Karamanlı Merve ST Vallier Meclisine giriyor

Fransa’nın Saint Vallier kentinde belediye meclisine gireceği kesinleşen Karamanlı..

Karamanlı Merve ST Vallier Meclisine giriyor
Editör: Karamanca
09 Şubat 2020 - 18:55




Fransa’nın Saint Vallier kentinde belediye meclisine gireceği kesinleşen Karamanlı, hem Fransa’da yaşayan gurbetçiler hem de Karamanlılar için gurur kaynağı oldu.

Alınan bilgiye göre, 2014 yılında göreve gelen Saint Vallier Belediye meclisinin 6 yıllık görev süresi doldu. 2020 yılından itibaren 6 yıl süreyle görev yapacak meclisin yeni üyeleri de belirlendi. JacQues Cheval’ın görevi Pierre Jouvet’e devredeceğini açıklamasının ardından, Jouvet birlikte çalışacağı listeyi oluşturmaya başladı. Jouvet, birçoğu daha önce görev yapan isimlerden oluşturduğu meclis listesinde, kentte çok sayıda Türk ve Karamanlı olmasından dolayı Karamanlı Merve Gül’e yer verdi.

Karaman’da Ülkücü camianın sevilen isimlerinden Hüseyin Gül’ün de kuzeni olan Merve Gül’ün ST Vallier meclisinde yer alacak olması, herkesi mutlu etti. Fransa’daki gurbetçilerin yanı sıra Karaman’da yaşayan akrabaları da sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla Gül’ü tebrik ederek sevinçlerini gösterdiler. 32 yaşındaki 2 çocuk annesi Merve Gül’ün yer aldığı, belediyenin işlerini düzenleyecek ve bütçelerini onaylayacak olan meclis, 15 Mart 2020 tarihi itibariyle göreve başlayacak.

Kentin sakinlerini temsil eden ST Vallier Meclisi 14 erkek 13 kadın üyeden oluşuyor. Her altı yılda bir seçilen belediye meclisi, tüm belediye bölgesi üzerinde genel yargı yetkisine sahip. Meclis, çok sayıda ve çeşitli temalarla sakinlerin günlük yaşamını ve şehrin evrimini ilgilendiren yönlerle ilgili çalışmalar yürütüyor.

Karamanca.net haber sitesi olarak hemşerimiz Merve Gül’ü tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyoruz.

st vallier
merve gül
st vallier merve gül
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum