Koltuk Yıkama Makinesi

Koltuk yıkama makinesi, bir aracın içerisindeki koltukların yıkanmasını sağlayan makinelerdir. Bu makinelerin içerisinde duru su ile beraber deterjan haznesi yer almaktadır.

Koltuk Yıkama Makinesi
Editör: Karamanca
19 Aralık 2022 - 17:06




Böylece kirlenen, kokan koltuklar kısa süre zarfında temizlenerek araba sahibine teslim edilmektedir. Koltuk yıkama işlemi için kullanılan makineler yaklaşık olarak 1 saat içerisinde temizliği en ince detayına kadar yapmakta, böylece aracınız kir, tozdan arınmaktadır.
Koltuk yıkama makinesi farklı boyutlarda üretilebiliyor. Ayrıca farklı düzeyde haznelere sahip olabiliyor. Makinelerde farklı uçlara sahip başlıklar bulunabilmektedir. Böylece araçtaki iç kısımlara, dar yerlere kolayca ulaşılabilmektedir. Dip köşe her yerin temizliği yapılabilmektedir. Sürekli kullanılan araçlar yaklaşık olarak 2 haftada bir yıkattırılıp temizletilmelidir. Böylece yıkama süresi her seferinde daha kısa sürecektir.  Ayrıca temizlik daha kolay yapılabilecektir.

Oto Yıkama Malzemeleri

Araç yıkamak için pek çok malzeme bulunmaktadır. Araç sahipleri kimi zaman malzemelerin tamamını kullanmakta, kimi zaman da daha az düzeyde malzeme kullanarak temizlik yaptırmaktadır. Aşağıda oto yıkama malzemeleri arasında en çok kullanılanlar listesini hazırladık. Sizler de bu listedekilerden istediklerinizi seçerek aracınızı temiz tutabilirsiniz.
  • Koltuk Yıkama Makinesi: Aracın iç temizliğini yapmak için kullanılan bir makinedir. Koltuklarınızın temiz olması, tozdan ve kirden arınması amacıyla kullanılmaktadır. Koltuk yıkarken farklı başlıklar kullanılarak aracın her yanının temiz kalması sağlanabilir. Makinelerin içerisinde koltuk temizleyici ürünler koyulabilmektedir. Bazı kişiler ise koltuk temizleyen sprey satın almayı tercih etmektedir.
  • Aracınızın camlarını cam silici sprey ile silip ardından mikrofiber bez kullanarak kurulayabilirsiniz. Cam temizliği için cam çekçeki satın alabilirsiniz.
  • Aracınızın dışını temizlemek için hortuma ihtiyaç duyarsınız. Hortumdan gelen tazyikli ve bol suyla aracınızın dışının temiz kalmasını sağlayabilirsiniz. Bazı kişiler oto yıkama köpüğü, bazıları ise oto yıkama şampuanı kullanmayı tercih etmektedirler. Malzeme olarak ne kullanacağınıza kendiniz karar verebilirsiniz.
  • Lastik ve jantları temizlemek amacıyla özel fırçalar satın alabilirsiniz.

Oto Yıkama Malzemeleri ile Araç Nasıl Yıkanır?

Yukarıda sıraladığımız malzemelerden istediğinizi kullanarak aracınızı yıkayabilirsiniz. Böylece hem daha temiz bir araca binersiniz, hem de aracınız daha şık durur. İlk defa araç yıkayacaklar için aşağıda araç yıkama aşamalarını sizlere gösterdik:
  • İç ve dış araç temizliği yapmak isterseniz öncelikle aracın dışını temizlemeniz gerektiğini unutmayın. Dış temizliğini yapmak için ılık bir suya ihtiyacınız olacaktır.
  • Ilık bir suyu kovaya doldurup aracınızın üzerindeki pislikleri mikrofiber sünger yardımıyla çıkarabilirsiniz.
  • Ardından aracınızı köpük veya oto şampuanı ile yıkayabilirsiniz.
  • Jant ve lastiklerin büyük bölmelerini ince fırçayla temizleyebilirsiniz.
  • Yıkama ile işleminin ardından hortum kullanıp durulama işlemi yapabilirsiniz.
  • Çekçek alarak camlardaki suları çekmeyi unutmayınız. Aksi takdirde camlarınız hiç yıkanmamış gibi duracaktır. Aracınızı kurulayarak dış temizliğini tamamlayabilirsiniz.
  • Aracınızın iç temizliği için koltuk yıkama makinesi, süpürge gibi araçlar kullanabilirsiniz.
  • Paspaslarınızı ekstra yıkayabilirsiniz. Mikrofiber bezlerden yardım alarak araç temizliğinize son verebilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum