Kazımkarabekir ekibi 10 yaşındaki Hilal'i enkazdan çıkardı

Karaman’ın Kazımkarabekir ilçesinden arama-kurtarma çalışmalarına katkı sağlamak adına deprem bölgesine giden ekip, şu ana kadar 5’i çocuk 2’si yetişkin toplamda 7 kişinin enkaz altından çıkartılmasını sağladı.

Kazımkarabekir ekibi 10 yaşındaki Hilal'i enkazdan çıkardı
Editör: Karamanca
10 Şubat 2023 - 11:11




Kazımkarabekir Belediyesi personellerinin yanı sıra ilçeden katılan gönüllülerle birlikte 7 kişiden oluşan ekip dün gece saatlerinde Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte 10 yaşındaki Hilal’i kurtardı.

Kolu kesildi

Hatay’ın Antakya ilçesinde devam eden kurtarma çalışmalarında kolu beton bloğun altında kalan 10 yaşındaki Hilal’i kurtarmak için Kazımkarabekir ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri seferber oldu.

General Şükrü Kanatlı Mahallesi’ndeki 7 katlı apartmanın enkazında olduğu tespit edilen 10 yaşındaki Hilal Bilgi, enkaz altından 90 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Kazımkarabekir ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin temas kurduğu Hilal’i kurtarmak için saatler süren bir çalışma yapıldı. Küçük Hilal’in altında kaldığı beton bloğun kaldırılmasının hayati tehlike oluşturabileceği ve zaman ilerledikçe sağlığının kötüye gidebileceği endişesiyle kurtarma ekipleri Hilal’in kolunun kesilmesine karar verdi.


Sağ kolu kesildikten sonra beton blok ile bağı kalmayan Hilal, tam 90 saat sonra yaralı olarak enkazdan çıkarıldı. Küçük Hilal’in aile fertlerinden bazılarının apartmanın merdiven boşluğu kısmında hayatını kaybettiği bilgi edinildi.

Bölgede arama-kurtarma çalışmalarına katılan Kazımkarabekir ekibinin şu ana kadar 5’i çocuk 2’si yetişkin toplamda 7 kişiyi kurtarma çalışmasında yer aldığı öğrenildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum