Karaman'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ardından soğuk ve yağışlı hava dalgası tüm yurtta hissedilirken, beklenen kar yağışı Karaman’ın yüksek kesimlerinde kendisini gösterdi.

Karaman'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Editör: Karamanca
17 Ocak 2021 - 18:07




Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün geçtiğimiz günlerdeki uyarılarının ardından Karaman’ın Ayrancı ve Taşeli bölgesindeki yüksek kesimler beyaza büründü. Ayrancı’nın Erdemli sınırı bölgesi ile Sarıveliler ve Başyayla ilçelerinde kar yağışı etkili oldu.

Sarıveliler ilçesinin yayla kısımlarında kar kalınlığının 15 santime ulaştığı bilgi edinildi. Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde Karayolları ekipleri çalışma yaparken, Taşeli bölgesinde araç geçişine kapanan yol olmadığı öğrenildi. Öte yandan diğer bölgelerde ise 4 güzergâhta kısmi kapanmalar meydana geldi.


Kapanan yollar

Kar yağışının bazı kesimlerde etkili olmasının ardından Karayolları Genel Müdürlüğü kapanan yollar listesini güncelledi. Yapılan güncellemeye göre; Ayrancı-Güzeloluk-Erdemli yolunun 0-28 kilometreleri ve Karaman-Mersin il sınırı-Güzeloluk güzergâhının 0-48 kilometreleri kar ve tipi nedeniyle kapandı.

Öte yandan Karaman-Kırobası yolunun 28-37 kilometreleri ile Ayrancı-Güzeloluk yolunun 34-56 kilometrelerinin de kar ve tipi nedeniyle kapalı olduğu öğrenildi. Genel müdürlük, bu dört güzergâhı Program Dışı (Açılamayan Yollar) olarak yayımladı.


Hafta başı hafif kar yağışı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, Pazartesi Günü hafif kar yağışı beklenirken hava sıcaklığının en düşük eksi 5, en yüksek ise 3 derece olacağı tahmin edildi.

Salı Günü çok bulutlu ve en düşük sıcaklık eksi 7, en yüksek sıcaklık ise 1 olarak tahmin ediliyor. Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri yağış öngörülmezken havanın parçalı bulutlu geçmesi tahmin ediliyor.

Çarşamba günü en düşük sıcaklık eksi 8, en yüksek sıcaklık 1 olarak, Perşembe günü en düşük sıcaklık eksi 6, en yüksek sıcaklık 9 ve Cuma günü en düşük sıcaklık eksi 4, en yüksek sıcaklık ise 10 olarak tahmin ediliyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum