Karamanlı çiftçiler tedirgin, su verilecek mi?

Karaman’da yapıldığı dönemden itibaren bölgeye can suyu olan barajda meydana gelen sızıntı ve toprak kayması nedeniyle çalışma sürüyor. Devam eden çalışmalar nedeniyle su verilemeyeceği iddiası bölgedeki çiftçileri tedirgin etti.

Karamanlı çiftçiler tedirgin, su verilecek mi?
Editör: Karamanca
21 Nisan 2021 - 14:14 - Güncelleme: 21 Nisan 2021 - 23:25




2011 yılında o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılıp su toplamaya başlayan Yeşildere (İbrala) Barajı, Mayıs 2019 tarihindeki su sızıntılarıyla gündeme gelmişti.

Yapılış tarihinden 8 yıl sonra barajda yaşanan sızıntı ve toprak kaymasının 134 milyon metreküpe ulaşan doluluktan kaynaklandığı öne sürülmüştü. Taşkın süresinde tahliye kanallarının yetersiz kaldığının tespit edilmesi üzerine kış aylarından itibaren barajdan su salımı yapılıyordu.


Tahliye kanallarına aylarca suyun verildiği barajda iyileştirme çalışmaları sürerken, barajda yeterli su olmadığından bu yıl tarım arazilerine salım yapılmayacağı yönündeki iddialar bölge çiftçilerini tedirgin etti.

Bir veya iki kez su verilebileceği umuduyla arpa ve buğday eken çiftçiler kara kara düşünüyor. Barajdan sulama yapan bahçelerin de aynı akıbeti paylaşacağı öne sürülüyor.


Muhatap yok

Haber sitemizi arayarak konu hakkında Karaman Devlet Su İşleri’nden bilgi alamadıklarını belirten çiftçiler, yetkililerden açıklama bekliyor. Suyun bu zamana kadar boşa akıp gittiğini söyleyen çiftçiler, endişeli olduklarını ve salım olmadığı takdirde ektiklerini sulayacak su olmadığını ifade etti.

Çiftçiler; ‘’Barajdaki suyun yeterli seviyeye ulaşmadığı ve bu nedenle su verilmeyeceği yönünde bilgi var. Bunun doğruluğunu araştırmak için bilgi almak istiyoruz ancak, alamıyoruz. Net bir şekilde ‘su vereceğiz’ veya ‘başınızın çaresine bakın’ diyecek birini bulamıyoruz’’ dediler.

Öte yandan haber sitesi olarak, Karaman Devlet Su İşleri’ne ait (0338) 213 5778 numaralı hattı 3 kez aramamıza karşın bilgi verebilecek birisinin olmadığı söylendi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum