Karaman vaka yükselişinde 2. sırada

Son günlerde vaka sayısının hızla arttığı Karaman'da durum her geçen gün kötüye gidiyor.

Karaman vaka yükselişinde 2. sırada
Editör: Karamanca
06 Eylül 2020 - 19:40 - Güncelleme: 06 Eylül 2020 - 19:53




Virüs yayılımının hız kesmediği Karaman, Türkiye geneli sıralamada 2. sırada açıklandı.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan yeni normalleşme sürecinde Karaman'da vatandaşların sosyal mesafe, maske gibi tedbirlere uymayıp düğün-toplantı gibi faaliyetlere katılması nedeniyle vaka sayısı tırmandı.

Hıfzıssıhha kurulunun birçok konuda tedbirler aldığı Karaman, son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın gündeminde yer aldı.

Bakan Koca yaptığı paylaşımla Karaman'ı vaka sayısı en şok artan iller arasında ikinci sırada yazdı. Paylaşımda; ''Son hafta günlük hasta sayısı en çok artan illerimiz; Van, Karaman, Erzincan, Çankırı ve Kayseri. Ağır hasta sayısı en çok olan illerimiz; İstanbul, Ankara, Konya, Erzurum ve Yozgat. Tedbirlere birlikte uyarak başarılı olabiliriz. Birlikte tedbirli olalım'' sözlerine yer verildi.

karaman vaka sayısı

 

YORUMLAR

  • 7 Yorum
  • Mehmet Uysal
    3 yıl önce
    Daha sert tedbir alınmalı vatandaş duyarsız laftan anlamıyorlar
  • Feyza koken
    3 yıl önce
    Yok yok vatandas tedbirsizce normal gibi sokakta geziyor omuz omuza dizdize ayip gunah tedbir ne kadar faydali olur istedigimiz tedbiri alalim beyinsizlerin yuzunden mahvoluyoruz evden bile cikmiyoruz guya ne anladik Allah sonumuzu hayir etsin ????????????????
  • Ay
    3 yıl önce
    Aynen oyle karaman da vakalar artısta okulların acılmaması gerek
  • Su
    3 yıl önce
    3 aydır okula gidiyoruz karamanda bacım
  • Barış ÇELEBİ
    3 yıl önce
    Bu iller arasında Antalya ile İzmir yoksa bu işte bir terslik var. "Sakınılan göze çöp batar." derlerdi çok doğruymuş ????
  • Fatma Acar
    3 yıl önce
    Artık yeter Karaman Allah korusun bir yakınınızı kaybettiğinizdemi tedbir alacaksınız.Çocuğum anne akrabalarımıza gitmeyi çok özledim diyor.Durumu anlatıyorum biraz daha sabır diyorum anlıyor.Ama koca koca insanlar anlamıyo .Neden ceza yazılmıyor biz başka dilden anlamıyoruz demekki.Bakın tedbir almayıp,virüsü bulaştırıp bir insanın ölümüne sebeb olursanız bi katilden hiç bir farkınız kalmaz.Yeter Karaman çocuklar parka gitmeyi özledi en azından şu sabiler için gerekeni yapın!
  • Ensar artara
    3 yıl önce
    Sokakta gezenin coğu maskesiz. Esnaf maskesiz. Pazarcı maskesiz pazarlar sosyal mesefeye uymaya imkan vermiyor. Gecen yilki duzen ne idi ise bu gun de ayni. Marketler de sosyal mesafeye uyma imkani yok. Guris kapisi dururken adam sizin cikmajts olduğunuz kapidan uceri girmeye calisir. Yata kslditimlarinda sisyak mesafeye uygun yurumek imkansiz. Esnafin yaya kalfirimlarini isgaline goz yumuluyor. Adamlar yays kaldirimini isgak ettigi gibi Asfalti.Bilhassa Otobüs Duraklarini da idgal ediyorlar. Kuafor ve berberler kaldirimda hatta asfaltta havlularini kurutuyorlar. Bu nadil hijyen anlayısı. Vel hasil ciddi bir tedbir yok.