Karaman Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Seçimi yapıldı

Karaman İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen seçimleri yapıldı.

Karaman Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Seçimi yapıldı
Editör: Karamanca
11 Haziran 2020 - 12:05 - Güncelleme: 11 Haziran 2020 - 12:12




2’si il genel meclisi üyeleri arasından 2’si ise muhtarlar arasından olmak üzere 4 ismin seçilerek göreve geleceği Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümenliği seçimleri tamamlandı.

Bugün Lütfi Elvan Kongre Merkezi’nde yapılan seçimde muhtarlardan Aşır Arslan, Hüseyin Köpüklüoğlu ve Cemil Tümer aday oldular. Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhur İttifakı ruhuna aykırılık teşkil etmemesi gereği tek adayla (Adem Gök) seçime girerken, Ak Parti yarışa Mustafa Yangöz ve Hakkı Karaduman isimleri ile girdi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği encümenleri, merkeze bağlı 93 köy muhtarı ile merkeze bağlı 6 il genel meclis üyesi olmak üzere toplamda 99 kişiden seçime katılanların oyları ile belirleniyor. Bugün saat 10.30 açılış-yoklama şeklinde başlayan olağan meclis toplantısında, 2019 mali yılı kesin hesabın ibrası ve birlik personeli hakkında bilgiler görüşüldü. Ardından yeni encümenlerin belirlenmesi için oy kullanma işlemine geçildi. Oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından yapılan sayımda;

Adem Gök: 58
Mustafa Yangöz: 51
Hakkı Karaduman: 55
Cemil Tümer: 73
Hüseyin Köpüklüoğlu: 65
Aşır Arslan: 25

Şeklinde oy aldılar. Bu sonuçla birlikte 3’ü muhtar, 3’ü il genel meclisi üyesi olmak üzere 6 adaydan; Adem Gök, Hakkı Karaduman, Cemil Tümer ve Hüseyin Köpüklüoğlu isimleri encümen seçildiler. Seçim öncesi muhtarlar üzerinde yoğun baskı olduğu iddialarının ardından Adem Gök’ün tekrar seçilmesi siyasi çevrelerde ‘Büyük Başarı’ şeklinde yorumlanırken, Gök’ün köylerle ve muhtarlarla ilişkilerinin ne kadar sağlam olduğu kanıtlanmış oldu.

 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Duran
    3 yıl önce
    Biz neden üstün körü sadece seçim haftası görüyoruz bu hizmeti yollar berbat ve düzensiz asfalt heryeri çukur ama gel gelelim ilgi sıfır yaşasın hizmet Kameni koyu