Karaman-Mut arası dolandırıcı trafiği jandarmaya takıldı

Karaman ve Mersin'de telefon yoluyla dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 2 şüpheli jandarma tarafından yakalandı.

Karaman-Mut arası dolandırıcı trafiği jandarmaya takıldı
Editör: Karamanca
06 Temmuz 2020 - 17:08




Şüphelilerin kendisini jandarma olarak tanıttıkları, ve telefon dolandırıcılığı yöntemi ile çok sayıda kişiyi mağdur ettikleri öğrenildi.

Mersin'in Mut ilçesinde başlatılan çalışma kısa sürede sonuç verdi. Karaman ve Mersin'den kendisini jandarma olarak tanıtıp dolandırıcılık yapttığı iddia edilen şüpheliler jandarmanın takibinden kaçamadı.

Mut ilçesinde yaşayan K.B.'yi telefonda arayan dolandırıcılar kendisini jandarma olarak tanıtıp adının terör olayına karıştığını söyledi. Banka hesaplarının ve evinin inceleneceğini söyleyen dolandırıcılara inanan K.B. bankadaki 14 bin lira parasını ve evdeki 8 bilezik ile 1 adet altın küpeyi gelen dolandırıcılara teslim etti.

Kısa süre sonra dolandırıldığını anlayan K.B. durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma çevrede geniş çaplı kamera araştırması yaptı. Dolandırıcıların araçlarının plakasını tespit eden jandarma aracın sık sık Karaman ve Mersin ili arasında gezdiğini fark etti. Araç plaka tanıma sistemine takılan araç bugün Silifke ilçesi Atakent Mahallesi'nde durduruldu.

Araçta bulunan 2 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı. Şüpheliler dolandırıcılık olayını kabul ederken 14 bin lira para ve altınları başka bir örgüt üyesine verdiklerini söyledi. Jandarma şüphelilerin Karaman ve Mersin ilinde çok sayıda dolandırıcılık olaylarına karıştığın belirdi. Gözaltına alınan şüpheliler ise sorgulanmak üzere Mut İlçe Jandarma Komutanlığına gönderildi.


 

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Berkant bulut
    3 yıl önce
    Keşke benide yarasalar denizde konuşalım bende para Ev arsa tarla hepsini veririm
  • Yasin baloğlu
    3 yıl önce
    Ulan onunki bununkiler haysiyetsiz adiler o adamı nasil bir zor durumda biraktiniz hocam çıldıracam o para ameliyat parasi olabilir, o para bir yetimin hakki olabilir bu kansizlara gereken cezayi verin. Benim dusuncem, Başka birilerine verdik derler ama öyle birşey yoktur. Şu olabilir, bunlar parayi ve altinlari birine veya birilerine verir o kisi veya kişilerinden de hesaplarindan para akisi saglayabilirler. Yada Bunlar akillarinca o parayı ve altınları bir yere gömüp ordan yol almış olabilirler. Benim tahmin ve düşüncelerim bunlardır. Yorum a boyle yazilar yazilmaz ama ne yapayim.