KMÜ'den O habere açıklama geldi

Haber sitemizin ''Karaman'da öğrencilere İzmir Köfte diye bunu yedirdiler'' başlıklı haberinin

KMÜ'den O habere açıklama geldi
Editör: Karamanca
14 Ocak 2020 - 12:52 - Güncelleme: 14 Ocak 2020 - 12:54




Haber sitemizin ''Karaman'da öğrencilere İzmir Köfte diye bunu yedirdiler'' başlıklı haberinin ardından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nden açıklama geldi. Rektörlük tarafından yapılan açıklamada;

''Personel ve Öğrencilerimize;

Tarım ve Orman Bakanlığının 13/01/2020 Tarihli Yayımladığı Liste Hakkında Duyuru

Tarım ve Orman  Bakanlığı, 13/01/2020 tarihli yayımladığı listesinde laboratuvar sonucuyla taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten firmalara ait bilgileri kamuoyunun bilgisine sunmuş olup sıcak yemek hizmeti satın aldığımız firmanın ve üniversitemizin ismi bu listenin içerisinde yer almaktadır.

24/09/2019 tarihinde üniversite yemekhanesinde yapılan günlük denetimde İzmir Köfte'nin içerisine tavuk eti karıştırıldığı fark edilmiş ve 25/09/2019 tarihinde Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri çağrılarak yemekten numune almaları tarafımızca istenmiştir. Yüklenici firmanın yaptığı tağşiş, laboratuvar ortamında kanıtlanmış ve Bakanlık tarafından yüklenici firmaya para cezası uygulanmıştır.

Üniversitemiz yemekhanesi günlük olarak titizlikle denetlenmekte olup anılan tarihten sonraki denetimlerde herhangi bir tağşişe rastlanmamıştır'' denildi. Dana etinden hazırlanması gereken İzmir köfteyi kanatlı eti ile hazırlayan firmaya cezai işlem uygulandığı ancak, aynı firma ile çalışmaya devam edileceği öğrenildi.
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum