Karaman Gazeteciler Cemiyeti'nde Demirkollu dönemi

Karaman Gazeteciler Cemiyeti olağan genel kurulu, Molla Fenari Caddesi’ndeki Cemiyet hizmet binasında yapıldı. Bu gün saat 14.00’de bir araya gelen delegeler saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından oylarıyla divan teşekkülünü oluşturdu. Kemal Önder Demirkollu ve Mehmet Çetin başkanlığındaki iki listenin yarıştığı kongrede, divan teşekkülünün ardından Cemiyet’e dair raporlar ibra edilerek oylamaya sunulduktan sonra adayların konuşmalarına geçildi.

Karaman Gazeteciler Cemiyeti'nde Demirkollu dönemi
Editör: Karamanca
05 Nisan 2021 - 20:53 - Güncelleme: 05 Nisan 2021 - 21:02




Basının yazı-kışı, soğuğu-sıcağı olmayan, zaman-mekân ve mesai mefhumu gözetmeksizin her an ekmeğinin peşinde koşan müstesna kişilerin olduğu bir sektör olduğunu belirten Demirkollu, ‘’Malumunuz çeşitli meslek dalları farklı isimler altında örgütlenmiş, sektöre ve sektör dinamiklerine dair sıkıntılarına-dertlerine burada çözüm üretmişlerdir. Basın mesleği bu güç birliğinden, kaynaşma ve dayanışma ortamından maalesef nasibini alamayan sektörlerdendir. Bugün cemiyetimize üye olan arkadaşlarımızla iftihar ettiğimiz gibi, üyelikleri yapılmamış arkadaşlarımızın da üzüntüsünü yaşıyoruz’’ dedi.

Demirkollu konuşmasının devamında; Sektöre çatı vazifesi görmesi gereken cemiyetimize işlevlik kazandırmak, kapsayıcılığını ve kucaklayıcılığını yükseltmekle yükümlü olduğumuz net bir şekilde ortadadır. Adaylığımız konusunda ilimizde faaliyet gösteren, aktif olarak basın sektöründe yer alan arkadaşlarımızla uzun istişareler gerçekleştirdik. Nitekim aynı söz ve tepkilerin yoğun olması üzerine bugün burada sizlerin karşısındayım. Göreve geldiğimiz takdirde mesleğin hak ettiği değeri görmesi adına çalışacağımıza, meslektaşlarımıza cemiyet olarak doğru istikametler çizeceğimize olan inancımız tamdır. Yönetim olarak, sektörün tüm emektarlarına kapılarımızı açacağız.

 Üye çalışmalarımızda bize yakın veya bize uzak isimler diye bir ayrım yapmayacak her bir meslektaşımıza aynı mesafede olacağız. Zaman ve mekân değişiminin, iş konulu seyahatlerin bireylerin ufkunun açılması ve düşüncelerine zenginlik katması bakımından imkân sağladığı gerçektir. Bu bağlamda önümüzdeki süreçte mesleki bakımdan ne durumda olduğumuzu görmek, çağı ve teknolojiyi yerinde incelemek adına yurt içi ve yurt dışı seyahatler planlıyoruz. Şehrimizde ‘Reklam veren’ olarak tabir ettiğimiz belli başlı firmaların dışında sektöre gelir sağlayacak pörtföy çalışması yapıyoruz. Bu çalışmamız tamamlandığında her bir üye kurumumuzun gelirinin artacağına inanıyorum. Tamamına yakını alaylı isimlerden oluşan arkadaşlarımızın nitelikli birer basın mensubu olması adına mesleki eğitim seminerleri düzenleyeceğiz.

 Cemiyetimize, içerisinde toplantıların yanı sıra çeşitli eğitim faaliyetlerinin de yapılabileceği bir hizmet binası kazandıracağız. Bu yaparken, asla siyasi veya bürokrasi kesiminden talepte bulunmayacak ve oluşturacağımız kaynaklardan istifade edeceğiz. 15 günde bir toplantı yapmayı planladığımız yeni süreçte, her bir üyemizle kuvvetli bağlar oluşturacak ve her üyemizin acı-tatlı gününde bir ve beraber olacağız.Daha birçok proje ve uygulamayı hayata geçirmeyi ümit ediyor, mesleğimiz ve meslektaşlarımız adına heyecan duyuyoruz’’ sözlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından başlayan oy kullanma işlemi, mazeretlerini bildiren delegelerin gelmeyeceğinin anlaşılması üzerine divan ve her iki adayın onayıyla sona erdi. Yapılan oy sayma işleminin ardından her iki adaya da 12’şer oy çıkarken, 1 oy geçersiz (Boş) çıktı. Bu durum üzerine genel kurul divan başkanlığının yaptığı kura çekimi ile Kemal Önder Demirkollu başkan seçildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum