Kerpiç evinin altında yarım asırdır eşiyle birlikte çalışıyor, parası olmayandan almıyor

Eşiyle birlikte çalışan Osman amcaya 40 köyden bulgur ve köpek unu yaptırmaya geliyorlar. Tamamen doğal olduğundan bölge halkınca çok tercih ediliyor.

Kerpiç evinin altında yarım asırdır eşiyle birlikte çalışıyor, parası olmayandan almıyor
Editör: Karamanca
23 Ekim 2022 - 14:34 - Güncelleme: 23 Ekim 2022 - 14:49




Afyonkarahisar'da kerpiç evinin alt katında 52 yıldır eşiyle birlikte değirmen işleten 82 yaşındaki Osman Özkara, bulgur işleyip günde 800 ile bin TL kazanıyor.

İscehisar ilçesine bağlı Seydiler kasabasında 52 yıl önce 80 kilometre ötedeki değirmene bulgur ve un öğütmeye giden Osman ve Latife Özkara çifti, gidiş ve gelişin at arabaları ile 2 gün sürmesi üzerine kasabada bir değirmen yaptırmaya karar verdi. Kasabasına kurduğu taş değirmende 52 yıldır bulgur yapan ve köpek unu öğüten Osman Özkara, Afyonkarahisar'ın hemen hemen birçok köyünden kendisine bulgur ve köpek unu öğütmeye gelenlerin olduğunu söyledi. Günlük 800 ile bin TL arasında kazanan Özkara, parası olmayanlardan ise ücret almıyor.

"Burada öğütülen bulgurlar tamamen doğal"

Bulgurların taş değirmende tamamen doğal öğütüldüğünü kaydeden Özkara, değirmeni eşi Latife Öz kara ile birlikte işlettiğini söyledi. Özkara, "Burada öğütülen bulgurlar tamamen doğal. Bazen binde bir günlük bin lira kazanıyorum. Bugün iyiydi çok şükür. Bugün 800 lira falan kazandım. Bal satan parmağını yalar.

Ben öldükten sonra bu işi yapacak kimse yok. İki oğlum var, gelmezler de etmezler de. 40 köyden buraya bulgur ve köpek unu yaptırmaya gelirler. Bunlar tamamen doğal. Çoğu bulguru tam kaynatmıyor. Kazanlarla kaynatanlar güzel kaynatır. Sonra kuruturlar, taşını ayıklarlar ve burada çektirirler. Bu bulgurlar daha lezzetli olur" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum