Karamanlı firmalar Sağlık Bakanlığı ile maske üretiminde anlaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada maske satışının yasaklandığının altını..

Karamanlı firmalar Sağlık Bakanlığı ile maske üretiminde anlaştı
Editör: Karamanca
07 Nisan 2020 - 23:45 - Güncelleme: 08 Nisan 2020 - 00:28




Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada maske satışının yasaklandığının altını çizmişti. Erdoğan'ın ''Devlet olarak vatandaşlarımıza ücretsiz maske ulaştırmakta kararlıyız'' şeklindeki sözlerinin ardından ptt ve turkiye gov tr adresinden başvurular başladı.

Korona virüs ile mücadele sürecinin başladığı günlerden itibaren Medikal ve eczanelerde farklı çeşit ve fiyatlardan satılan maskelerin, bundan böyle devlet eliyle dağıtılacak olması vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, bu maskelerin önemli bir kısmının Karaman'da üretileceği öğrenildi.

Karaman milletvekili Recep Şeker tarafından yapılan duyuruda Taşeli bölgesindeki tekstil atölyelerinin sağlık bakanlığı ile anlaştığı belirtildi. Buna göre, Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla ilçelerindeki ve beldelerdeki tekstil atölyeleri Sağlık Bakanlığı'na maske üretimi yapacak.

Milletvekili Şeker yaptığı duyuruda, ''Yaklaşık iki yıl önce Taşelindeki ilçe ve Beldelerimizde istihdam sağlamak, gurbetteki hemşehrilerimizin köyüne dönüşünü artırmak için Devletimiz destekli tekstil atölyeleri kurmuştuk. Bugün tekstil atolyelerimizle, Sağlık Bakanlığımız arasında anlaşma sağladık. Artık atölyelerimiz Sağlık Bakanlığımızın maske ihtiyacını karşılayacak. İlimize,Taşelimize hayırlı olsun'' sözlerine yer verdi.


recep şeker
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum