Kopenhag Hamburg Arası Tren Yolculuğu: 2022'de Bilet Fiyatları ve Vize İşlemleri

Kopenhag Hamburg arası toplam 334,4 kilometredir ve Kopenhag Danimarka’nın kuzeybatısında, Hamburg ise Almanya’nın kuzeyinde yer aldığı için arasındaki mesafe diğer Almanya şehirlerine göre Kopenhag’a oldukça yakındır.

Kopenhag Hamburg Arası Tren Yolculuğu: 2022'de Bilet Fiyatları ve Vize İşlemleri
Editör: Karamanca
06 Ağustos 2022 - 19:03




Kopenhag ile Hamburg arasında kullanılabilecek ulaşım yolları; uçak, tren, otobüs ve özel araçtır; en hızlı ulaşım yolu uçak, en keyifli ulaşım yolu trendir. Tren ile Kopenhag Hamburg seyahati özellikle yol üzerindeki manzaraların güzelliği, tren yolculuğunun sağladığı konfor ve uygun bilet fiyatları açısından sıklıkla tercih edilmektedir ve turistler ilgili iki ülke arasındaki seyahatleri için özellikle tren yolculuklarını tercih etmektedir.
Türkiye'den yapılan Danimarka ve Almanya vize işlemlerinde başvuru hizmeti sunan akredite kurum Vizem.net'in yetkililerine Hamburg Kopenhag arası tren seyahati ve vize gerekliliği hakkında bilinmesi gerekenleri sorduk.

 Hamburg Kopenhag Arası Kaç Km'dir?

Hamburg Kopenhag arası toplam 334,4 kilometredir.

 Kopenhag'dan Hamburg'a Nasıl Gidilebilir?        

Kopenhag’dan Hamburg’a uçak, tren, otobüs veya özel araç ile seyahat etmek mümkündür ve Kopenhag’dan Hamburg’a uçakla yolculuk ortalama 3 saat, trenle yolculuk ortalama 6 saat 30 dakika, otobüs ile yolculuk 5 saat 20 dakika ve özel araçla seyahat ortalama 4 saat 20 dakika sürmektedir. 

 Kopenhag Hamburg Yolculuğu Trenle Kaç Saat Sürer?

Kopenhag Hamburg yolculuğu trenle ortalama 6 saat 30 dakika sürmektedir.

 Hamburg Kopenhag Arası Tren Seferi Düzenleyen Firmalar Hangileridir?       

Hamburg Kopenhag arası tren seferi düzenleyen firmalar aşağıda listelenmiştir.
  • Deutsche Bahn
  • Flix Train 
  • Thalys
  • Snalltaget

 Kopenhag'dan Hamburg'a Hızlı Tren Seferi Var Mıdır?     

Kopenhag’dan Hamburg’a hızlı tren seferi vardır ve seferler genellikle Deutsche Bahn firması tarafından düzenlenmektedir. Kopenhag Hamburg arası hızlı tren seferlerinin ortalama yolculuk süresi 4 saat 40 dakika sürmektedir ve genellikle fiyatlar ortalama 90 euro civarındadır. 

 Kopenhag Hamburg Tren Biletleri Nereden Alınır?    

Kopenhag Hamburg tren biletleri demiryolu firmalarının veya seyahat acentelerinin internet siteleri üzerinden online olarak, istasyondaki bilet gişeleri veya tren bileti otomatlarından şahsen alınabilmektedir.

 Kopenhag Tren İstasyonu Nerededir?

kopenhag

Kopenhag Tren İstasyonu, Danimarka'nın Kopenhag kentindeki ana istasyonu ve Danimarka'nın en büyük tren istasyonudur. Kopenhag Merkez İstasyonu, Danimarka geneline şehirlerarası ve çeşitli uluslararası destinasyonlara tren seferleri bulunan ve her gün 100.000'den fazla yolcuya hizmet veren istasyondur. 
Kopenhag tren istasyonu Bernstorffsgade Caddesi’nde bulunmaktadır ve merkez istasyonun bulunduğu Bernstorffsgade Caddesi’ne 11, 250S, 33, 5C, 68 ve 7A nolu otobüs hatları ile ulaşmak mümkündür. 

 Hamburg Kopenhag Tren Bileti Fiyatları Ne Kadardır?

Hamburg Kopenhag tren bileti fiyatları seyahat günü ve saatlerine göre büyük ölçüde değişiklik göstermektedir ancak ortalama tren bileti fiyatları 63 euro, ekonomik bilet fiyatları 50 euro ve business bilet fiyatları 120 euro civarındadır. 

 Kopenhag'dan Hamburg'a Gitmek İçin Gerekenler Nelerdir?

Kopenhag’dan Hamburg’a gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının seyahat için geçerli bir pasaporta ve Schengen vizesine sahip olması gerekmektedir.
Hususi (yeşil), hizmet (gri) veya diplomatik (siyah) pasaport sahibi kişiler 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla Kopenhag ve Hamburg seyahatleri için vizeden muaftır ancak umuma mahsus (bordo) pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Kopenhag Hamburg tren yolculuğu için Schengen özellikli vizeye sahip olmaları gerekmektedir. 

Kopenhag ve Hamburg şehirleri Schengen ülkelerinin şehirleri olması bu ülkelerin vizeleri Schengen özelliği taşımaktadır ve Schengen özellikli Danimarka vizesi ile Kopenhag'dan Hamburg’a 180 günlük periyot içerisinde 90 güne kadar aynı vize ile seyahat edebilmek mümkündür. 

 Türkiye'den Kopenhag Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Türkiye’den Kopenhag vize başvurusu akredite vize acenteleri ve vize başvuru merkezleri üzerinden tamamlanmaktadır. Danimarka vize başvurusu için öncelikle https://applyvisa.um.dk/ internet adresi üzerinden online kayıt yaptırılıp, vize başvuru formu doldurulduktan ve vize ücreti ödendikten sonra gerekli vize evraklarının hazırlanması, vize başvuru merkezinden randevu alınması ve randevu günü ilgili evrak dosyasının yetkili kişiye teslim edilip biyometri işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir

kopenhag vize

Son 59 ay içerisinde alınmış Schengen vizesi bulunan kişilerin Danimarka vize başvurusu için gerekli evrakları başvuru merkezine gidilmesine gerek kalmadan akredite danışmanlık şirketi Vizem.net merkez ofisine göndererek tamamlaması mümkündür. 
Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Konya’dan Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

Konya ve Karaman’da Schengen ülkelerinin vize başvuru merkezi veya dış temsilcilikleri bulunmamaktadır. Karaman’da ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Ankara’daki vize başvuru merkezleri veya büyükelçilikler aracılığı ile Schengen vizesine başvuru yapabilir. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum