Karaman'ın gelişmesinin önündeki anlayış?

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama dolayısıyla Ticaret Odası ile OSB yönetimine tepki gösteren Av. Hüseyin Mutlu'ya OSB Yönetim Kurulu Başkanı tarafından cevap verilmişti. Avukat Mutlu o cevap üzerine bir açıklama daha yayımladı.

Karaman'ın gelişmesinin önündeki anlayış?
Editör: Karamanca
29 Kasım 2023 - 13:19 - Güncelleme: 29 Kasım 2023 - 13:35




Geçtiğimiz günlerde ''Mutlu'dan OSB ve Ticaret Odası'na tepki'' başlığı ile yayımlanan açıklamasına OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Boynukalın'dan cevap gelince, Mutlu konuya açıklık getirmek üzere bir açıklama daha yayımladı.

Avukat Hüseyin Mutlu'nun sosyal medya hesabından paylaşılan gönderide, ''Birileri sanayi yarışında Karaman'ın cenaze namazını görmek istiyor'' denildi. Karaman'ın ekonomik gelişmesinin önündeki en büyük pranganın OSB Yönetiminin, yönetim anlayışı olduğunun belirtildiği açıklama şu şekilde;

''OSB YÖNETİMLERİ VALİLİKLERE DEVİR EDİLMELİDİR

Üyelerinizin ve Karaman’ın ali menfaattarını açıkça gözetmiyorsunuz. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri gibi yasak tüm dünya ülkelerine diyerek konuyu çarptırmaya çalışmanızda bunun açık göstergesidir. Üyeleriniz size sormaz mı bu IRAK’ın yasak getirdiği ürünleri Zambia, Papua Yeni Gine değil neredeyse tamamına yakınını ülkemiz göndermekte ülkemizin de gönderdiği ürünlerin büyük bir kısmını KARAMAN göndermekte sizler savunmayacaksanız kimler savunacak? Yoksa küçükler üretimi durdursun da onları da mı satın alalım düşünceniz var?

Karaman’ın gelişmesinde en önemli etken sanayi olup; ilimizde yapılan yanlışlara  karşı elini taşın altına koyması gerekenler seyirci kaldı. Konya farkı katladı, Aksaray bile geriden gelip tur bindirdi; gübre fabrikası ve kâğıt fabrikasından sonra Ereğli’de Karaman’ı geçecek. 04 Mayıs 2022’de ‘Aksaray, Niğde, Afyon ve Nevşehir gibi iller yatırım teşvik bölgesi daha fazla imkânın olduğu 4. ya da 5. bölge de yer alması hatta yeni kurulan OSB'lerinde 6. bölge imkanlarından yararlanırken Karaman'ın 3. bölge de yer alması kabul edilemez.

söylemiştim. DAHA UCUZ ELEKTRİK, SGK PRİM AVANTAJI OLDUĞU BÖLGESEL TEŞVİKTE DAHİ BİR TALEPTE BULUNMADINIZ ALTTA KALANIN CANI ÇIKSIN ANLAYIŞINIZIN EN BÜYÜK GÖSTERGELERİNDENDİR.

Nasıl ki ülkemizin en büyük perakende devi Karaman’da ürettirdiği ürünleri için Eskişehir’de bisküvi fabrikası açtı hem satıcı hem üretici olmasına kayıtsız kaldınız buna da kayıtsız kalıyorsunuz. Aşağıda bu konuda bize düşmez ama Karaman’ın ali menfaatleri söz konusu olduğunda 2 yıl önce yaptığımıza ilişkin ufak bir kesit göreceksiniz. Sizin gibi seyirci kalmadık. Ya hu siz neredeydiniz? 

Arsalar olayına hiç girmiyorum yaptığınız rezillikler artık herkesçe bilinen olgulardır. Ancak kendisine ihdas edilen ya da OSB kuruluşunda tapusunu alıp henüz bir yapı yapmayan gerçek ya da tüzel kişilere tavsiyemdir kanun hükmü açık olup binanızı yapın ya da üretim yapacak gerçek sanayicinin önünü açın bir gün gelir boş arsalar geri alındığında yaygara kopartmayın. Karaman’ın ekonomik anlamda cenazesini görme hayalleriyle çabalayanlara gücümüz yettiğince engel olacağız.''


YORUMLAR

  • 0 Yorum