Karaman Valisi 'Bakan gelsin kendi çözsün' dedi mi?

Karaman Valisi Mehmet Alparslan Işık, günlerdir ulusal medyada dolaşan iddialar TV ekranlarına taşınınca açıklama yaptı. Vali Işık’ın 9 gündür ortada dolaşan iddialara bugün cevap vermesi ‘’Vali bey yenimi duydu’’ sorusunu akıllara getirdi.

Karaman Valisi 'Bakan gelsin kendi çözsün' dedi mi?
Editör: Karamanca
06 Aralık 2020 - 17:22 - Güncelleme: 06 Aralık 2020 - 18:07




27 Kasım 2020 günü İçişleri Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi sırasında muhalefet milletvekilleri Bakan Süleyman Soylu’ya Manisa’nın Soma, Karaman’ın Ermenek ilçelerindeki madenciler ve Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki metal işçilerinin sorunlarını hatırlatmıştı.

Bakan Soylu’nun konuyla ilgili sözlerinin ardından OdaTV4’e bir açıklama yapan Bağımsız Maden- İş Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık ile sorularını çözümüne yönelik yaptıkları görüşmeyi aktararak,

“Karaman Valisi sorunun çözülemeyeceğini ifade etti. ‘İçişleri Bakanı gelsin sorunu kendisi çözsün’ diye beyanda bulundu. Biz de bu beyan üzerine Ankara yürüyüşümüzü tekrar başlattık. Jandarma tarafından darp edildik. Süleyman Soylu, madencilerin yanında olduğunu ifade ediyor ama bize ne için jandarma tarafından cop ve biber gazıyla müdahale edildi. Bunun cevabını bekliyoruz” dedi.


Başkan Çetin’in bu beyanları günlerce ulusal medyada yer bulurken, aradan geçen süre zarfında Karaman Valiliği’nden iddialarla ilgili bir cevap verilmedi. 4 Aralık günü bir TV kanalında aynı iddiaların tekrarlanması üzerine Karaman Valiliği’nden bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada;

‘’4 Aralık Cuma günü OLAY TV saat 13:00 haberlerine bağlanan Bağımsız Maden İŞ Sendikası eğitim uzmanı olan şahıs aynı gün benimle 2 sendika ve 2 işçi temsilcisinin katıldığı toplantıda kendisinin de bulunduğunu, bu toplantıda İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU’nun söz geçiremediği işverene Vali olarak kudretimin yetmediğini söylediğim şeklinde gerçek dışı ifadeler kullanmıştır.

Kendisi toplantıda bulunmadığı gibi toplantıda bu anlama çekilecek bir konuşmam dahi olmamıştır. Bu ifadeler gündemde kalmaya çalışma gayretinden başka bir şey değildir.  Denize düşen YILANA, Devletin emeğin yanında yer almasından rahatsız olan,  Devletle işçiyi karşı karşıya getirmekten başka çözüm üretemeyen Sözde sendikacı ise YALANA sarılır’’ denildi. Karaman Valisi Işık’ın günlerdir gündemde olan bu iddialara bir cevap vermesi beklenirken, neden 9 gün beklediği merak konusu oldu. Vali Mehmet Alparslan Işık bu iddiaları yeni mi duydu?

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum