Karaman Hıfzıssıhha Kurulu'ndan Cumartesi Pazarı kararı

Karaman İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Mehmet Alpaslan Işık Başkanlığında toplanarak 105 numaralı kararı aldı. Karar şöyle;

Karaman Hıfzıssıhha Kurulu'ndan Cumartesi Pazarı kararı
Editör: Karamanca
27 Ekim 2020 - 11:50




07.10.2020  tarihli ve 96 sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile Dr. Aziz TARHAN caddesinde kurulan Cumartesi Pazarının kurulduğu alanda koronavirüs(covid-19) vakalarında artış görülmesi ve bu alana giriş ve çıkışın tam olarak kontrol altına alınmasının mümkün olmaması nedeniyle Cumartesi pazarının Perşembe pazarının kurulduğu alanda kurulmasına karar verilmişti.
 
Gelinen noktada Cumartesi pazarının kurulu bulunduğu Dr. Aziz TARHAN caddesine yakın olan mahallelerde vaka sayısında nisbi bir azalışın olması, pazardaki vatandaşların yoğunluğunun azaltılmasına yönelik olarak pazar alanının genişletilmesi ve pazara giriş-çıkışlara yönelik ek tedbirlerin gündeme getirilmesi ile aşağıdaki kararların alınması uygun görülmüştür.
 
1- Geçici olarak Cumartesi günü Kemal KAYNAŞ Caddesinde kurulan Cumartesi pazarının eski yeri olan Dr. Aziz TARHAN Caddesinde kurulmasına,
 
2-Kurulacak olan semt pazarlarında, vatandaşların geçişini zorlaştırması nedeniyle pazarcı esnafına ait araç bulundurulmamasına,(Araç içerisinden direkt satış yapıp, ayrıca yer tezgahı olmayan esnafların araçları hariç)
    
Oy birliği ile karar verilmiştir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum