüs kehaneti meraklandırdı, kim bu David Rockefeller?
Editör: Karamanca
22 Mart 2020 - 18:20 - Güncelleme: 22 Mart 2020 - 18:32




2020’ye girişle başlayan Koronavirüs salgını dünyanın çok sayıda ülkesinde çok sayıda kişinin ölümüne neden olurken, binlerce insan katantinada tutuluyor. Tüm dünya virüsle mücadele için çeşitli uygulama ve yöntemlere başvururken, 2010 yılında Yahudi zenginler olarak bilinen Rockefeller ailesine ait vakfın virüsü bildiği ortaya çıktı. 'Teknoloji ve Uluslararası Kalkınmanın Geleceği için Senaryolar' adını taşıyan rapor bir süre vakfın internet sitesinde yayımda kalırken, daha sonra bilinmeyen bir nedenle yayımdan kaldırıldı. Global Business Network (GBN) yayımlanan raporda 2030 yılına kadar birçok gelişmeden bahsediyor. Raporda, ‘’ Yıllardır öngörülen küresel salgın geldi. Hızla yayılan virüs, salgınlara en hazırlıklı ülkeleri bile altüst etti’’ ifadeleri yer alırken, virüsten ilk olarak Çin’in kurtulacağı yazıyor. Salgının tüm dünyayı saracağı ve günümüzdeki birçok gelişmenin o dönemden bilindiği rapor üzerine kullanıcılar David Rockefeller’in kim olduğu sorusu yine akıllara geldi. İşte tüm yönleriyle 6 kalp nakli, 3 böbrek ve 2 de ciğer nakli yapılan en yaşlı zengin David Rockefeller.

David Rockefeller (12 Haziran 1915 - 20 Mart 2017) Chase Manhattan Corporation'ın başkanı ve genel müdürü olarak görev yapan Amerikalı bir bankacıydı. Rockefeller ailesinin üçüncü neslinin en eski yaşayan üyesi ve Ağustos 2004'ten Mart 2017'deki ölümüne kadar aile patriği idi. Rockefeller, John D. Rockefeller Jr. ve Abby Aldrich Rockefeller'in en küçük çocuğuydu ve D. Rockefeller ve Laura Spelman Rockefeller'in torunu. Pek çok yabancı liderle tanıştığı geniş kapsamlı siyasi bağlantıları ve yabancı seyahatleri ile dikkat çekti. Servetinin Mart 2017'de ölümü sırasında 3.3 milyar dolar olduğu tahmin ediliyordu. Rockefeller New York , New York'ta doğdu. Şehrin şimdiye kadar inşa edilmiş en yüksek özel konutu olan 10 West 54. Caddesinde sekiz katlı bir evde büyüdü. Rockefeller finansçı John Davison Rockefeller Jr. ve sosyalist Abigail Greene "Abby" Aldrich'ten doğan altı çocuğun en küçüğüydü. John Jr., Standard Oil'in kurucu ortağı John Davison Rockefeller Sr. ve öğretmen Laura Celestia "Cettie" Spelman'ın tek oğluydu. Abby, Rhode Island ABD Senatörü Nelson Wilmarth Aldrich ve Abigail Pearce Truman "Abby" Chapman'ın kızıydı . David'in beş büyük kardeşi Abby , III. John , Nelson , Laurance ve Winthrop'tur . Rockefeller Harlem'deki 123. Sokaktaki deneysel Lincoln Okulu'na katıldı.

1936'da Rockefeller Harvard Üniversitesi'nden cum laude'den mezun oldu ve Harvard Crimson'da editör olarak çalıştı. Ayrıca Harvard'da bir yıl ekonomi, sonra Londra Ekonomi Okulu'nda (LSE) bir yıl ekonomi okudu. LSE'de ilk olarak gelecekteki Başkan John F.Kennedy ile tanıştı (daha önce Harvard'da çağdaş olmasına rağmen) ve bir zamanlar Kennedy'nin kız kardeşi Kathleen ile çıkmıştır. Yurtdışında geçirdiği süre boyunca, Rockefeller kısaca Chase Manhattan Bankası olacak şeyin Londra şubesinde çalıştı. ABD'ye döndükten sonra lisansüstü eğitimini tamamlamak için 1940 yılında Chicago Üniversitesi'nden doktora derecesi aldı. Chicago'daki eğitimini tamamladıktan sonra on sekiz ay boyunca "yılda bir dolar" kamu hizmeti pozisyonunda New York Belediye Başkanı Fiorello La Guardia'nın sekreteri oldu. Belediye başkanı basına Rockefeller'ın şehir hükümetindeki 60 stajyerden sadece biri olduğunu işaret etse de, çalışma alanı aslında belediye başkan yardımcısının boş ofisi idi. 1941'den 1942'ye kadar Rockefeller, Birleşik Devletler Savunma, Sağlık ve Refah Hizmetleri Ofisi'nin bölge müdür yardımcısıydı. Rockefeller, ABD Ordusuna katıldı ve 1943'te Memur Aday Okulu'na girdi; 1945'te Kaptan'a terfi etti. II. Dünya Savaşı sırasında siyasi ve ekonomik istihbarat birimleri oluşturan askeri istihbarat için Kuzey Afrika ve Fransa'da (akıcı Fransızca konuştu) görev yaptı. Yedi ay boyunca Paris'teki Amerikan Büyükelçiliği'nde askeri ataşe yardımcısı olarak da görev yaptı. Bu süre zarfında aile temaslarına ve Standart Petrol yöneticilerine yardım istedi.
1946'da Rockefeller uzun zamandır aile ile ilişkili Chase Ulusal Bankası'nın personeline katıldı. O sırada başkan Rockefeller'in amcası Winthrop W. Aldrich'di . [10] Chase Bank öncelikle toptan bir bankaydı, diğer önde gelen finansal kurumlar ve General Electric gibi büyük kurumsal müşterilerle ( RCA üyesi aracılığıyla önemli bir alan kiraladı ve Rockefeller Center'ın önemli bir kiracısı haline geldi) 1930'da). Banka ayrıca yönetim kurulu ile hale gelen Standard Oil, özellikle Exxon Mobil şirketlerine uzun zamandır devam eden bağlantıları olan petrol endüstrisi ile yakından ilişkilidir ve finanse etmiştir. Chase National, 1955'te Chase Manhattan Bankası oldu ve önemli ölçüde tüketici bankacılığına kaydı. Şimdi JPMorgan Chase olarak adlandırılmaktadır. Rockefeller dış departman müdür yardımcısı olarak başladı. Orada kahve, şeker ve metal gibi bir dizi metada uluslararası ticareti finanse etti. Bu pozisyon ayrıca dünya çapında 1.000'den fazla muhabir banka ile ilişkilerini sürdürdü. 1969-1980 yılları arasında Chase Manhattan'ın başkanı ve genel müdürü olarak diğer pozisyonlarda görev yaptı ve başkan oldu. 1981 yılına kadar bankanın en büyük hissedarı oldu. % 1.7 hissesi. CEO olarak görev yaptığı süre boyunca Chase, uluslararası alanda yayıldı ve dünyanın en büyük küresel muhabir bankaları ağı sayesinde dünyanın finansal sisteminin merkezi bir bileşeni haline geldi. 1973 yılında Chase, Moskova'da bir Amerikan bankasının ilk şubesini o zaman Sovyetler Birliği'nde kurdu. O yıl Rockefeller Çin'e gitti ve bankasının Çin Ulusal Bankası'nın ABD'deki ilk muhabir bankası haline gelmesiyle sonuçlandı.

Yurtdışında aşırı zaman harcadığı için hataydı ve CEO olarak görev süresi boyunca bankanın diğer büyük bankalardan daha fazla sıkıntılı kredisi vardı. Chase, şehrin iflasına yaklaştığı 1970'lerin ortalarında daha fazla New York City menkul kıymetine sahipti. Bir denetim, tahvil alım satımından kaynaklanan kayıpların abartıldığını tespit ettiğinde 1974'te patladı ve 1975'te banka Federal Reserve tarafından bir "sorun bankası" olarak adlandırıldı. 1974'ten 1976'ya kadar Chase kazançları yüzde 36 düşerken, en büyük rakiplerinden yüzde 12 ila 31 yükseldi. Bankanın kazançları, rakip Citibank'ı aktifler karşısında geride bırakarak 1976 ve 1980 arasında iki kattan fazla arttı. 1981'e kadar bankanın finansmanı tam sağlık durumuna getirildi. Kasım 1979'da, Chase Bank başkanı iken, Rockefeller, John J. McCloy ve Rockefeller yardımcıları ile birlikte Henry Jimmy ve Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla ABD Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Şah'ı kabul etmeye ikna ettiğinde uluslararası bir olaya karıştı. İran, Mohammad Reza Pahlavi , lenfoma için hastanede tedavi için Amerika Birleşik Devletleri'ne. Bu eylem, İran rehine krizi olarak bilinen şeyi doğrudan çökertti ve Rockefeller'i kamu hayatında ilk kez yoğun medya incelemesine (özellikle New York Times'dan ) getirdi. Rockefeller 1981'de bankanın aktif yönetiminden emekli olmuş, yerine protégé Willard C. Butcher getirmiştir. Eski Chase başkanı John J. McCloy, o sırada Rockefeller'in tarihe büyük bir bankacı olarak değil, "topluluğun seçkin ve sadık bir üyesi olarak gerçek bir kişilik" olarak ineceğine inanmadığını söyledi.
Rockefeller geniş çapta seyahat etti ve Dwight D. Eisenhower ile başlayarak hem yabancı yöneticilerle hem de ABD başkanlarıyla bir araya geldi. Bazen üst düzey işlerde gayri resmi bir elçi olarak görev yaptı. Tanıştığı yabancı liderler arasında Saddam Hüseyin , Fidel Castro , Nikita Kruşçev ve Mikhail Gorbaçov da vardı. 1968'de, kardeşi New York valisi Nelson Rockefeller'den Kennedy'nin Haziran 1968'de suikaste uğramasından sonra Robert F. Kennedy'nin Senato koltuğuna atama teklifini reddetti, Nelson da kendi yeğenleri John Davison'a teklif etti " Jay "Rockefeller IV . [18] Başkan Jimmy Carter ona Birleşik Devletler Hazine Sekreteri pozisyonunu teklif etti, ancak reddetti. Rockefeller, ülkelerindeki Chase ilgi alanlarını genişletmek için yabancı otokratlarla arkadaşlık yaptığı için eleştirildi. New York Times köşe yazarı David Brooks 2002 yılında Rockefeller'in "hayatını yönetici sınıfın kulübünde geçirdiğini ve ne yaparsa yapsınlar kulübün üyelerine sadık olduğunu" yazdı. Rockefeller'in "petrol zengini diktatörler", "Sovyet parti patronları" ve "Kültür Devrimi'nin Çin failleri" ile kârlı anlaşmalar yaptığını kaydetti.

Rockefeller, Henry Kissinger ile 1954 yılında, Kissinger'ın David Rockefeller'ın üyesi olduğu nükleer silahlarla ilgili bir Seminal Dış İlişkiler Konseyi çalışma grubunun direktörlüğüne atandığı zaman tanıştı. Rockingereller Kardeşler Fonu'nun mütevelli heyetine Kissinger'i seçti ve Chase Bank'ın Şili'deki çıkarları ve 1970'te Salvador Allende'nin seçilme olasılığı da dahil olmak üzere sık sık kendisine danıştı. Rockefeller, "Çin'in açılışı" girişimini 1971 yılında Chase Bank için bankacılık fırsatları sağladığı için destekledi. Hayat boyu süren bir Cumhuriyetçi ve parti katkısı olsa da, kardeşi Nelson'ın siyasi hırsları ve kamu politikası duruşundan doğan ılımlı "Rockefeller Cumhuriyetçileri" nin bir üyesiydi. 2006 yılında eski Goldman Sachs yöneticileri ve diğerleriyle bir araya gelerek Washington, Cumhuriyetçi Bakanlar merkezli daha fazla ideolojik yarışmacılara karşı ılımlı Cumhuriyetçi adayları destekleyen bir fon yaratma grubu oluşturdu.

Merkezi İstihbarat Ajansı bağları

Rockefeller, Merkezi İstihbarat Ajansı (CIA) direktörü Allen Dulles ve kardeşi, üniversite yıllarından beri ailenin kayınvalidesi olan Eisenhower yönetim sekreteri John Foster Dulles ile tanıştı. Rockefeller Center'da Allen Dulles, II. Dünya Savaşı operasyon merkezini Pearl Harbor'dan sonra kurmuş ve ABD'nin merkez operasyonlarını da yürüten MI6 ile yakın ilişki kurmuştu. Ayrıca, eski CIA direktörü Richard Helms ile bir Chase Bank çalışanı ve ilk kuzeni CIA ajanı Kermit Roosevelt Jr.'ın İran darbesine katılan eski CIA ajanı Archibald Bulloch Roosevelt Jr. 1953. Ayrıca 1953'te, 1950'lerde dokuz yıl boyunca önemli bir CIA analisti olan William Bundy ile Ulusal Güvenlik Konseyi'ne Ajans irtibat kurumu ve daha sonraki bir ömür boyu arkadaşıyla arkadaşlık yapmıştı. Dahası, Cary Reich'in kardeşi Nelson'ın biyografisinde, eski bir CIA ajanı, David'in David'in "arkadaşı ve sırdaşı" yönetiminde, kendisi ve diğer Ajans bölüm şefleri tarafından gizli istihbarat operasyonları hakkında kapsamlı bir şekilde bilgilendirildiğini belirtiyor.

1964 yılında, Sol Linowitz gibi diğer Amerikan ticari figürleriyle birlikte Rockefeller, gelişmekte olan ülkeleri özel teşebbüsü teşvik etmeye teşvik eden kar amacı gütmeyen Uluslararası Yönetici Hizmet Gücü'nü kurdu. 1979'da New York iş adamlarının kar amacı gütmeyen bir üyelik kuruluşu olan New York için Ortaklık'ı kurdu. 1992'de Rusya'ya bankacılık sisteminin modernizasyonu konusunda tavsiyede bulunmak için New York Federal Rezerv Bankası Başkanı tarafından kurulan bir danışma grubu olan Rus-Amerikan Bankacılar Forumu'nun önde gelen üyesi olarak seçildi. Başkan Boris Yeltsin'in tam onaylanması. Rockefeller, 1949'da yönetmen olarak katıldığında Dış İlişkiler Konseyi (CFR) ile ömür boyu bir ilişki kurdu. 1965 yılında Rockefeller ve diğer işadamları , Amerika kıtasındaki ekonomik entegrasyonu teşvik etmek ve desteklemek için Amerika Konseyi'ni kurdu. 1992'de Konseyin sponsorluğunda bir forumda Rockefeller, 1994 yılında Miami zirvesinde Amerika'nın Serbest Ticaret Bölgesi haline gelen "Batı Yarımküre serbest ticaret bölgesi" ni önerdi. Konsey başkanı ve toplamak için Bill Bill'e başkanlık etmek bu girişimin desteği, danışmanlık şirketi Kissinger McLarty Associates'in konsey kurumsal üyesi olan Clinton'un genel müdürü Mack McLarty , McLarty ise yönetim kurulundaydı. Aynı zamanda Alger Hiss'in başkan olduğu 1948 de dahil olmak üzere Carnegie Uluslararası Barış Vakfının mütevellisiydi.

Bilderberg Grubu toplantılarının Japonya'yı dahil etmeyi reddetmesinden memnun olan Rockefeller, Temmuz 1973'te Üçlü Komisyonun kurulmasına yardımcı oldu. Savaştan sonra ve Chase'teki çalışmalarının yanı sıra, Rockefeller ailesinin iş ilişkilerinde daha aktif bir rol aldı. Rockefeller Center'ın Room 5600 olarak bilinen iki katındaki kardeşleriyle birlikte çalışarak ailenin sayısız işini ve hayırseverlik girişimlerini yeniden düzenledi. Erkekler, ortak çıkarlarla ilgili kararlar aldıkları ve hayatlarının her birindeki kayda değer olayları bildirdikleri düzenli "kardeşler toplantıları" yaptılar. Rockefeller her toplantı için notlar alarak grubun sekreteri olarak görev yaptı. Notlar şimdi aile arşivinde ve gelecekte yayınlanacak. Kardeşleri Winthrop (1973), III. John (1978), Nelson (1979) ve Laurance (2004) ölümlerinin ardından, David ailenin tek başkanı oldu (büyük oğlu David'in önemli katılımı ile) Rockefeller genel olarak kuzenler olarak bilinen dördüncü kuşağın seçilmiş üyelerinin doğrudan ailenin kurumlarına katılmasını sağladı. Bu, onları 1940 yılında beşkardeş ve bir kız kardeşi tarafından kurulan temel vakıf olan Rockefeller Kardeşler Fonu'nda daha aktif olmaya davet etmekti. Geniş aile, 1967'de kurulan ve öncelikle Rockefeller Aile Fonu adı verilen üçüncü nesil üyeler tarafından kurulan kendi hayır kurumlarına da dahil oldu. 1980'lerde Rockefeller, Rockefeller Center'ın Japon menfaatlerine ipotek ve satışı konusunda tartışmalara girdi. 1985 yılında, Rockefeller ailesi mülkü 1,3 milyar dolara ipotek ettirdi ve 300 milyon doları aileye gidiyordu. 1989'da mülkün yüzde 51'i, daha sonra yüzde 80'e yükseldi, Japonya'nın Mitsubishi Estate Company'ye satıldı. Bu eylem, ABD'nin önemli bir dönüm noktasını dış ilgi alanlarına teslim ettiği için eleştirildi. Rockefeller, 2000 yılında Rockefeller Center'ın Tishman Speyer Properties'e son satışına ve Rockefeller Center ile 70 yılı aşkın doğrudan aile finansı birliğine son veren Chicago Crown ailesine başkanlık etti.

2005 yılında Modern Sanat Müzesi'ne 100 milyon dolar ve en önemli aile kurumlarından ikisi olan Rockefeller Üniversitesi'ne 100 milyon dolar verdi; Harvard'a 10 milyon dolar ve Colonial Williamsburg'a 5 milyon dolar. 2006 yılında, Fon tarihinin en büyük armağanı olan ölümü üzerine Rockefeller Kardeşler Fonu'na 225 milyon dolar sözü verdi. Para, David Rockefeller Küresel Kalkınma Fonu'nu oluşturmak, sağlık hizmetlerine erişimi geliştiren, uluslararası finans ve ticaretle ilgili araştırmalar yürüten, yoksullukla mücadele eden ve sürdürülebilir kalkınmayı destekleyen projelerin yanı sıra arasındaki diyaloğu destekleyen bir program için kullanılacak. Müslüman ve Batılı uluslar. Rockefeller, 2008 yılında Harvard Üniversitesi'ne 100 milyon dolar bağışladı. New York Times , Kasım 2006'da ailenin genel faydaları üzerine bir monografla kanıtlanan bir rakam olan yaşam bağışları boyunca toplam 900 milyon dolar olduğunu tahmin etti. Rockefeller ailesinin bir üyesinin bir otobiyografi yazdığı anıları 2002'de Anıları yayınladı. Rockefeller tanınmış bir enternasyonalistti.

Rockefeller'ın malları tasfiye edildikten sonra mülkünün Rockefeller Üniversitesi, Modern Sanat Müzesi ve Harvard dahil olmak üzere çeşitli kâr amacı gütmeyen kuruluşlara 700 milyon $ 'dan fazla bağış yapmasını isteyecek. En büyük bağış, 250 milyon dolar veya David Rockefeller Küresel Kalkınma Fonu'nun lansmanını finanse edecek mülkün kalan bakiyesi olacak. 1940 yılında Rockefeller 1996'da ölen Margaret "Peggy" McGrath ile evlendi ve bu evlilikten altı çocukları oldu. Bu çocuklar:

David Rockefeller Jr. (d. 24 Temmuz 1941) başkan yardımcısı, Rockefeller Family & Associates (aile ofisi, Oda 5600); Rockefeller Finansal Hizmetler başkanı; Rockefeller Vakfı Mütevelli Heyeti; diğer birçok aile kurumu arasında Rockefeller Brothers Fund ve Rockefeller & Co., Inc.'in eski başkanı.
Abigail Aldrich "Abby" Rockefeller (d. 1943) - iktisatçı ve feminist. En büyük ve asi kız, Marksizme çekildi ve Fidel Castro'nun ateşli bir hayranıydı ve 1960'ların sonlarında / 1970'lerin başında Kadın Özgürlüğü örgütüne ait olan radikal feminist, daha sonra Hücre 16 adlı bir kıymık grubu oluşturdu. [49] Çevreci ve ekolog, kadın kurtuluş hareketinin aktif bir destekçisiydi.
Neva Rockefeller (d. 1944) - ekonomist. Küresel Kalkınma ve Çevre Enstitüsü müdürü; Rockefeller Kardeşler Fonu'nun mütevelli heyeti ve başkan yardımcısı ve Rockefeller Yardımseverlik Danışmanları Direktörü.
Margaret Dulany "Peggy" Rockefeller (d. 1947) 1986'da Synergos Enstitüsü'nün kurucusu; Dış İlişkiler Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi; Harvard Üniversitesi'nde David Rockefeller Latin Amerika Araştırmaları Merkezi Danışma Komitesi'nde görev yaptı.
Richard Gilder Rockefeller (1949-2014) doktor ve hayırsever; uluslararası yardım grubunun Amerika Birleşik Devletleri danışma kurulu başkanı Sınır Tanımayan Doktorlar; mütevelli heyeti ve Rockefeller Kardeşler Fonu başkanı.
Eileen Rockefeller (26 Şubat 1952 doğumlu) girişim hayırsever; 2002 yılında New York'ta kurulan Rockefeller Yardımseverlik Danışmanları Kurucu Başkanı.

Ölüm

Rockefeller, 20 Mart 2017'de 101 yaşındayken New York'taki Pocantico Hills'teki evinde uykusunda konjestif kalp yetmezliğinden öldü.

Servet

Ölümü sırasında Forbes , Rockefeller'ın net değerinin 3.3 milyar dolar olduğunu tahmin ediyor. Başlangıçta, servetinin çoğu ona, babasının kurduğu ve Oda 5600 ve Chase Bank tarafından yönetilen aile güvenleri yoluyla gelmişti. Buna karşılık, bu güvenlerin çoğu Standard Oil'in halef şirketlerinde hisse olarak ve daha sonra kayda değer bir kâr için sattığı ve sadece dolaylı bir şekilde elde ettiği San Francisco'daki geniş Embarcadero Merkezi gibi çeşitli gayrimenkul yatırım ortaklıklarında tutuldu. kazık. Buna ek olarak, Virgin Adaları'nda 4.000 dönümlük (16 km 2 ) bir tatil köyü olan Caneel Körfezi gibi çeşitli mülklerin ortağıydı; Arjantin'de bir sığır çiftliği; ve Avustralya'da 15.500 dönümlük (63 km 2 ) koyun çiftliği.
Varlık servetinin bir başka önemli kaynağı da, izlenimciden postmodern'e kadar uzanan sanat koleksiyonuydu; 1929'da annesi Abby'nin ve iki arkadaşıyla birlikte kuruluşunun New York'taki Modern Sanat Müzesi'nin üzerindeki etkisi sayesinde geliştirdi. Birkaç yüz milyon dolar değerinde olan koleksiyon 2018 baharında açık artırılarak Rockefeller Üniversitesi, Harvard Üniversitesi, Modern Sanatlar Müzesi, Dış İlişkiler Konseyi ve Maine Sahil Mirası Vakfı.

Konutlar

Rockefeller'ın ana ikametgahı New York'taki Pocantico Hills'teki aile arazisinde "Hudson Pines" idi. Ayrıca 146 Doğu 65. Caddede bir Manhattan yurdunda, ve New York'taki ( Columbia County ) Livingston'da ( Columbia County ) bir çiftlikte bir kır evinde ("Dört Rüzgar" olarak bilinir) vardı. Ayrıca Maine kıyısındaki Desert Island Dağı'ndaki Seal Harbour'da bir yazlık evi olan "Ringing Point" i muhafaza etti. Mayıs 2015'te, Seal Harbour'da Mount Desert Land ve Garden Preserve'e bin dönüm arazi bağışladı. Rockefeller ailesi bileşiğinin Kykuit bölümü, 1940 yılında David ve dört erkek kardeşi tarafından kurulan Rockefeller Kardeşler Fonu'nun (RBF) Pocantico Konferans Merkezi'nin yeridir. 1991'de Tarihi Koruma.

Sivil toplum liderliği pozisyonları

Dış İlişkiler Konseyi - Onursal Başkan
Amerika Topluluğu - Kurucu ve Onursal Başkan
Üçlü Komisyon - Kurucu ve Onursal Kuzey Amerika Başkanı
Bilderberg Toplantıları - Üye Danışma Grubunun sadece bir üyesi
New York Genç Cumhuriyetçi Kulübü - Yönetim Kurulu Üyesi

Ödüller

Cumhurbaşkanlığı Özgürlük Madalyası (1998)
ABD Liyakat Lejyonu (1945)
Fransız Onur Lejyonu (1945)
ABD Ordusu Takdir Şeridi (1945)
Güney Haçı Brezilya Düzeninin Komutanı (1956)
Charles Evans Hughes NCCJ ödülünü aldı, (1974)
George C. Marshall Vakfı Ödülü (1999)
Andrew Carnegie Hayırseverlik Madalyası (2001)
Synergos Köprü Kurucu Liderlik Ödülü (2003)
Légion d'honneur'un Büyük Croix'i (2000)
C. Walter Nichols Ödülü, New York Üniversitesi (1970)
Dünya Kardeşlik Ödülü, Amerika Yahudi İlahiyat Fakültesi (1953)
Amerikan Mimarlar Enstitüsü'nden Başarı Ödülü (1965)
Şehir Planlama Onur Madalyası, Amerikan Mimarlar Enstitüsü (1968)
Dünya Anıtlar Fonu'nun Hadrian Ödülü (sanat ve mimarinin korunması için) (1994)
Ulusal Sosyal Bilimler Enstitüsü Altın Madalya Ödülü (1967 - 5 kardeşin tümüne verilmiştir)
Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Ticaret Konseyi (USCIB) Uluslararası Liderlik Ödülü (1983)
New York'un Yüz Yıl Derneği Altın Madalya Ödülü (1965)

Referanslar

 "David Rockefeller, Sr" . Forbes . Erişim tarihi: 20 Mart 2017 .
 "James S. Rockefeller, 102, Öldü; Bankacı ve '24 Olympian'dı" . New York Times . 11 Ağustos 2004 . Erişim tarihi: 16 Eylül 2012 . Ailesi, sonunda Citigroup olacak bir şirketle bankacılık kariyerinden önce ABD için Olimpiyat kürek unvanını yakalamaya yardımcı olan James Stillman Rockefeller'in dün Connwich'teki evinde öldüğünü açıkladı. 102 yaşındaydı.
 Miller, Tom (18 Mart 2013). "Manhattan'daki Daytonian: Kayıp JD Rockefeller Jr. Evi - No. 10 W 54th St" . Daytonian Manhattan'da . Erişim tarihi: 24 Mayıs 2016 .
 Bethell, John T .; Hunt, Richard M .; Shenton, Robert (30 Haziran 2009). A'dan Z'ye Harvard . Cambridge, Kitle: Harvard Üniversitesi Yayınları. s. 183. ISBN 0-674-01288-7 . Erişim tarihi: 4 Ocak 2018 .
 "1960'lardan Önce Fitzgeralds ve Kennedys" . funtrivia.com. 4 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi . Erişim tarihi: 3 Kasım 2013 .
 Smith, Timothy R. "Aile serveti ve Chase Manhattan Bank'ın sorumlusu David Rockefeller Sr, 101 yaşında öldü" . chicagotribune.com . Erişim tarihi: 6 Kasım 2017 .
 Harr & Johnson (1988) , s. 392
 Rockefeller (2002) , s. 113
 Kandell, Jonathan (20 Mart 2017). "Hayırsever ve Chase Manhattan Başkanı David Rockefeller 101 yaşında öldü" . New York Times . Erişim tarihi: 20 Mart 2017 .
 O'Neill, William L. O'Neill, ed. (2003). Amerikan Yaşamlarının Scribner Ansiklopedisi: MZ (res. Ed.). Scribner'ın Oğulları. s. 270. ISBN 9780684312224 .
 Markham, Jerry W. (2002). Amerika Birleşik Devletleri'nin Finansal Tarihi: Christopher Columbus'tan Soyguncu Baronlarına (1492-1900) ( res . Ed.). ME Sharpe. s. 308. ISBN 9780765607300 .
 Cameron III, George D. (2015). Uluslararası Ticaret Hukuku: Dava ve Materyaller . Van Çavdar Yayıncılık LLC. s. 97. ISBN 9780990367147 .
 "David'in Bankasındaki Değişim", Zaman , 1 Eylül 1980.
 "JPMorgan Chase & Co'nun Tarihçesi" (PDF) . www.jpmorganchase.com . 12 Nisan 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi . Erişim tarihi: 21 Mart 2017 .
 Rockefeller (2002) , s.335-375
 Janus, Christopher George (2003). 90 yıl içinde dünya çapında . Sheffield Kitapları. s. 63.
 Rockefeller (2002) , s. 194
 Rockefeller (2002) , s. 485
 Treaster, Joseph B. (2011). Paul Volcker: Bir Finansal Efsanenin Oluşturulması . John Wiley ve Oğulları. s. 35. ISBN 9781118160855 .
 Isaacson (2005) , s. 84
 Grose (1996)
 Isaacson (2005) , s. 289
 Wilson (1986) , s. 229-230
 Forsythe, Michael (17 Ekim 2006). " ' Rockefeller Republicans' Partileri Arka Taraf ılımlı Açık Cüzdanlar" . Bloomberg.com . 30 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi . Erişim tarihi: 4 Eylül 2017 .
 Perloff (1988) , s. 104
 Rockefeller (2002) , s. 149
 Srodes (1999) , s.207 , 210
 Rockefeller (2002) , s. 363
 Bird (1998) , s.180-181
 Reich (1996) , s. 559
 Holley, Joe (18 Mart 2005). "Eski Diplomat Sol Linowitz, 91, Öldü" . Washington Post . Erişim tarihi: 3 Ekim 2013 .
 Newyorkcitypartnership.org 15 Aralık 2006 tarihinde Wayback Machine'de arşivlendi
 Quint, Michael (20 Haziran 1992). "ABD Danışmanları Rusların Bankacılık Sistemini Modernize Etmelerine Yardımcı Olacak" . New York Times . Erişim tarihi: 23 Mart 2008 .
 Zweig (1995) , s. 110
 Rockefeller (2002) , s. 437
Chisholm, Brock ; Winslow, C.-EA ; Hiss, Alger (Mart 1948). "Dünya Sağlık Örgütü" . Uluslararası Bilgilendirme . Uluslararası Barış için Carnegie Vakfı: 2 . Erişim tarihi: 19 Kasım 2017 .
 Rockefeller (2002) , s. 416
 Harr & Johnson (1988) , s. 530–531, 603 n
 Grimm, Robert T. (2002). Dikkate değer Amerikalı Hayırseverler: Verme ve Gönüllülük Biyografileri (res. Ed.). Greenwood Yayın Grubu. s. 273. ISBN 9781573563406 .
"21. Yüzyıl Hayırseverliği" . New York Times . 5 Kasım 1989 . Erişim tarihi: 23 Mart 2008 .
 "New York'un Kültürel Güç Komisyoncuları" . New York Times . 2 Haziran 2004.
"David Rockefeller, Aile Fonu'na 225 Milyon Dolar Söz verdi (Güncelleme1)" . bloomberg.com . Erişim tarihi: 2 Ekim 2015 .
 Post.harvard.edu Arşivlenen de 28 Nisan 2008, Wayback Machine
 Strom, Stephanie (21 Kasım 2006). "Manhattan: Bir Rockefeller Büyük Bir Bequest Planlıyor" . New York Times .
 Rockefeller (2002) , s. 499
"Ölüm ilanı: David Rockefeller 20 Mart'ta öldü" . Ekonomist . 8 Nisan 2017 . Erişim tarihi: 10 Nisan 2017 .
 Milyarder Geçinin İçinde David Rockefeller'ın İradesi: 21 Nisan 2017 tarihinde erişilen Picassos, Bir Böcek Koleksiyonu ve Maine Adası Şansı
 Echols (1989) , s. 158 (ve belki de 106), 163 & nn. 132-133 ve 211 & n. 37
 Northeastern Üniversitesi Arşivleri ve Özel Koleksiyonlar .
 Santora, Marc, "Richard Rockefeller New York Uçak Kazasında Öldü" , New York Times , 13 Haziran 2014 '13 Haziran 2014'te alındı.
 Smith, Timothy R. (20 Mart 2017). "Aile serveti ve Chase Manhattan Bank'ın komiseri David Rockefeller Sr 101 yaşında ölüyor" . Washington Post . Erişim tarihi: 20 Mart 2017 .
 Kandell, Jonathan (20 Mart 2017). "Hayırsever ve Chase Manhattan Başkanı David Rockefeller 101 yaşında öldü" . New York Times . ISSN 0362-4331 . Erişim tarihi: 6 Kasım 2017 .
 Hoffman (1971) , s. 131
 Rockefeller (2002) , s.444-462
 Reginato, James (Aralık 2017). "David Rockefeller ve Tüm Zamanların En Büyük Sanat Müzayedesi" . Vanity Fuarı . Erişim tarihi: 19 Aralık 2017 .
 http://www.bhsusa.com/manhattan/upper-east-side/146-east-65th-street/townhouse/16846115
 Faber, Harold (21 Ağustos 1990). "New York Eyaleti'nde Toynak Sığır mı? Dünya Bilir, Çiftçiler Deyin" . New York Times . ISSN 0362-4331 . Erişim tarihi: 20 Mart 2017 .
 "David Rockefeller Mount Desert Island'da 1.000'den fazla dönüm bağışlayacak" - Portland Press Herald , 21 Mayıs 2015
"Pocantico Merkezi Hakkında" . 10 Haziran 2015.
"David Rockefeller - Dış İlişkiler Konseyi" . Dış İlişkiler Konseyi. Arşivlenmiş orijinal 21 Mart 2017 tarihinde . Erişim tarihi: 20 Mart 2017 .
 Şövalye, W. Andy; Castro-Rea, Julián (2016). Amerika Kıtası'nın yeniden haritalanması: Bölge yapımındaki eğilimler . Routledge. s. 56. ISBN 9781317066767 .
 Engdahl, F. William (17 Aralık 2016). "Vatikan, Bilderberg ve" Göç "Krizi" . www.williamengdahl.com . Erişim tarihi: 21 Mart 2017 .
 "Geçmiş" .
"Milyarder hayırsever David Davidefef 101 yaşında öldü" . Koruyucu . 20 Mart 2017 . Erişim tarihi: 20 Mart 2017 .
 "David Rockefeller" . New York Times . 13 Ekim 1972 . Erişim tarihi: 20 Mart 2017 .
"Mala Diplomática" . Correio da Manhã . 4 Mayıs 1956 . Erişim tarihi: 16 Şubat 2017 .
 Kim kimdir Ünlü . Dünya Almanak. 1986. s. 304. ISBN 9780345339904 .
"Dışişleri Bakanı Hillary Rodham Clinton Marshall Vakfı Ödülünü Alacak" . PRWeb . 31 Mayıs 2011 . Erişim tarihi: 20 Mart 2017 .
 Lewin, Tamar (11 Aralık 2001). "Önde gelen Hayırseverler Carnegie Madalyalarını Aldı" . New York Times . Erişim tarihi: 20 Mart 2017 .
"David Rockefeller Köprü Kurucu Liderlik Ödülü" . www.synergos.org . Arşivlenmiş orijinal 14 Haziran 2016 tarihinde.
 Uluslararası Kim Kimdir 2004 . Psikoloji Yayınları. 2003. s. 1426. ISBN 9781857432176 .
Amerikan Sanatında Kim Kimdir . Marquis Kim Kimdir. 2006. s. 1071. ISBN 9780837963068 .
"Lehman, Rockefeller Yahudi Seminerinden Ödüller Aldı" . Yahudi Telgraf Kurumu . 21 Nisan 1953 . Erişim tarihi: 20 Mart 2017 .
"AIA New York Bölüm: Basın Bültenleri" . aiany.aiany.org . Erişim tarihi: 20 Mart 2017 .
 Hajela, Deepti (20 Mart 2017). "David Rockefeller, Ailede Son Nesil, 101 yaşında Öldü" . İlişkili Basın . Arşivlenmiş orijinal 21 Mart 2017 tarihinde . Erişim tarihi: 20 Mart 2017 .
"Uluslararası Liderlik Ödülü Sahipleri | USCIB" . USCIB . 1 Ocak 2015 . Erişim tarihi: 20 Mart 2017 .
Ambalaj ve Nakliye . 93 . 1966. s. 103.

Kaynaklar

Bird, Kai (1998). Gerçeğin Rengi: McGeorge Bundy ve William Bundy; Silah Arkadaşları . New York: Simon ve Schuster .
Echols, Alice (1989). Kötü Olmaya Cesaret Etmek: Amerika'da Radikal Feminizm: 1967-1975 . Minneapolis, MN: Minnesota Üniversitesi Yayınları . ISBN 0-8166-1787-2 .
Grose, Peter (1996). Soruşturmaya Devam Edilmesi: 1921'den 1996'ya kadar Dış İlişkiler Konseyi . New York: Dış İlişkiler Konseyi.
Harr, John Ensor; Johnson, Peter J. (1988). Rockefeller Century: Amerika'nın En Büyük Ailesinin Üç Kuşak . New York: Charles Scribner'ın Oğulları.
Hoffman, William (1971). David: Bir Rockefeller hakkında rapor . New York: Dell Yayıncılık .
Isaacson, Walter (2005). Kissinger: bir Biyografi . New York: Simon ve Schuster.
Perloff, James (1988). İktidar Gölgeleri: Dış İlişkiler Konseyi ve Amerikan Gerilemesi . Wisconsin: Batı Adaları Yayıncıları .
Reich, Cary (1996). Nelson A. Rockefeller'in Hayatı: 1908-1958'i fethetmek için dünyalar . New York: İki gün.
Rockefeller, David (2002). Anılar . New York: Rastgele Ev.
Srodes, James (1999). Allen Dulles: Casusların efendisi . Washington: Regnery Yayınları .
Wilson, John Donald (1986). The Chase: Chase Manhattan Bankası, NA, 1945–1985 . Boston, MA: Harvard Business School Yayınları .
Zweig, Phillip L. (1995). Wriston: Walter Wriston, Citibank ve Amerikan Finansal Üstünlüğünün Yükselişi ve Düşüşü . New York: Crown Publishers

Daha fazla okuma

Rockefeller Dosyası , Gary Allen, ´76 Press, Seal Beach California, 1976.
Rockefeller Century: Amerika'nın En Büyük Ailesinin Üç Kuşak John Ensor Harr ve Peter J. Johnson. New York: Charles Scribner'ın Oğulları, 1988.
Rockefeller Vicdanı: Kamusal ve Özel Bir Amerikan Ailesi , John Ensor Harr ve Peter J. Johnson, New York: Charles Scribner'ın Oğulları, 1992.
Nelson A. Rockefeller'in Hayatı: 1908-1958'i ele geçirecek Dünyalar , Cary Reich, New York: Doubleday, 1996.
Abby Aldrich Rockefeller: Ailedeki Kadın , Bernice Kert, New York: Random House, 1993.
Bu Rockefeller Kardeşler: Beş Olağanüstü Genç İnsanın Gayri Resmi Biyografisi , Joe Alex Morris, New York: Harper & Brothers, 1953.
Rockefellers: Bir Amerikan Hanedanı , Peter Collier ve David Horowitz, New York: Holt, Rinehart ve Winston, 1976.
Amerikan Kuruluşu , Leonard Silk ve Mark Silk, New York: Basic Books, Inc., 1980.
Amerikan Hegemonyası ve Üçlü Komisyon , Stephen Gill, Boston: Cambridge University Press , Reprint Edition, 1991.
Chase: Chase Manhattan Bankası, NA, 1945–1985 , John Donald Wilson, Boston: Harvard Business School Press , 1986.
Wriston: Walter Wriston, Citibank ve Amerikan Finansal Üstünlüğünün Yükselişi ve Düşüşü , Phillip L. Zweig, New York: Crown Publishers, 1995.
Paul Volcker: Bir Finansal Efsanenin Oluşturulması, Joseph B. Treaster, New York: Wiley, 2004.
Finansçı: André Meyer Biyografisi; Para, İktidar ve Amerikan İşinin Yeniden Şekillendirilmesi Öyküsü , Cary Reich, New York: William Morrow ve Company, Inc., 1983.
Soruşturmaya Devam Edilmesi: 1921'den 1996'ya kadar Dış İlişkiler Konseyi , Peter Grose, New York: Dış İlişkiler Konseyi: 1996.
Imperial Brain Trust: Dış İlişkiler Konseyi ve Amerika Birleşik Devletleri Dış Politikası , Laurence H. Shoup ve William Minter, New York: Authors Choice Press, (Reprint), 2004.
Yeşil Pelerini: Temel Çevre Grupları, Hükümet ve Büyük İşletmeler Arasındaki Bağlantılar , Elaine Dewar, New York: Lorimer, 1995.
Şah'ın Son Sürüşü , William Shawcross, New York: Simon & Schuster, 1989.
Bölünmüş Duruyoruz: New York'un Dünya Ticaret Merkezi'nin Biyografisi , Eric Darton, New York: Temel Kitaplar, 1999.
Caro, Robert (1974). Power Broker: Robert Moses ve New York'un düşüşü . New York: Knopf. ISBN 978-0-394-48076-3 . OCLC 834874 .
Zenginler ve Süper Zenginler: Paranın Gücü Üzerine Bir Araştırma , Ferdinand Lundberg, New York: Lyle Stuart; Reprint Edition, 1988.
Kilitleme: Amerikan bankalarının anlatılmamış hikayesi, petrol çıkarları, Şah'ın paraları, borçları ve aralarındaki şaşırtıcı bağlantılar , Mark Hulbert , New York: Richardson & Snyder; 1. baskı, 1982.
Para Borç verenler: Bankacılar ve Kargaşada Bir Dünya , Anthony Sampson, New York: Viking Yayınları, 1982.
Başkan: John J. McCloy - Amerikan Kuruluşunun Yapımı , Kai Bird, New York: Simon & Schuster, 1992.

 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Ahmet alp
    4 yıl önce
    Bu nasıl bi haber nerdeyse bi kitap yayınlamışsınız ikincisi madem bu kişi bu virüsü biliyormuşta niye ta ozaman bu olaya açıklık getirmemiş dys böyle safsatalıkları nasıl inanıpta haber alıyorsunuz bu insanlar saf değil artık