Karaman için hafta sonu uyarısı

Karaman Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine dayanarak yaptığı duyuru ile vatandaşları sağanak yağış konusunda uyardı.

Karaman için hafta sonu uyarısı
Editör: Karamanca
30 Nisan 2020 - 21:26




Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri için yağış beklendiği bildirilen uyarıda, Mayıs Ayı boyunca yapılacak Meteorolojik uyarılara dikkat edilmesi gerektiği vugulandı. Yapılan duyuru şöyle;

Bölgemiz Genelinde Yağışlı Sistemlerin Etkili Olması Bekleniyor.

Bölgemiz (Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray) bugün batı kesimlerinden itibaren yağışlı sistemin etkisine girdi. Bu sistem bugün (30.04.2020 Perşembe) ve yarın (01.05.2020 Cuma) bölgemizin büyük bölümünde yağışlara neden olurken, 2 Mayıs Cumartesi günü Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir yağışlı sistemin bölgemizi etkilemesi bekleniyor. Yağışların bölge genelinde yer yer etkili ve kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meydana gelmesi beklenen etkili sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara rağmen hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı ve bölge genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Mayıs ayında görülecek gök gürültülü sağanak yağışların ısınmayla birlikte genellikle öğle saatlerinden sonra meydana gelmesi ve zaman zaman yağışların şiddetli olması beklendiğinden yayınlanacağımız meteorolojik uyarılara dikkat edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı
30.04.2020 14.00  - 07.05.2020 13.00

YORUMLAR

  • 0 Yorum