Kimse ne olduğunu bilmiyor, hakkında bir çok rivayet dolaşıyor

Çevre halkı tarafından yapının, 3. yüz yıl Komana krallığı döneminden kaldığı düşünülüyor ancak, yapının tam olarak ne olduğu bilinmiyor.

Kimse ne olduğunu bilmiyor, hakkında bir çok rivayet dolaşıyor
Editör: Karamanca
25 Eylül 2023 - 12:09 - Güncelleme: 25 Eylül 2023 - 12:13




Tokat'ta tarihi yapının geçmişi bilinmiyor, ne olduğu bilinmese de yapı hakkında bir çok rivayet bulunuyor.

Tokat Niksar karayolu üzerinde bulunan tarihi yapı zamana meydan okuyor. Karayoluna hakim bir tepede bulunan tarihi yapı bakımsız olmasıyla dikkat çekiyor.

Çevre halkı tarafından yapının, 3. yüz yıl Komana krallığı döneminden kaldığı düşünülüyor. Hamam, türbe ve mezar olduğu söylenen yapı gizemini korumaya devam ediyor. Tokat Niksar karayolu üzerinde bulunan gizemli yapı yoldan geçen vatandaşların da ilgisini çekiyor. Tarihi yapı, fotoğraf severlerin ise uğrak noktası oluyor.

"Kimse ne olduğunu tam bilmiyor"

Yapının tarihi hakkında bilgi bulunmadığını belirten Şükrü Kaylan" Yoldan geçerken bu yapıyı fark ettik. Buradaki köylülere ve Çoban arkadaşlara sorduk. Onlar da bize tarihi komana kentinden kaldığını söylediler.

Hamam diyenler var, türbe diyenler var, mezar diyenlerde bulunuyor. Kimse ne olduğunu tam bilmiyor. İçeride de herhangi bir restore çalışması yapılmamış ama güzel bir yer. Yoldan geçerken dikkatimizi çekti. İlk başta türbe olduğunu düşündük. Daha sonrasında içerisinde bir şey olmadığını gördük. Burada fotoğraf çekindik ve gayet güzeldi" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum