Karamanlı emeklilere indirimli sağlık, konaklama ve tatil imkânı

Karaman’da binlerce üyesi olan Türkiye Emekliler Derneği, bünyesindeki tesisler ve anlaşmalı kurumlar aracılığıyla emeklilere ayrıcalık sağlıyor.

Karamanlı emeklilere indirimli sağlık, konaklama ve tatil imkânı
Editör: Karamanca
21 Eylül 2020 - 14:35 - Güncelleme: 21 Eylül 2020 - 15:01




Hak arama mücadelesinde emeklilerin yanında olan derneğin Karaman Şubesi, yeni binasında hizmet vermeye başladı. Derneğin bu adresteki mülkiyeti kendisine ait şubesi emekli evi olarak faaliyet gösteriyor. Atatürk Bulvarı No: 1 adresinde faaliyet gösteren derneğin üyelerine; sağlık, konaklama ve tatil konularında en cazip fiyatlardan oluşan desteği bulunuyor.

TÜED Hakkında

Kısa adı TÜED olan TÜRKİYE EMEKLİLER DERNEĞİ 1970 yılında Ankara’da kuruldu. Geçen 50 yıllık dönemde sürdürdüğü kararlı ve sağduyulu hak arama mücadeleleriyle başta işçi emeklileri, dul ve yetimler olmak üzere, bütün emeklilerin ve kamuoyunun dikkatini üzerine toplamış ciddi bir sivil toplum kuruluşu TÜED’in, 2020 yılı itibariyle yaklaşık 920 Bin üyesi bulunuyor.

Derneğin Karaman şubesinden yapılan açıklamada; ‘’Türkiye’deki emekli, dul ve yetimlerin toplam sayısı yaklaşık 13 Milyon civarında. Türkiye Emekliler Derneği bugün itibariyle yurt çapında toplam 113 şubesiyle, üyesi olsun olmasın bütün emekli, dul ve yetimlere hizmet vermeye devam ediyor.

Aynı zamanda dernek, 17 sivil toplum örgütünün katılımıyla oluşturulan EMEK PLATFORMU’nun saygın bir üyesi. Kurucuları arasında yer aldığı; TÜRKİYE EMEKLİLER PLATFORMU ile YAŞLILIK PLATFORMU’nun da kuruluş yıllarında dönem sözcülüklerini yürüten dernek, Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu’nda ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Sosyal Güvenlik Danışma Kurulu’nda; emekli, dul ve yetimleri temsil hakkına da sahip.

Dernek, kısa adı AGE-Europe olan Avrupa Birliği Yaşlılar Platformu’nun da gözlemci üyesi olarak AB’de ülkemiz emeklilerini ve yaşlılarını temsil etmekte’’ denildi.

Dernek üyelerinin istifade edebileceği tesisler

Anıttepe Mahallesi Işık Sokak No:11 Tandoğan / ANKARA adresindeki Genel merkez: 113 şubesi bulunan Türkiye Emekliler Derneği, Ankara'nın merkezinde, Anıtkabir yakınında, 2042 m² kullanım alanı içeren 8 katlı Genel Merkez Hizmet Binası'nda üyelerine hizmet veriyor. Genel Merkez bünyesinde; Hukuk Birimi, Basın ve Halkla İlişkiler Birimi, AR-GE Birimi, Bilgi İşlem Birimi, Yazı İşleri Birimi, Muhasebe Birimi bulunuyor.

tüed genel merkez

TÜED NARLI KAZIM ERGÜN EĞİTİM VE SOSYAL TESİSLERİ - Narlı Köyü - ERDEK / BALIKESİR

4 dönüm deniz kıyısı arazi üzerine kurulu ve 200 yatak kapasitesi ile üyelere hizmet vermektedir. Her yıl yaz sezonunda yaklaşık 3000 emekli aileleriyle birlikte çok uygun şartlarda tatil imkanına burada kavuşuyor. Açık büfe sabah kahvaltısı, Öğle yemeği ve Akşam yemeği ile çay, kahve, soğuk içecekler ve su; tesiste konaklayan üyelere ücretsiz olarak sunuluyor. Tertemiz havası, bozulmamış doğası ile insanları kucaklayan tesiste wi-fi internet imkanı da bulunmaktadır. Odalarda televizyon ve buzdolabı bulunan tesiste bir de okuma salonu ile oyun odası mevcuttur.

tüed narlı

Kültür Mh. Dr. Mediha Eldem Sk. No: 49 Kızılay- ANKARA adresindeki TÜED BAŞKENT MİSAFİRHANESİ

110 yatak kapasitesiyle üyelerere hizmet veren misafirhane, Başkent'e yolu düşen emeklilerin ikinci evi oldu. TÜED üyeleri ve yakınları, Şehit eşi ve çocukları, Gazi, Gazi eşi ve çocukları, Engelliler ve çeşitli kurum ve kuruluşlardan grup olarak gelen misafirler, Başkent Misafirhanesinden yararlanabiliyor.

tüed misafir

Tarsus Uç Polikliniği

Tarsus Şubesi bünyesinde hizmet sunan Uç Polikliniğinde, üyeler sağlık hizmetlerine en kolay şekilde erişim sağlayabiliyor. Üyeler burada muayene olup ilaç yazdırabiliyor. Ayrıca TÜED Mersin Sosyal Tesisi ve Semiha Tokadlı Huzurevi’de derneğe ait tesisler arasında yer alıyor. Öte yandan TÜED’in, Silifke ve Tarsus ilçeleri arasında deniz kenarında 400 kişilik dinlenme tesisinin ve Afyonkarahisar-Kütahya yolu üzerindeki kaplıcanın yapımı devam ediyor.

tarsus uç poliklinik

Dernek üyelerinin istifade edebileceği anlaşmalı kurumlar

Dünyagöz, Hattusa, Süha Optik, Lokman Hekim, Magnet, Mayagöz, Özel Kudret İnternational Hospital, Güven Hastanesi, Veni Vidi Göz, Koru Hastaneleri, Medical Park. Genel anlamda bu kurumlarla anlaşmalı olan derneğin, illere özel anlaşma sağladığı kurumlarda bulunuyor. Bunlarla ilgili bilgi almak için Karaman Şubesine uğrayınız.


tüed karaman

karaman emekliler derneği
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum